» »

Zoltrix Genie TV

Zoltrix Genie TV

daSKAn ::

Sefe v službi mi je Snkel za test Zoltrix Genie TV kartico in me zanima kkno je vase mnenje o tej kartici in kako bi jo ocenili? Pri men doma je slika slaba mozno pa je tudi da slabo lovi antena (malo pokrivljena sobna):\ ! Pa kao se poveze sound (menda z Y kablom) kje in kam?

Mogoce so te debate ze ble ampak tuki sem nov zato se opravicujem!

Hvala!

Skankulja ::

glih vceri sm jo dobo na posojo. sm mogo millerja snemat na rtvslo 2. uglavnem ni se slabo obnesla (resda nimam nevem kakih izkusenj z tv tunerji sam... ). z samo instalacijo (hardware in software) ni bilo vecjih komplikacij. driverji so za vse win os (tud xp), dvomim da rabis za kak drug os. uglavnem org. software je eden izmed slabsih (grd, bore malo funk., itd. ), se mi sploh ni dalo z njim ubadat. enostavno sem si downloado powervcr 2 in zadeva je stekla kot namazano. sama kvaliteta slike je bila odlicna (resda sm mogo rac. prestavit v d.s. a... :), v moji sobi je biv presvoh signal). snemav pa sm direkt v mpeg 2 na dvd res. (720x576) 7000 bitratea. uglavnem razlike med posneto in gledano sliko ni. resda pa rabis hudo konf. sistema za tako snemanje (pod gigahercom to glih nebi sov delat :)). ja ko si omenjav audio povezavo ja z Y kablom se poveze na z.k.. menda ma tuner zravn se dalinc sam ti ne morem povedat kk je ker ga nism zravn dobo. sam glede na to da ga sploh ma lahko to stejem samo v plus. za zakljucek pa: kartica ni slaba ni pa ena izmed boljsih v njenem cenovnem rangu (naj bi stala 17k), glede na vrednost bi ji recimo dav 6/10, sploh ker za jurja majn dobis winfastovo, ki je po mnenju mnogih ena izmed boljsih (cenovni razred). kot sem pa ze rekel tuner ni slab (odstejmo software, ki je naravnost obupen). se kaj... najbrz ne...
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

tejo ::

Da še jest povem moje izkušnje:

Kakovost slike je ok, gonilniki občasno povzročajo težave, program za gledanje TV je obupen, je pa dobro da se lahko gor priklopi digitalna kamera, da ni problemov s snemanjem TV v MPEG4 (sam ta kodek sem uporabljal, mogoče je snemal v MPEG2), na dalincu so vse glavne funkcije, kaj bi blo še za povedat. Mogoče to, da mi ta kartica niti z najnovešimi gonilniki NE dela v WinXP. Pa mogoče je omembe vreden dodan program za Teletext, ki pa žal nima spomina za naslove, tako da je treba na pamet vedet cifre za strani.

Kabel za zvok pa priklopiš na cd-in...

Torej, minus je slab software, plus pa da je kakovost slike ok, pa da ma dalinca :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

govno ::

ne vem, ne vem ... jst sem ga imel in mi je popolnoma štekalo (Celeron 300A) ... takoj sem ga nesel nazaj in vzel ATI TV Wonder ...

ne vem, folk, kako lahko snemate v taki visoki resoluciji, če kartica zmore največ 320 x 240 pik v formatu 4 : 3 ... jst na ATI-ji ne morem naštimat več kot 240 pik v višino ...
TineL Studio :: http://tinel.stjost.si
TineL Studio vici :: http://tinel-vici.stjost.si
TineL Studio wap :: http://tinel-wap.stjost.si

tejo ::

Ne vem zakaj ti je štekalo, ampak zdi se mi, da imajo ATI kartice neki hardware dekodirnik, Zoltrix pa software dekodirnik, pa zato rabi večjo moč računalnika.

bobby ::

No bom pa še jst pripomni kakšno k glih posedujem to kartico:
zraven kartice dobiš valda kartico, gonilnike, IR dodatek k ga na kartivco prklopiš in daljinca. Software k ga zraven gobiš je naravnost obupen, to priznam ampak če gledaš z recimo BorgTv-jem (se mi zdi da je še najboljši) potem se kvaliteta slike zlo popravi v primerjavi z oriđinale software-om. bolj ostra.In pa v Btv-ju lahko direkt snemaš v Divx codec razen zvoka mi še ni ratal takoj v kak mp3 format skupi s sliko konvertat. sem mogu potem v VirtualDub-u mičken popravlat (C700@1176 lahko snemam v resoluciji 640x480 v Divx format)

Potem v PowerVcr II res vse tko lepo dela kakor je Skankulja opisal.
kaj še??? za zvok so ti že povedal,... Tejo: kako to da ti ne dela v Xp-jih??? men je delal B.P. je pa res da je bolje delal z gonilniki ob Btv-ja kakor od Zoltrixa (aja pejt na Zoltrixovo stran po najnovejše gonilnike, vem da je ena b1 verzija k popravlja neke težave v Xp-jih)

no to bi blo pa vse.

Paramedic ::

Kako je pa z zvokom? Vsi govorite o sliki, kak je pa zvok pol? A je stereo, če ma radio tut, ali je radio stereo vsaj?

bobby ::

zvok je v obeh primerih stereo.

daSKAn ::

Mene se zanima kam vtaknit Y kabl iz kam v kam! (zato da se mi ne bi zaceli spuscat dimni signali ;) ) Prosu bi za bolj podroben opis!

Thx

amper ::

Fantje mam en problem z omenjeno kartico. Namreč meni zajema samo 352 x 288 format če dam večjega mi napiše da ne podpira ta format. Ampak to samo v win XP, v 98 mi je lepo delal. Pa še zanima me kje si lahko downlovdam tale Power wcr 2.

Skankulja ::

daSKAn: na tunerju najdi 4 pine poleg njih pise AUDIO OUT pol pa najdi na svoji zvocni kartici 4 pine (odvisno od z.k.), ponavadi ma zvocna karcica vsaj 2 omenjena prikljucka (CD IN, AUX,...) ce mas livea vtakni v aux. E to je to... (ne pozabi si v windowsih izklopit MUTE na AUX oz. CD IN ker v nasprotnem primero bos bolj tezko kaj sliso :))
amper: js osebno sm si powervcr 2 potego dov s pomocjo kazaaja drugac uradna sran programa je PowerVCR II(kje se dobi "crack" za omenjen program dvomim da ti lahko povem na forumu, pisi mi na mail...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918254 (5226) Pyr0Beast
»

TV TUNER

Oddelek: Kaj kupiti
252001 (1487) All
»

TV Tuner Cinergy 400 ( zajemanje )?

Oddelek: Zvok in slika
71149 (983) rap3r
»

Video capture

Oddelek: Sedem umetnosti
121401 (1146) ferjan
»

mpeg iz tv tunerja

Oddelek: Zvok in slika
91210 (1033) Quickbeam

Več podobnih tem