» »

Program XnView - Datoteka Exif - Prikaz datuma!!!

Program XnView - Datoteka Exif - Prikaz datuma!!!

minicooper ::

Pozdravljeni,

Po dolgem iskanju sem našel program XnView, kateri je tudi v SLO.
Program bi v opisu omogočal prepoznati datoteko Exif (podatki o fototografiji; čas, datum, zaslonka, aparat, itd...).

To sem preiskusil, in ti da vse te podatke, kateri so v exif datoteki.
Vprašanje:
Kako sedaj narediti, da bi se datum posnetka avtomatsko, kateri je zapisan v exif-u (samo ena fotografija ali cela serija),
prikazal na fotografiji, oz. bi ga bilo možno videti pri izdelavi fotografije v fotostudiu.

Po pregledu programa bi verjetno to šlo: = meni: orodja - pretvori - pretvorba večih datotek - transformatios - image - dodaj besedilo - in izberi, kaj? (možnih več opcij)...

Sem poiskušal razne kombinacije, a nisem dobil želenega rezultata.
Kaj delam narobe...Rad bi samo izpis datuma na končni izdelani fotografiji v studio. (a mogoče program ne prikaže datuma pri pregledu fotografij na zaslonu, naredi jo pa za tisk v fotostudio)

Za odgovor se lepo zahvaljujem, saj bi nujno moral oštevilčit več sto fotografij!

Hvala!!!

opeter ::

Vstavi besedilo -> gumb "Vstavi" -> EXIF - slika -> Datum posnetja / Datum digitalizacije

Nastaviš poravnavo, vrsto, velikost in barvo pisave, klikneš gum "V redu", nakar z miško označiš oz. klikneš na del slike, kamor želiš dodati ta datum (dejansko povlečeš grafiko).

Upam, da je razumljivo.

Primer:

Izbero \"dodaj besedilo\"

Izberi primerno opcijo

Klikni gumb \"V redu\"

Povleci kurzor na primerno mesto

Klikni

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

minicooper ::

Pozdravljen,

Iskrena hvala za tako izčrpen in slikovit odgovor.
Stvar deluje in je možno nastavljati razne parametre (zapis datuma, ure, ...).

Nisem še ugotovil, kako bi se to dalo narediti za celo serijo fotografij v eni mapi, brez da bi moral postopek ponavljati za vsako fotografijo.

Kot sem že dejal, sem mislil, da je to v meniju Orodja - Pretori.
Postopek je zelo podoben zgoraj opisanemu za eno fotografijo, s to razliko, da tukaj moraš določiti vrednost x in y namesto velikosti pisave (kakšne so te vrednosti, sem poiskusil razne kombinacije).

Kot rečeno, rad bi avtomatiziral postopek za kronološki pregled večih albumov fotografij s pomočjo datoteke Exif z izpisom datuma na fotko!

Lp in hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Organizacija arhiva slik

Oddelek: Loža
141319 (775) Ales
»

Znanja digitalna forenzika

Oddelek: Informacijska varnost
234943 (2918) gslo
»

Fotoaparat - datum posnetka

Oddelek: Zvok in slika
71111 (884) Okapi
»

Googlova prireditev začasno odpovedana, malha novosti poka po šivih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7118183 (14213) PrimozR
»

kako ugotoviti datum digitalne fotografije??

Oddelek: Pomoč in nasveti
92494 (2359) Ibn Tahir

Več podobnih tem