» »

Vsiljivost na OMV

Vsiljivost na OMV

«
1
2

lonz ::

Danes zjutraj sem šel tankat in se spravil do blagajne za plačat. Tam pa je nastala cela opsada. A bi še mogoče kavico? Ne? kaj pa kakšno čokolado? Tudi ne? A se peljete daleč - mogoče sendvič? ...

Koji k***c; sej sem ja prišel na bencin pumpo tankat, ne pa na tržnico da se bojo branjevke za mano drle... Če bi hotel kofe pa čokolado pa sendvič bi si jih vzel; pa po vsej verjetnosti v trgovini kjer je vse bistveno ceneje. Normalno se nebi razburjal, ampak tole je pa bilo že čisto vsiljevanje in le-to sem opazil na večih OMV pumpah (na ostalih mam mir).

Sedaj pa mene zanima sledeče:

Ali imajo prodajalke in prodajalci na prej omenjenem benz ponudniku befel da poskušajo prodat čim več z načinom tečnarjenja, ali imam samo jaz srečo da naletim, na extra nadobudne bencin kelnerje?

(V bistvu sem se rabil samo malo spihat, ker me je pa tole res razkurilo; ponedeljek zjutraj - kaj češ...=
...arrrrrr, shiver me timbers...

dejanslo ::

A si ziher, da ti ni nič mežikala zraven? ;)

Če ti gre na živce, pojdi na drugam, bo jih že izučilo :)
There`s More Than One Way To Do It

bastadu ::

Zna bit, da so plačani po prometu ...

SodVina ::

Hm, mene na omv-ju do sedaj se niso nadlegovali. Me pa nadlegujejo v McDonaldsu. Mogoce se pito? Solato? Sladoled? Ja jeb**u, a izgledam kot da se nisem sposoben brez sugestije odlocit, kaj hocem? Nadlezno, ja... Ampak to je ziher komanda od gor.

neo ::

Ja, mam podobne izkušnje z OMV-om, vedno sledi še vprašanje če bom kako čokoladico al pa zvečilke... Tudi meni se zdi malo tečno, sam, kaj češ, verjetno majo kak procent od prometa,tak da, jim ni za zamerit:)
Neo's

lonz ::

No, to da še povem, da ne bo zgledalo da težim brez veze. Ko sem teti na drugi strani pulta dal denar za gorivo, je le-ta vračilo odštela iz blagajne in postavila denar na svoji strani pulta ter ga prekrila z roko; in to ne prekrila s konicami prstov v smislu odriva denarja v moji smeri, ampak pokrila denar z dlanjo v smislu ne greš dokler ne kupiš nekaj (sem jo že skoraj vprašal, če se heca). Sledil je strm pogled oči in prej omenjena baraža vprašanj.
Seveda se ji nisem pustil že iz principa. S takilem nastopom pr men nobeden nič ne doseže. Mislim, kam to pelje? Na koncu bom moral še kako anketo izpolnit, da bom lahko kupil benz?
...arrrrrr, shiver me timbers...

dzinks63 ::

Kaj češ, vso pravico te ima vprašat, če še kaj želiš, najbrž je bilo zelo kulturno in uvidevno? Drugače pa, promet jim pada, kamionarji tankajo vse manj pri nas, se je treba borit za vsak €, tako ali drugače. No ja, da ne omenjam zgrešenih poslovnih potez istrabenza in potez vlade o dvigu trošarin, vse to gre nekak na isti mlin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Ted ::

Tudi mene to zelo moti pri OMV-ju, vedno to vprašajo. Taka navodila majo, ni nobenega procenta. Verjetno bo treba upravi pisat glede tega...
Mah...

glaš ::

To že res, samo morajo tudi prodajalci malo prilagodit svoja vprašanja glede na potrebe kupca in sam presodit, kaj bo komu ponudil. Je pa res, da je tukaj zelo tanka meja med prijaznostjo in vsiljevanjem in kar si ena stranka smatra za prijaznost, bo za nekoga vsiljevanje itd.

motorc ::

Prodajalci imajo navodila "od zgoraj", da morajo ponujati. Tako da rajši ponujajo in izpadejo tečni, kot pa da jih dobi skrita kontrola ter posledično dobi slabo oceno (zaradi ne ponujanja dodatnih izdelkov). Seveda so še drugi kriteriji pri skupni oceni prodajalca. Tri slabe ocene pa dobiš zmanjšanje plače za pol leta, v skrajnem primeru pa odpoved.

(Sem delal kot študent na Petrolu. Sklepam, da imajo na drugih bencinskih servisih podobno politiko).

