» »

Simobil live

Simobil live

T0RN4D0 ::

Haha men je v tem tednu na simobilu po ljubljani kr zmankovalo signala. Za kako urco, 5 minut, 15 minut... :] Ne vem komu se bol blede, telefonu ali simobilu.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

slitkx ::

Vse več folku, tehnično preverjeno.

T0RN4D0 ::

Ja, sej bi krivil telefon če se nebi punci isto zgodilo tisti dan :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

slitkx ::

Je pač kaka bazna padla dol, lahko je bil izpad štroma, širitev bazne, morda remont...veliko je možnih razlogov.
Folk se pa pizdi takoj, ko zmanjka signala. Dojemite, 100% v real lajfu ne obstaja. Nikjer, pri nobenem operaterju.

Pa mimogrede, Si.mobil je glede optimiziranosti radijskega omrežja že nekaj časa med najboljšimi operaterji v Evropi. Pa če verjameš ali ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: slitkx ()

Gandalfar ::

slitkx je izjavil:


Pa mimogrede, Si.mobil je glede optimiziranosti radijskega omrežja že nekaj časa med najboljšimi operaterji v Evropi. Pa če verjameš ali ne.


Vir?

BlueRunner ::

slitkx je izjavil:

Kmalu se obetajo precej cenejši klici na povsem nov način. Po vsej verjetnosti še pred koncem 1. četrtine leta. Stay in...

O, glej glej, kdo se oglaša.

Boste tudi kaj za tisti dodatek k telefonskim klicom kaj poštimali? Saj veš. Tisto uslugo po imenu "Internet"...

Zgodovina sprememb…

zee ::

Kmalu se obetajo precej cenejši klici na povsem nov način. Po vsej verjetnosti še pred koncem 1. četrtine leta. Stay in...


A tako kot iPhone lani?

Ena beseda: ROFLMAO :))
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

slitkx ::

Verjemite ali pa ne. Your choice.

R O N I N ::

@pixel: Buče. Še uprava Simobila se ne strinja s tabo! :D

slitkx ::

>:DPrav, ti že veš.

zee ::

Znam je tebe pusko, kad si jos pistolj bila. :D
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Lonsarg ::

Pa pustimo se presenetit:) Samo dajesto je, da sta z ORTO v NULO in DŽABEST oba ponudnika kar naenkrat naredila dva mnooogo cenejša paketa, kot so bili sedaj, sploh ne verjamem, da lahko za do 30 elt še kaj ceneje dajo, sam nefer je to, da ne-mladi morajo 2-3krat več plačevati za isto zadevo...

Hardstyle ::

Če poznaš kakega ne-mladega ki bi prevzel simobil naročnino (orto u nulo) potem kar povej. Se lahko vse zmenima.

T0RN4D0 ::

Ja očitno je prvo bazna dol padla za pol ure, potem čez par ur remont, zvečer so pa še mal pošraufal je pa še enkrat dol padlo. Kdo je omenjal kakšnih 100%? Nima pa po lublani kej trikrat v enem dnevu se omrežje sesut. Pa se ni niti omrežje sesulo, po mojem mate kr ene si-bučkaste hrošče v sistemu ki vam (nam) delajo zgago. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

CaqKa ::

napačno zaračunavanje live portala, zdaj provizija na šalterju, kjer avtomati delajo samo šele (v najboljšem primeru) vsakič drugič, unlimited ki pač ni unlimited, povišani stroški za presežene minute/sms/kb...
v enem letu kar 4 zelo vlki kiksi.

poleg tega pa še osebno ugotavljam da več porabim pri klicih na mobitel kot je tiste 201 minute. bom zgleda jaz tudi moral premislit.

gandalfar glede parserja za xml...
sem šel zdaj gledat, načeloma itak ni problema ker lahko v excelu ofnaš, pa si tam posortaš.
če pa že potem pa je sledeča zadeva, poiskat vse zapise ki imajo v koloni "številka" vrednost "LIVE.SIMOBIL.NET" v trajanju imajo 0KB vrednost pa "0,0825".
sicer je potem še ogromno takih, ki jih na običajn način ne moreš posortat...
zgornji namreč pridejo od tega, ko je folk šel na internet mimo vodafone portala pa se mu je vseeno vstopnino zaračunalno...
potem pa je še ogromno takih kjer po pomoti klikneš vodafone tipko, pa nima veze kdaj prekineš, ker si dostop že naredil... tam pri podatkih pač ne piše 0, ampak je neka vrednost, cena pa je še vedno 0,0825.

