Forum » Zvok in slika » Geotagging - Kako, problemi....
Geotagging - Kako, problemi....
Jst ::
Pozdrav.
Imam Nokio N95 8GB, kamor sem si inštaliral programček "Location Tagger." Program, kadar je zagnan, vsaki sliki, ki jo slikaš, doda v EXIF GPS koordinate.
Primer:
Lepo se vidi, da vsebuje lokacijo, kje je bila slika posneta.
Če/ko sliko naložiš na panoramio.com, lepo piše, da se bo upoštevala lokacija, če so le podatki v EXIF naložene slike. Vendar se ne. Pojavi se malo okence, kjer je google maps, vendar slika ni na posneti lokaciji. Moraš jo ročno premikati.
Zakaj?
Ima kdo izkušnje s tem?
Prosim za kakšen nasvet...
lp,
./m
Imam Nokio N95 8GB, kamor sem si inštaliral programček "Location Tagger." Program, kadar je zagnan, vsaki sliki, ki jo slikaš, doda v EXIF GPS koordinate.
Primer:
Lepo se vidi, da vsebuje lokacijo, kje je bila slika posneta.
Če/ko sliko naložiš na panoramio.com, lepo piše, da se bo upoštevala lokacija, če so le podatki v EXIF naložene slike. Vendar se ne. Pojavi se malo okence, kjer je google maps, vendar slika ni na posneti lokaciji. Moraš jo ročno premikati.
Zakaj?
Ima kdo izkušnje s tem?
Prosim za kakšen nasvet...
lp,
./m
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
A google maps tudi iz flickrja vleče slike?
Gandalfar: ne razumem te. V drugem screenshotu exif informacije prve slike, narejene z N95 8GB, s pomočjo programa "Location Tagger," lepo zapiše koordinate. Kako, s katerim programom, je GPS informacija uporabna?
V FAQ Panoramio ter na Nokijini strani piše, da sliko, ki vsebuje GPS podatke, samo uploadaš, in ostale mahinacije lahko pozabiš.
Kar si pa v zadnjem postu hotel povedati, pa res nimam pojma...
V FAQ Panoramio ter na Nokijini strani piše, da sliko, ki vsebuje GPS podatke, samo uploadaš, in ostale mahinacije lahko pozabiš.
Kar si pa v zadnjem postu hotel povedati, pa res nimam pojma...
Gandalfar ::
Das fotko na Flickr. In jo probas geotaggat preko njihovih orodij. Zato da vidis, ce je slucajno problem v fotki. Ampak vidim, da si ze z drugim orodjem preveril to.
Da in ne. Misunderstanding.
"Location Tagger" je Symbian aplikacija, ki, kadar je zagnana, vsaki fotki doda GPS koordinate.
No, je pa res, da uporabljam "Sports Tracker," (program, ki spremlja tvojo pot...) in ko uploadam workout, se uploadajo tudi fotke, ki sem jih naredil along the way. Fotke prikaže točno na mestu, kjer sem jih naredil.
"Location Tagger" je Symbian aplikacija, ki, kadar je zagnana, vsaki fotki doda GPS koordinate.
No, je pa res, da uporabljam "Sports Tracker," (program, ki spremlja tvojo pot...) in ko uploadam workout, se uploadajo tudi fotke, ki sem jih naredil along the way. Fotke prikaže točno na mestu, kjer sem jih naredil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DHL in "njihovi" paketi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12405 (6217) | cortez |
» | Potres na Japonskem povzročil globalne spremembe (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 19702 (13076) | Jst |
» | GPS slikeOddelek: Programska oprema | 2306 (2230) | RazzorX |
» | GPS sledilec za fotografeOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4769 (4021) | poweroff |
» | TripTrackerOddelek: Izdelava spletišč | 1669 (1227) | mile |