Forum » Pomoč in nasveti » Trdi disk - cudni zvoki
Trdi disk - cudni zvoki
BroTheR ::
Hi
Imam trdi disk Maxtor 20GB. V zadnje case opazam oz. slisim, da moj disk obcasno spusca cudne, komaj da slisne zvoke (kot rahlo praskanje). Najbolj ko idla. Disk deluje brezhibno, nobenih napak ni za opaziti, danes sem ga se pregledal z powermaxom (maxtorjev disk diagnostic) in ni blo najdene ne nobene napake, ne bad sectorjev.
Kaj je mogoce kriv ventilator v disku ali pa so to samo znaki, da bo disk kmalu umrl?
help :)
Imam trdi disk Maxtor 20GB. V zadnje case opazam oz. slisim, da moj disk obcasno spusca cudne, komaj da slisne zvoke (kot rahlo praskanje). Najbolj ko idla. Disk deluje brezhibno, nobenih napak ni za opaziti, danes sem ga se pregledal z powermaxom (maxtorjev disk diagnostic) in ni blo najdene ne nobene napake, ne bad sectorjev.
Kaj je mogoce kriv ventilator v disku ali pa so to samo znaki, da bo disk kmalu umrl?
help :)
- spremenilo: BroTheR ()
suse80 ::
Jaz imam Maxtorja 40GB 7200 obratov in mi ?e od za?etka grdo ?krta pri zagonu in med idlanjem. Zaenkrat pa dela super OK (ve? kot 1 leto)in tudi hitrosti so dobre, greje pa se zelo malo. Uporabljam ga
v Linux serverju in dela 24 ur na dan. Po moje se nima? kaj bati. ?e je disk pravilno priklju?en ( jumperji) in ti dela v okviru nominalnih parametrov, potem se ni kaj bati.
v Linux serverju in dela 24 ur na dan. Po moje se nima? kaj bati. ?e je disk pravilno priklju?en ( jumperji) in ti dela v okviru nominalnih parametrov, potem se ni kaj bati.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2729 (2401) | muzičar |
» | Problem z diskomOddelek: Strojna oprema | 1575 (1377) | muzičar |
» | od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5115 (3837) | jastreb |
» | pc se restartaOddelek: Pomoč in nasveti | 1107 (959) | gobec |
» | Lastniki MaxtorjevOddelek: Kaj kupiti | 1486 (1027) | tec |