Jaka83 ::

Kaj je pa s tem oglaševanjem 0 € v vsa mobilna omrežja po TV. A to je ta stara fora z doplačilom 5 €/mesec več za 201 minuto zastonj, al je to kaj novega in zdaj dobimo teh 201 min/mesec brez doplačila pri ORTO U NULO?

Na internetni strani imajo še vedno napisano v tuja mobilna omrežja 0,10 € in spodaj doplačilo 5 €/mes. za 201 min./mes. za tuja mobilna omrežja. Spet zavajajo pri oglaševanju al pride ta "akcija" v veljavo z naslednjim mesecem?

BlueRunner ::

Posnemi reklamo, daj pavzo in preberi droben tisk.

zee ::

Ko prebereš drobni tisk na spletni strani se začneš samo smejat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

tattoo ::

Jaz mislim, da bi morali pozivat uporabnike Simobila, da gredo h konkurenci. Ker Simobil očitno misli, da prodaja storitve butalcem, ki se ne zmenijo za zavajanje, za slabo pokritost omrežja in večkratne motnje v omrežju (v zadnjem tednu se mi je 3x zgodilo, da me je nekdo klical in mi ni zvonilo, nato sem takoj dobil sms, da me je nekdo klical, ker sem bil nedosegljiv). Potrebno bi bilo pozvat uporabnike na raznih forumih, tudi kakšno spam e-pošto ustvarit in tisti, ko ste na FB-ju, Twitterju in raznih teh socialnih mrežah, narediti skupine proti Simobilu. Če nas že varstvo potrošnikov ne zaščiti pa se dajmo sami. Tako bi ti jodlari uvidli, da se naj ne zajebavajo z nami in bi (vsaj upam), bolj pošteno pristopili do odjemalcev na tržišču in odpravili "nanamerne" napake.

ZaLoMaT ::

Kaj pa je treba vključiti, da v primeru nedosegljivosti dobiš sms?

Jaka83 ::

@ZaLoMaT
Kolikor je meni znano, je ta opcija privzeto vključena. Drugače imaš pa tukaj navodila -> KLIK. (v grobem ... zavrti 333 in sledi navodilom)

Hardstyle ::

Ta teden mi dva dni ni šlo pošiljati smsov oz. so bili poslani z par urno zakasnitvijo.

Jaz sem se že odločil, da naslednjič kupim aparat v prosti prodaji ter vzamem naročniški paket pri enem izmed ugodnejših (mobitel,halo) ponudnikov in se tako ne vežem nikomur več, ker te nategnejo v par mescih.

Pri simobilu sem od njihovega začetka (1999) in do sedaj nisem imel nobenih pripomb, sedaj pa je katastrofa.

Jaka83 ::

Huh, očitno sem eden redkih, ki nima problemov s SiMobilom. Razen tega da me moti, da ne moreš tako elegantno zamenjat telefona, če se vežeš. Ker če preračunaš, za koliko te nategnejo s "subvencioniranimi" cenami telefonov, ti slabo rata.

Ko sem šel k SiMobilu, sem imel Nokio E65, ki sem jo kupil v prosti prodaji. Potem sem čez dobra dva meseca pri njih kupil E71, ker je bila dosti ugodna akcija z orto u nulo. NIKOLI VEČ SUBVENCIONIRANEGA TELEFONA! Od zdaj naprej kupim telefon v prosti prodaji in vzamem najugodnejši paket za moje potrebe.

Trenutno pri SiMobilu najbolj pogrešam več "zastonjskega" podatkovnega prenosa na mesec, ker 100 MB je danes res že kar malo, če upoštevamo, da se ne da povsod na WiFi priklopit. Ostalo me ne moti ... tudi signal je čisto OK, saj sem v naš konec končno dobil 3G signal in se zadeve občutno izboljšujejo.

