Forum » Pomoč in nasveti » Frekvenca proca za 1/3 manjša!?
Frekvenca proca za 1/3 manjša!?
rasta ::
Frekvenca procesorja se mi je znižala s 1,2GHz na 800MHz!? Kako je to možno? Sploh ne vem, kaj se je zgodilo. Bechmark programov nisem poganjal že kakšno leto, takrat pa je bilo vse v redu. Kakšnega špila nisem pognal že od kar imam sedanji računalnik, tako da (do zdaj) sploh nisem opazil, da je frekvenca za 2/3 nižja (se pravi, da je počasnejši). Da je nižja, mi pokaže tudi prvi zaslon biosa pri zagonu.
Resetiral sem bios na tovarniške nastavitve, pa nobenega učinka. Poskusil sem tudi vse možnosti v biosu, pa nič (do sedaj biosa nisem sam nastavljal).
Kako je to sploh možno da se naredi? Ima kdo kakšno logično razlago?
In kako to popravim?
Imam procesor Thunderbird 1299MHz (Socket A/266), matično ASUS A7V 133RAID ViaKT133A in bios ASUS A7V-133 ACPI BIOS Revision 1004.
Resetiral sem bios na tovarniške nastavitve, pa nobenega učinka. Poskusil sem tudi vse možnosti v biosu, pa nič (do sedaj biosa nisem sam nastavljal).
Kako je to sploh možno da se naredi? Ima kdo kakšno logično razlago?
In kako to popravim?
Imam procesor Thunderbird 1299MHz (Socket A/266), matično ASUS A7V 133RAID ViaKT133A in bios ASUS A7V-133 ACPI BIOS Revision 1004.
primozn ::
Verjetno ti je padla FSB frekvenca iz 133 na 100 Mhz, vendar bi ti potem moralo kazat 900 Mhz... Bolj verjetna razlaga bi bla (ce pravis, da nisi nic po plosci in po biosu spreminjal), da je bil procesor navit z barvanjem mostickov in je na enem od mostickov zgubil kontakt... Ne vem... poskusi najprej dat FSB na 133 in Mnozilnik na 9. Tako bi miglo spet delat na 133 * 9 = 1197 oz. 1200 Mhz. Ce ti ne bo delalo pa vzami ven procesor in prebarvaj mosticke po navodilih, ki jih najdes na netu...
Pisi kako ti je uspelo...
Pisi kako ti je uspelo...
rasta ::
Ko sem preveril kar par možnosti, kaj bi bilo narobe, so bile na koncu le krive nastavitve na matični ... Bil je premaknjen en jumper (?). Po nekaj minutnem neuspešnem šaltanju, sem si z neta potegnu manual od moje matične in lepo naštimal (na 1,3 GHz ).
V bistvu sem zamenjal kar ohišje (napajalnik je bil točno pred hladilnikom procesorja) in temperatura procesorja se mi je zmanjšala za 14°C, zdej ko sem pa za 100MHz zvišal pa 10°C?
V bistvu sem zamenjal kar ohišje (napajalnik je bil točno pred hladilnikom procesorja) in temperatura procesorja se mi je zmanjšala za 14°C, zdej ko sem pa za 100MHz zvišal pa 10°C?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Athlon XP 3200+Oddelek: Strojna oprema | 1411 (1285) | PIK@LO |
» | Navijanje AMD 1GhzOddelek: Navijanje | 2181 (1645) | OwcA |
» | spreminjanje množolnika na nforce 2 čipovjuOddelek: Navijanje | 1407 (1076) | Judge |
» | Optimalna konfiguracijaOddelek: Kaj kupiti | 1289 (1042) | CCD |
» | AMD Tbird 1.33ghz pa DDR Ram ? Kera plata ?Oddelek: Kaj kupiti | 1680 (1450) | evoice |