M@73Y ::

Če koga moti osebje imate še vedno alternativo:
http://www.en-plus.si/lokacije.aspx

Lp.
..jump into psytrance tunnel..

kixs ::

To sem opazil tako pri Petrolu kot na OMV-ju. Se posebno takrat, ko imajo kaksno akcijo (pred potekom roka uporabe).

lp

Adrijan0 ::

Meni kaj takega še ni ratalo, morate imet pa res srečo, da dobite tako čudne prodajalce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Tomas 33 ::

Kaj čemo. So prodajalci in morajo prodajati.

dronyx ::

Hm, mene na omv-ju do sedaj se niso nadlegovali. Me pa nadlegujejo v McDonaldsu. Mogoce se pito? Solato? Sladoled? Ja jeb**u, a izgledam kot da se nisem sposoben brez sugestije odlocit, kaj hocem? Nadlezno, ja... Ampak to je ziher komanda od gor.

Meni gre tudi na živce McDonalds, ker so tam res zateženo prijazni, ampak pri njih gre za kodeks, kjer je baje vse do potankosti definirano. Saj če jih dobro opazuješ ugotoviš, da se vsi obnašajo praktično enako.

Me pa zanima, če kdo morda ve, kje se da dobiti ta kodeks? Baje obstaja tudi na spletu v pdf obliki, samo ga jaz ne najdem. Če bi pa vedel, kaj v njem piše, bi pa malo težil prodajalkam, da jih spravim v dobro voljo, ker mi delujejo preveč napeto in zategnjeno. "Pa pridte še kaj" - vešde

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

glaš ::

Akcije nimajo veze z potekom roka uporabe, vsaj na Petrolu je tako. Izjema so mogoče, kadar potnik določenega dobavitelja pri kakšnih manjših zadevah dovoli prodajo dva za ena. Npr. Masterfood (snickers, twiks, ...) vem, da to redno praksira. Seveda je to zgolj na posameznih servisih, kjer se pač ti izdelki, bližajo koncu roka uporabe. Mogoče tudi drugi dobavitelji to izvajajo ampak je to prej izjema kot pravilo. Redne mesečne akcije so pa planirane vnaprej in gre za svežo robo.

Na Petrolu so to začeli izvajat že nekaj časa nazaj in so hitro ugotovili, da pretirano ponujanje naredi več škode kot koristi in se je stanje s tem malo umirilo. Tudi kar se pritiska nadrejenih na prodajalce glede teh zadev tiče. Je pa seveda veliko odvisno na kakšnega prodajalca naletiš, nekateri bi ti prodali še pol trgovine zraven, drugi te ne bo nič spraševal.

;-) ::

Mene nikol ne vprašajo nič na omv, samo če je tako kot pravite bojo sam zgubli stranke ne pridobli kak € več.

Mogoče bo od parih dobla tisti € več, samo kaj če bo zgubla kako stranko ki vsake 14 dni nalije poln tank. Ni ekonomske računice:D

Ted ::

Naslov za tečnarjenje:

info.slovenia@omv.com

Tudi mene kot kupca zelo moti vsakično posiljevanje s čokoladicami in ostalo nepotrebno in na bencinskih servisih zelo drago kramo. Še vsakič ko sem na OMV-ju tankal sem mel tako izkušnjo.
Mah...

kixs ::

Da bi nehal tankat na doloceni pumpi samo zaradi tega, ker me vprasa, ce se kaj rabim?? To pa res ne.

Sicer je res tako, da me zgolj parkrat na leto kje vprasajo, ce bi se to pa to... ampak se res ne sekiram. Reces, da je to vse in konec.

lp

kixs ::

...ostalo nepotrebno in na bencinskih servisih zelo drago kramo.


Ce slucajno to kramo rabis in je ura (dan) taksna, da je ze ostalo vse zaprto, potem pride to zelo prav.

lp

T-Majo ::

V okolici Celja še tega nisem doživel, v LJ pa tako skoraj ne najdem OMV. Na avtocesti iz smeri CE proti LJ- Lukovica ali kaj je, je bilo enkrat res full smešno, ko sem tankal 20,01€. Pa naspoh imam navado, kadar je kje cena recimo 3.99€, da pustim tist 1 cent. Takrat pa full v gužvi hočem dati 20€ in ona čaka, in reče še 1 cent prosim. Da ne bo pomote, RAZUMEM DA MORA DATI IZ SVOJEGA ŽEPA, ampak takrat je bila res gužva, in marsi kdo bi za mano dal tisti cent najrajši, kot pa da sem mogel iti ven do avta in zaja notri. Seveda sem ji dal potem 5 centov in si mislil kaj te jebe.

