Forum » Zvok in slika » Navodila za program XnView - Kje?
Navodila za program XnView - Kje?
minicooper ::
Pozdravljeni,
Že kar nekaj časa iščem kompletna navodila za delo s programom XnView (fotourejevalnik/pregledovalnik).
Na tem programu sem preiskusil skoraj vse, ni še mi uspelo ugotoviti,kako dodati datum na fotografijo celotni seriji fotk (albumu ali celi mapi) s pomočjo EXIF datoteke (metapodatki).
Posamično dodajati datum vsaki fotki posebej znam, a je precej zamudno delo in ni to kar bi želel (program ti vnese samo datum iz Exif-a, ostalo je vse peš... pozicija, velikost, barva, ...).
Vem, da ta program omogoča to za celo serijo fotografij, a tega še nisem odkril, zato bi rabil navodila.
A ima mogoče kdo kakšen predlog kje iskati, sem preveril tukaj
Za odgovor se zahvaljujem.
Že kar nekaj časa iščem kompletna navodila za delo s programom XnView (fotourejevalnik/pregledovalnik).
Na tem programu sem preiskusil skoraj vse, ni še mi uspelo ugotoviti,kako dodati datum na fotografijo celotni seriji fotk (albumu ali celi mapi) s pomočjo EXIF datoteke (metapodatki).
Posamično dodajati datum vsaki fotki posebej znam, a je precej zamudno delo in ni to kar bi želel (program ti vnese samo datum iz Exif-a, ostalo je vse peš... pozicija, velikost, barva, ...).
Vem, da ta program omogoča to za celo serijo fotografij, a tega še nisem odkril, zato bi rabil navodila.
A ima mogoče kdo kakšen predlog kje iskati, sem preveril tukaj
Za odgovor se zahvaljujem.
podtalje ::
V angleški verziji gre tako:
Tools -> Batch Conversion, zavihek Transformations, Image -> Add text, in za parameter od Add text dodaš datum, tako da klikneš gumb >>
Nato greš nazaj na zavihek General, tam izbereš slike in poženeš z Go.
Tools -> Batch Conversion, zavihek Transformations, Image -> Add text, in za parameter od Add text dodaš datum, tako da klikneš gumb >>
Nato greš nazaj na zavihek General, tam izbereš slike in poženeš z Go.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Organizacija arhiva slikOddelek: Loža | 1319 (775) | Ales |
» | Visual BasicOddelek: Programiranje | 3479 (2505) | cekr |
» | Fotoaparat - datum posnetkaOddelek: Zvok in slika | 1111 (884) | Okapi |
» | [ASP.NET] Prenos podatkov iz ene spletne strani v drugoOddelek: Programiranje | 964 (823) | Cvenemir |
» | razložitev nekaterij elementov v visual studio 05Oddelek: Programiranje | 2135 (1940) | darkolord |