ZaLoMaT ::

@Jaka83
Najlepša hvala!

Lonsarg ::

Jah simobil ma vsaj možnost, da vzameš popust namesto subvencioniranega telefona,pri Mobitelu pa te možnosti ni, da ne omenim, da Mobitel sploh nima subvencioniranih telefonov, razn malo izjem, v večini primerov so telefoni celo dražji, kot v prosti prodaji... Moja rešitev za te težave je, da najdem kak telefon, ki pa celo je subvencioniran, pa ga naprej dražje prodam(se gre skupaj na iskat) sam pa raje kupim kar rabim v prosti prodaji.

NIKOLI pa vzet paket, ki je predrag zate samo zarad telefona, to pa ne razumem folka, ki gre kaj takega narest...

Bor H ::

ah dej no Azgard, mobiteli pri Mobitelu so ceneje v prosti prodaji, ko so novi v ponudbi, kasneje jim pa pač ne spreminjajo cene. Je pa res da bi ti lahko dal recimo 5EUR popusta če nisi vzel mobitela, ampak bi ti verjetno to naredil sam če bi se vezal za 12 mesecoev.

49106 ::

Pri mobitelu ti bodo na ceno katerega koli gsm-a odobrili 10% popust(seveda če povprašaš po njem).

Lonsarg ::

Kakšen popust? Pri nakupu subvencioniranega mobitela, al če kupiš v katerikoli trgovini, recimo mobisvet pa ti mobitel da 10% nazaj?

49106 ::

ja subvencioniranega. Zakaj bi ti mobitel povrnil 10% zneska ki si ga porabil pri drugem podjetju?

Lonsarg ::

Torej na napisane cene na internetu, torej subvencionirane, dajo še 10% dodatne subvencije gor če rečeš? ne verjamem, itak da bi zaradi reklame raje original ceno že 10% manjšo napisali, ne pa nekaj dobiš, če rečeš, pa noben ne ve nič o tem.

PINki ::

Ta pa je mal bosa :D

JayDee ::

U, že dolgo noben ni pisal v to temo...

A ni enkrat nekdo pisal, da bo naredu neki, da si bomo lahko izračunavali minute itd. s pomočjo XML datotek pa to?
Ker tle je dobra zadeva - http://www.tarife.si/index.php?option=c... - ampak moj izpisek je velik 300-400 kilo, na to spletno stran (avtomatski vnos) pa lahko največ 100 kilo naložiš.

CaqKa ::

ja gandalfar je naredil en xml parser... samo se mislim da ni s tem nihče kaj več ukvarjal. vsaj jaz nisem sledil več tisti temi.

elektronski račun flikneš v pivot table v excel pa si lahko podatke iz xml sortiraš glih kak ti je želja.
http://www.google.si/search?hl=sl&tbs=v...

edino kar je potrebno je mislim da čase trajanja pogovora pretvorit v sekunde, da bo prav seštevalo.

Gandalfar ::

Dajte se s tarife.si zmenit, da raje povecajo omejitve uploada, da ne bodo trije isti projekti.

CaqKa ::

uf to bo pa hudo.
malo vetra našim operaterjem :)
http://www.tarife.si/

zakaj pa trije isti projekti? kje sta še dva?

JayDee ::

CaqKa, saj sem že 1 teden nazaj omenil to stran, kaj nisi videl? HEHE.

Sem se včeraj pogovarjal z administratorko na tarife.si in so danes dvignili mejo na 400 kB. Vendar pravi, da je povišanje le testno oziroma začasno, ker se bojijo preobremenjenosti strežnika oziroma prehitrega doseganja zakupljene pasovne širine.

CaqKa ::

ne očitno nisem opazil. če si se že z adm,inistratorko pogovarjal... nisem še sicer gledal, ampak kaj če bi pa omogočli da zip gor naložiš?

bene ::

Lep pozdrav.