Aja pa še nekaj glede zbiranja nalepk pri OMV. Večina sem jih itak dobil, nekaj pa sem si jih ''prislužil''. Namen imam kupiti HEAD-ovo malo potovalko. Mislim na pride nekaj manj kot 8€. Je kdo že to kupoval? Kakšna je kvaliteta. Ker, če je to neka Češka roba, je še tistih 8€ škoda. Kupil bi jo pa zato, ker jo rabim in ne zato ker je poceni.

;-) ::

...ostalo nepotrebno in na bencinskih servisih zelo drago kramo.


Ce slucajno to kramo rabis in je ura (dan) taksna, da je ze ostalo vse zaprto, potem pride to zelo prav.

lp


Heh niti ni tako drago, velikokrat se zgodi da ga pijemo po gostilnah itd pa se nam zapaše it v parka pa greš na bencinsko kupit, je kr cenej kot da bi v gostili liter žganja kupo:)

koyotee ::

tega še nisem opazil v nobeni od črpalk, da bi mi karkoli vsiljevali. Razn tega, da vprašajo a boste še kaj, poleg goriva?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

lonz ::

Saj ne pravim da se dogaja vedno in povsod. Dogaja se vedno pogosteje. Prvič nekajkrat sem to prištel na rovaž pretirane prijaznosti, sedaj (po očitnem poskusu push motivacije) pa je postalo moteče. Moteče na nivoju zabasanega nabiralnika z letaki in ostalo reklamno svinjarijo. Samo s to razliko, da na nabiralnik lahko nalimaš nalepko.

Aja, pa OMV pri Celje - zahod je blo to...
...arrrrrr, shiver me timbers...

Sims ::

Moja tanka na OMV in je zadnjič rekla, da se je tip kar nekaj "meno" Ali ima vinjeto, še rabi kaj, bi kavico. Sem reko: "pecal te je". Sedaj vidim, da očitno morajo ponudit še kaj zraven. In že dolgo niso bencinske le bencinske. Dobiš že marsikaj ...

LP.

Sims

franci ::

Lahko samo dodam, da se je meni to vsiljevanje zgodilo na Petrolu.
Tako da ni samo OMV
Hello, hello, hello, how low?

Vikking ::

omv = čigumije, ni da ni skor vedno.

miamaja ::

Sama tankam izključno na Petrolu, tankam povprečno 1-krat na teden in večinoma tam, kjer je možnost plačila s kartico od zunaj "na ekran" (Tržaška v Mb in Šmartinka v Lj). Hitro in enostavno opraviš kaj potrebuješ in ni se ti potrebno zapletati v nepotreben pogovor.
Kadar tankam na drugih črpalkah, recimo Tepanje, me velikokrat povprašajo če bom še kaj in sem jih nekako že vajena, zanikam in je mir.
Enkrat samkrat se mi je pa res zgodilo kot v zasliševalnici "bi vinjeto? bi kaj sladkega? bi kavico?" in me je tip tak razkuril, da si nisem mogla kaj, da ga ne bi vprašala "a danes je kaj zastonj?". Je zardel in se zahvalil za nakup, meni je pa bilo pol malo žal, ker se mi je orenk zasmilil.

Daliborg ::

@ avtor teme : get some pills! and get out of home for a change!

Od prodajalca se zahteva da se "PRODAJA". Zaj bom rekel glede na "ekonomse case" katere jih dozivljamo ( my common sense), bo logicno da se bo vsak na trgu probal prebijati z nizjimi cenami, zmansjevanje kadra etc. metodami zato, da bi lahko sploh kaj "PRODAL". Res verjamem da imajo taka navodila, sam sem bil trgovec dalj casa. Ce pa ti kot nerazgledno tele zacnes vpiti zakaj je on drugacen in pazi to se povrh vsega je bil se "prijazen" ker je hvalabogu komuniciral s teboj. Ce bi se samo benzin prodajal verjem da raj ( v primeru da bi mel jaz bencinsko crp. ) kupim avtomat za samoplacevanje kot pa da placujem nekoga mesecno !!
Delaj z drugimi kakor bi zelel da drugi s teboj.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

dronyx ::

Saj zato pa so tako redke črpalke, kjer lahko sam plačaš bencin na avtomatu, ali pa so celo brez posadke (tako kot tista zraven Koloseja v BTC). Njim je važno, da se sprehodiš še čez trgovino, ker je to pomemben vir zaslužka. Meni drugače na Petrolu včasih ponudijo še loto listek, mi gre pa včasih na živce, ko moram čakati v vrsti, kot bi bil sredi šoping centra, pa imam samo bencin za plačat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

blackbfm ::

Mene skoraj vedno vprašajo če bom še kej zraven, pa me nič ne moti, rečem ne in to je to. Drugače pa se mi zdi da so na Agipu še najbolj skulirani.

lonz ::

@ avtor teme : get some pills! and get out of home for a change!

