» »

Simobil internet

Simobil internet

dragovan ::

Mene pa zanima če je potrebno plačati povezavo na vodafone live portal . Vem da je to malo primitivno vprašanje, vprašujem pa zato, ker sem kljub temu da nisem prekoračil limita 100mb plačal 3 evre za internet. Res da ni veliko vendar me zanima kako je do tega prišlo...

bluefish ::

Ob vstopu na portal zaračunajo 0,099 EUR: http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid...

dragovan ::

Mah svinje... Torej če spremeniš začetno stran na npr. google potem tega ni potrebno plačat?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dragovan ()

bluesman ::

Da ne odpiram nove teme: Sem pred tem, da nabavim nov telefon (Desire) in ne vem ali naj vzamem mobilni internet napredni.

Računal sem razliko med tem paketom tri zame+ paket napredni (2gb podatkov)+ opcija mobilni in paket tri zame + opcija mobilni. Razlika je 188 EUR v dveh letih.

Ta 2 gb podatkov : kaj to pomeni: aboslutno brezplačno dostopanje na internet (do zapolnitve teh dveh gb seveda)?

In pa vaše praktične izkušnje? Koliko porabite za dostopanje na internet? Glede na vrsto telefona verjamem da bom porabil več kot 188 EUR v dveh letih. Predvsem za posodabljanje aplikacij (vreme, pošta, novice ... ) Vaše izkušnje?

WaterBoy ::

SIcer sem na mobitelu in imam N5800 vendar za samo surfanje po telefonu, aplikacije, vrene in take neumnosti se ne porabi več kot 200MB, če pa priklopiš telefon na račnunalnik in tako srfaš ha grejo MB-ajti hitro :)

bajsibajsi ::

Sam opazam, da sploh ni stvar v prekoracitvi Gigabajt prenosa... bolj je rec v tem, da mobilni internet (zlasti na raznih lokacijah, predvsem pa v zaprtem prostoru) enostavno ne deluje dovolj kvalitetno za zapolnitev Giga oz. vec Gigabajtov kvote. Surfanje po mobilnem internetu s pingom (200, 250 ms..) nemalokdaj z nekonstantnim 2.75G (EDGE), ki se ze ob prvem hopu povzpne na 400ms+ latenco, preprosto ni uzitek. Zafilanje npr. 2 GB prenosa bi bilo bolj mazohizem, kot pa zabava, uzitek oz. dolgotrajno lagodno surfanje z mobilnim internetom. Seveda lahko loadamo ala Youtube filmcke.. a gremo lahko umes na kosilo, wc... ali celo zadremamo za par minut daljsi video.

Marsikje v Ljubljani in okolici niti priblizno ne obstane 3G kaj sele H. Ne vem komu Mobitel laze z "HSDPA pokriva kar 74,8 odstotka prebivalstva", ceprav razumem besedno igro na "prebivalstvo".

Pri Simobilu pa je pokritost seveda se slabsa.

@bluesman
"Ta 2 gb podatkov : kaj to pomeni: aboslutno brezplačno dostopanje na internet (do zapolnitve teh dveh gb seveda)? "

Ja, pomeni da imas v zakupu 2GB bandwidtha. V to se steje vsota downloada in uploada in ne samo DL, kot nekateri mislijo.

Zgodovina sprememb…

JawKnee ::

moja izkušnja pa je sledeča. sam sem pri začetku uporabljanja mobilnega interneta porabil le tstih 100mb, ki pridejo z paketom orto u nulo, ali še manj. ko sem si kupil naprednejši telefon s hkrati bolšo izkušnjo surfanja sem moral prekleto paziti, da jih nisem prekoračil.

ko sem izvedel da si lahko količino prenosa povečaš z raznimi paketi, sem klical na info simobil ( 080 40 40 40) tam povprašam in mi pove za pakete. za 300 dodatnih mb je bilo takrat treba doplačat 8 eurov, za 2gb pa 12 eurov. Logično da sem vzel napredni internet z dodatnimi 2gb. zihr je zihr.

samo v 10 dneh sem prenesel za 300 mb podatkov. pa še 20 dni je do konca meseca. uporabljam pa za email, surfanje, web radio, youtube. včasih kšn update, loadanje aplikacij itd.

problemov s pokritostjo signala nimam, razen na vlaku , ki se včasih vozi bogu za hrbtom.

bluesman: 2gb prenosa s paketom napredni pomeni, da imaš plačan prenos za 2gb podatkov (poslanih + prejetih !!) torej ko to zafilaš se ti naprej obračunajo podatki po standardni tarifi, ki ni poceni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JawKnee ()

bluesman ::

Pozdravljeni,

glede na to, da je moje delovno mesto v MB bom kar vzel 2gb. Kot sem napisal v 24 mesecih (vezava) je razlike za 188 EUR. Glede na tip telefona verjamem, da bom v dveh letih porabil več kot 188 EUR. Torej končna odločitev je:

HTC Desire (paket tri zame + opcija mobilni + opcija internet napredni) - cena aparata 190EUR mesečna naročnina 42 EUR. Verjamem, da bo ta naročnina fiksni strošek, torej da ga na bom prekoračil. Nikoli :)

Zurbum ::

Ste opazili, da Simobil ponuja tudi paket s pomenljivim imenom iZame. V bistvu za 24EUR dobiš paket tri zame + 2gb free, kar je ceneje kot tri zame + opcija internet napredni.

moxon ::

ufff, tega pa nisem vedel. mislim da bom kar vzel ta paket! Zurbum hvala! :)

kmetek ::

Ja ta paket sploh ne oglašujejo.

Tomson ::

"Paket iZAME je namenjen lastnikom iPhone aparatov."

"Paket iZAME lahko izberete tudi obstoječi naročniki Si.mobila, ki imate katerikoli drug naročniški paket in ste lastnik iPhone aparata ali pametnega telefona. Stroški prehoda iz starih paketov na paket iZAME znašajo 10 EUR"


Se pravi v štartu sploh ne moreš vzet HTC Desire in iZame, ampak lahko naknadno za 10EUR narediš spremembo paketa, kolikor razumem.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

kmetek ::

Verjetno?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova simobil orto ponudba (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5513108 (9087) ;-)
»

TRI ZAME polovična naročnina

Oddelek: Mobilne tehnologije
91901 (1583) feryz
»

iPhone 3G (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
23025278 (9800) eieieie1
»

Huge dillema...simobil paketi

Oddelek: Mobilne tehnologije
264737 (3854) mojsterleo
»

Tudi Kitajcem iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
294429 (3443) ahac

Več podobnih tem