Sem nov na forumu in sem me je pripeljav g. Google, ki je moj iskalni zadetek (LIVE.SIMOBIL.SI) povezal s tem forumom. Upam da še kdo bere to temo, saj imam eno vprašanje.

Z punco sma danes preverjale njen razčlenjen simobil račun, saj se ji je znesek plačila zadne mesce zdel absolutno prevelik. Ima orto v nulo +5 paket. Ugotovila sma, da je posledica prevelikega računa to, da so ji na simobilu (tako kot ste to opisalo v tej temi kakšno leto nazaj) zaračunavali 0,0825EUR za vsakič ko je šla na internet. Torej zadeva je popolnoma identična kot ste jo opisovali zgoraj.

Jasno mi je, da se to dogaja ker plačaš vstopnino na ta vodafone portal in da bo treba spremenit privzeto dostopno točko. Zanima me, če je to še vedno smatrano kot Simobilova težava oziroma če lahko zato reklamiram račun, kot ste vi storili lani.

V upanju na čimprejši odgvovor vas lepo pozdravljam.

Klemen

P.S. Sam sem hvalabogu na Dzabestu :)

slitkx ::

Napaka je bila že davno odpravljena, zato ne bo nič z reklamacijo.

Lp.

amacar ::

Ja če je sama hodla gor, nič ne bi dobila reklamirano. Pri nas je bla finta, da smo imeli zamenjano domačo stran in dostopno točko, pa se je še vseeno včasih povezalo in zaračunalo.

slitkx ::

Ima sprogramirane kake tipke na telefonu?
Naj gre s telefonom na http://whatsmyuseragent.com/, pa tukaj javi UserAgent telefona (skopiraj, kar ji izpiše).
Lahko pa navedeš tudi firmware telefona, če ti je znan.
Lp.

zee ::

Danes sem prej račun od S! za storitve, opravljene v februarju 2011, in ugotovil, da mi je bil znova obračunan dostop do portala Simobil Live.

Preverite še vaše račune.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bor H ::

Včeraj videl da so čez noč pocenili telefone, vse lepo in prav ampak Trophy so po enem mescu za 60EUR pocenil, ponavad novi robi po enem mescu ne pade tolk cena. Screw that.

Ja, 2 tedna nazaj sem ga kupu..

T0RN4D0 ::

Thats a good thing.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Bor H ::

Ne ce si 2 tedna nazaj kupu cist nov mobitel kar ponavadi pomeni da vsaj pol leta drzi ceno. Ne recem ce bi vzel Desire k je ze skor leto v ponudbi.

T0RN4D0 ::

Eh, telefon kupit pa računat da bo držal ceno je tud ena optimistična. =)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Bor H ::

Novi telefoni praviloma drzijo ceno kake pol leta.
Bom tko reku: ce bi kupu prvo posiljko sandy bridgov in bi en teden za tem jim padla cena za 60EUR tut verjetno ne bi bil navdusen.

SkyEye90 ::

Glede portala LIVE in zaračunavanjem dostopa.. Imam SE Vivaz, tudi če popravim domačo stran na google, se kar naenkrat spet spremeni na njihov trapast simobil portal.
Tudi software sem že zamenjal z originalnim preko SE update uradne strani, ampak še vedno gre na simobil ko izberem internet v meniju ;(

Lepo prosim za pomoč pri konkretnem telefonu. Hvala!

Bor H ::

Googlej 'vivaz debrand', precej verjetno software, ki si ga nallozil ni cist originalen

CaqKa ::

zee je izjavil:

Danes sem prej račun od S! za storitve, opravljene v februarju 2011, in ugotovil, da mi je bil znova obračunan dostop do portala Simobil Live.

Preverite še vaše račune.

hvala bom preveril :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11628857 (18479) Sami
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034943 (20047) Veron
»

Huge dillema...simobil paketi

Oddelek: Mobilne tehnologije
264739 (3856) mojsterleo
»

Simobil internet

Oddelek: Mobilne tehnologije
121323 (963) kmetek
»

SiMobil nas spet nategnuje - zvisali so ceno za vec kot 12krat

Oddelek: Mobilne tehnologije
394542 (3072) Lonsarg

Več podobnih tem