Od prodajalca se zahteva da se "PRODAJA". Zaj bom rekel glede na "ekonomse case" katere jih dozivljamo ( my common sense), bo logicno da se bo vsak na trgu probal prebijati z nizjimi cenami, zmansjevanje kadra etc. metodami zato, da bi lahko sploh kaj "PRODAL". Res verjamem da imajo taka navodila, sam sem bil trgovec dalj casa. Ce pa ti kot nerazgledno tele zacnes vpiti zakaj je on drugacen in pazi to se povrh vsega je bil se "prijazen" ker je hvalabogu komuniciral s teboj. Ce bi se samo benzin prodajal verjem da raj ( v primeru da bi mel jaz bencinsko crp. ) kupim avtomat za samoplacevanje kot pa da placujem nekoga mesecno !!
Delaj z drugimi kakor bi zelel da drugi s teboj.


No kolega pa začniva:

1.:"Delaj z drugimi kakor bi zelel da drugi s teboj." Kje točno sem pa jaz tebe zmerjal z teletom?

2.: Glede na tvoj nivo odziva, se sprašujem kdo tukaj je potreben tablet.

3.:Predvsem se sprašujem kdaj so blagajničarji (in to bencinkelnerji po mojem mneju so) ratal prodajalci oz. trgovci.

4.: Če si ti imel kot trgovec slabe izkušnje; mi je zelo žal, ampak ne rabiš zaradi tega žolča na mene stresat.

5.: Če bi imel na voljo avtomat, bi se glede na to kar se dogaja, verjetno res odločil zanj. Kar pa hočem povedat je, da ne pomeni, da sem kot uporabnik standardnih storitev bencinskih pump požret vse kar mi hočejo po grlu stlačit.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Keyser Soze ::

Vzameš knjigo PRITOŽB in pohval in vpišeš notri, da je vodstvo mentalno podhranjeno, glede na to, da zahtevajo takšno "posiljevanje" strank, se zahvaljuješ za sodelovanje in od sedaj tankaš samo še pri konkurenci.

Lahko pa tankaš in plačaš na "tankomatu". Jaz sem se skoraj v celoti pričel izogibat pumpam brez teh avtomatov. Ga ni, peljem naprej.
OM, F, G!

imagodei ::

Mah,

vsi, ki se pritožujete zaradi preprostega vprašanja, očitno trpite za asocialnostjo in razčlovečenostjo. Dej ga srat, da te v slabo voljo spravi preprosto vprašanje, če želiš še kaj drugega, čigumije mogoče...

Dve prijazni besedi marsikomu tudi polepšata jutro.
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

A zato ker je težko rečt "ne, hvala" je treba zdaj bežat na avtomate? To pa je bolno ja.

sword ::

Sej je popolnoma razumljivo, da te vpraša, če želiš še kaj (kokr npr. v Merkatorju), da ti pa kategorično ponuja izdelke v bližini blagajne je pa rahlo preveč.

innerspace ::

...ker je težko rečt "ne, hvala" je treba zdaj bežat na avtomate? To pa je bolno ja.

Never trust a human! :)

Jst pa sem celo nekaj casa delal na OMVju in lahko povem da se temu rece "pospesena prodaja"...pride nadzornik obmocja in rece kaj bo ta mesec v akciji in da se moras potrudit prodat cimvec enot...
Na koncu meseca ali obdobja pa ljudje malo visje opravijo pregled uspesnosti prodaje na celem obmocju in potem tisti bencinski servis ki najvec proda, dobi neko nagrado(dodatek pri placi ali prakticne nagrade).
Rahlo sick, ampak so ljudje ki jim je vsec da jim kaj prijazno ponudis...

lonz ::

Ne me narobe razumet. Pričakujem samo da se dodatno ponujanje konča pri prvem NE. Ne pa da mi pol začne tiščat še komplet ostali repertuar z še večjim elanom. A govorim špansko?

No means no.
...arrrrrr, shiver me timbers...

