» »

Prenosnik Lenovo R60 - kako naložit windowse?

Prenosnik Lenovo R60 - kako naložit windowse?

rzidar1 ::

Zdravo!

Danes, ko je vse zelo natrpano sem dobila še en računalnik za porihtat.
Imam eno vprašanje. Gre za prenosnik Lenovo R60. Kako naj naložim Win XP? Ko vstavim CD in ga prebere in ko vpraša, če hočem obstoječe Win XP popravit ali naložit na novo, tam se zalomi. Karkoli se odločim, mi napiše, da v računalniku ni nobenega diska.
Problem je, ker nimam prav ničesar od tega prenosnika, ker jih je ministerstvo poslalo brez vsega.

Mi lahko kdo pomaga?
Res nimam časa danes se preveč obadat s tem, ker moram zdaj še šibat za Avstrijo, spakirat in it na dopust.

Hvala vsem!
Lp
Rosvita Zidar - RoZi

fosil ::

Težava je v tem, da windows xp nima zraven sata driverjev.

Pri nekaterih prenosnik lahko v biosu izklopiš sata, nastavitev je običajno nekaj podobnega kot: disable sata native mode.

Če pa te opcije ni, potem moraš v instalacijski cd za xp-je integrirat sata driverje, recimo s programom nLite.
Tako je!

btree ::

običajno so pri R60 windowsi že na skriti particiji diska, ko štartaš računalnik pritisni modri gumb zraven tipk za zvok, ne vem kako se imenuje...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: btree ()

duff ::

gumb se imenuje Thinkvantage.

IBM pa ima po navadi sata nastavitve v biosu (tipka F1) pod config -> serial ATA (SATA) -> daš na Compatibility (sedaj imaš verjetno AHCI).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk ni zaznan v BIOSu

Oddelek: Operacijski sistemi
332919 (2508) srus
»

Setup did not find any hard disk drives installed on your computer

Oddelek: Pomoč in nasveti
71692 (750) dukedl
»

Dell Inspiron 1520 T7500 xp driverji

81602 (1407) Scorpia
»

Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???H

474847 (3429) al3s
»

Instalacija XP ne najde diska

Oddelek: Operacijski sistemi
416021 (4884) fredyjetle

Več podobnih tem