» »

Sistem zvočnikov po hiši

Sistem zvočnikov po hiši

pravnik ::

Ravno preurejamo hišo in imam namen v nekaj sobah namestiti zvočnike. Seveda je zdaj čas za nepeljavo. Nekaj sem enkrat slišal, da obstaja možnost, da se iz enega vira (npr. stolpa) lahko napelje na posamezne zvočnike in tam na zvočnikih tudi uravnava jakost zvoka oz. izklop. A kdo morda kaj ve o tem oz. me kako usmeri? Hvala vnaprej za kak namig!

Trancedeejay ::

Kupis multiroom sistem, zacnejo se pa recimo pri ene 1000 eur za 4 sobe. Imas pa osvetljene stekarje, upravljanje vsake sobe posebej...
Imajo jih pa firme Eltron Plus, Eis, Digitalija...
LP
Matej
Music is the key

pravnik ::

A mogoče kdo ve, kje bi se našel kak najcenejši "multiroom sistem"? (pa da je soliden)

putnik ::

lep pozdrav jes mam pa eno prašanje.Imam lcdtv sony bravija kdl403500,in hišni kino LG503TH pa me zanima kako naj povežem med sabo da bojo vsi zvočniki delal,ker namreč mi ropotajo samo spredni.hvala.

BALAST ::

Pravnik, mislim da ti bi znal tale vodič pojasnit, da so reciverji ki podpirajo multiroom še najcenejši, s tem da bi si moral dokupit za vsako sobo IR sprejemnik in generičen pilot, ki se ga nauči (logitech harmony). Drugaće se pa pri malo boljši znamki multiroom audio-video HDMI (Revox, Sonos, Yamaha) giblje cena strojne opreme 1000-2000€ na eno sobo.

Če pa ne rabiš daljinca je pa ta opcija ki jo Trancedeejay omenja zelo poceni in trotl ziher, saj dobiš za vse sobe svojo kontrolno stikalo za glasnost in izklop (čist minimalno in ne moreš premikati po postajah ali komadih kot bi to lahko če imaš reciver z multiroom podporo in dodatne IR sprejemnike + pilote)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radio in trije različni prostori

Oddelek: Zvok in slika
345231 (3967) Ales
»

Kater Hi-Fi izbrati?

Oddelek: Zvok in slika
51083 (846) PlayRoom_si
»

Zvok v štirih ločenih prostorih?!?

Oddelek: Zvok in slika
61046 (900) St235
»

Kakšen receiver kupiti

Oddelek: Zvok in slika
192142 (1788) zacetnik11
»

Zvok po celem stanovanju

Oddelek: Zvok in slika
191989 (1369) Trancedeejay

Več podobnih tem