T0RN4D0 ::

Vprašanje če želimo še kaj, je že na mestu, če drugega ne se včasih spomniš da mogoče si pa res mislil še kaj vzet. Ampak po "ne, hvala", je pa ta debata zaključena. No ja, tko še nisem mel sreče naletet na tak primer, stalno tankam na lokalni črpalki :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Keyser Soze ::

Ja, no imagodei in blackclw imata malo bolj preprost pogled na zadevo.
V realnosti sta pa verjetno največja "bitcherja" in samo godrnjata.:D

Kot je rekel lonz. Normalnim ljudem "ne" pomeni "ne". In ne "morda, nisem prepričan, sem zelo komformen, tako da me kar vrtajte, dokler kaj ne kupim".

Zakaj je treba ponujat točno določene artikle? A so takšni eksperti, da jim je že ob prvem pogledu jasno, da rabiš kavo in vinjeto? A ko pogledajo vaju (zgoraj omenjena), vprašajo če bosta mogoče še WC papir in osvežilec zraka?

Nenadoma tisto preprosto vprašanje v stilu "mogoče še kaj gospod, al kar poračunam?", ki ga uporabljajo v normalnih trgvoinah, ni več dovolj?
OM, F, G!

aljazh ::

Heh, meni so bistveno bolj nadležni v lokalnem Mercatorju, kjer so očitno dobili navodila za vsiljevanje Pika kartice. Čeprav sem vsak drug dan tam in ni vrag, da se me trgovke ne bi zapomnile, vedno dobim isto vprašanje - A Mercator Pika kartice nimate? Izrečeno s takšnim tonom, kot da je največji greh, če prideš v tempelj potrošništva brez njihove kartice. Če parafraziram reklamo za Malizio: "A ne uporabljaš Mercator Pika kartice? Ja kakšen kupec pa si!"

imagodei ::

Keyser> "V realnosti sta pa verjetno največja "bitcherja" in samo godrnjata."

Itak. To si ugotovil po tem, ko sem napisal, da ne morem verjet, da nekoga lahko v slabo voljo spravita dve vprašanji prodajalke?
- Hoc est qui sumus -

lonz ::

Ne dve. Drugo.
...arrrrrr, shiver me timbers...

imagodei ::

lonz,

pridi kdaj v Lesce v Tuš trgovino na delikateso. Tam je ena zvezda, ki pa mene vedno spravi v slabo voljo. Ko jo boš spoznal, boš videl, da so nedolžna vprašanja za pospeševanje prodaje pravzaprav kot nežni balzam.
- Hoc est qui sumus -

lonz ::

No, sej pol veš o čem govorim. Nekateri se sprijaznejo z usodo, jaz pač šrajam. Kristalno jasno mi je, da po vsej verjetnosti s tem ne bom kaj bistvenega dosegel, ampak vpijem krivico pa lahko. In če nas je več takih..., kaj veš mogoče pa se lahko dolgoročno vsaj vpliva na tale rape sale.
...arrrrrr, shiver me timbers...

imagodei ::

Ti kar stresi svojo jezo ;) Sej drugač te razumem, res. (No pun intended).
- Hoc est qui sumus -

Binji ::

Tako kot je rekel motorko... šefi izvajajo skrite kontrole, če uslužbenci ponujajo dovolj drugih artiklov zraven, in če ne sledijo sankcije. Zato so raje bolj tečni, kot pa da dobijo slabo oceno. Zdaj pa odvisno od prodajalca, kako daleč bo stvar peljal. Zgleda da izgledate zelo premožni/potencialni nadzorniki ;)
Mene vprašajo zelo redko, če bi še kaj (že po zunanjosti očitno študent, hehe). Pa samo enkrat se mi je zgodilo, da mi je res začel skoraj vsiljevat stvari. Pa še takrat sem vedel, kaj je na stvari, ker so dobili novega "pospeševalca prodaje", tako da sem se mu samo nasmejal :D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ender ::

Jaz že dolgo časa na prvo tako vprašanje odgovorim z "Ne, to bo vse," kar je do sedaj še vedno preprečilo nadaljna vprašanja. Bi pa v navadni trgovini, če bi mi vztrajno vsiljevali še druge izdelke, verjetno pustil stvari in šel.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

noraguta ::

eh saj ni tko hudo , vprašaš vljudno nazaj "a bi jo spila z menoj?"
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

BigWhale ::

Nikoli ne bom pozabil, sedem, osem let nazaj fuzinski OMV na zaloski smer proti zalogu. Ena blont studentka... Bemti, celo poletje sem v drugi vozil, da sem lahko trikrat na teden hodil tankat. :>>
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6313925 (11558) primozzzz
»

Tankanje bencina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110451 (7226) dux
»

Kvaliteta bencina/dizla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10229478 (27342) kixs
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420834 (18299) gzibret
»

Slab bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6711297 (9462) TribesMan

Več podobnih tem