» »

parada ponosa / homoseksualnost

parada ponosa / homoseksualnost

««
10 / 35
»»

Gandalfar ::

Pravim samo, da družba še ni zrela za to in da je treba gledat s stališča otroka. Glede na to, da je zelo verjetno, da VEČINA populacije ne odobrava niti poroke, je naravnost iluzorno pričakovati, da otroci homoseksualnih parov ne bi bili družbeno stigmatizirani.

In jaz ti pravim, da strokovnjaki pravijo da ni problema. Otroci prezivijo cisto normalno otrostvo, ne glede na vso to hudobnost, ki je menda v druzbi.

Keyser Soze ::

To kar ti predlagaš, je fašizem. Samo primerni in posvečeni se lahko množijo. Kaj pa boš s tistimi, ki bojo vseeno meli otroka? Ga odvzel? Jih steriliziral? Še kaj bolj "zabavnega"?

55. člen

(svobodno odločanje o rojstvih otrok)

Odločanje o rojstvih svojih otrok je svobodno.

Država zagotavlja možnosti za uresničevanje te svoboščine in ustvarja razmere, ki omogočajo staršem, da se odločajo za rojstva svojih otrok.

Mind this.

Čak mal, čak mal. V tej temi imamo malo morje neprimernih, ki imajo otroke, in tebi se to zdi popolnoma sprejemljivo?

Zdej, če je pa v ustavi je pa sveto in nespremenljivo.

Dejte si vbit v piskre, da ŽIVIMO v ŽIVI družbi (ne morem bolj izpostavit "živ"). Katera se razvija. In ravno tako se morajo norme prilagajati družbi. Mislim, to mi je pa tako faljeno, ko pravila krojijo razvoj družbe, da bolj ne bi moglo bit.

In kdo je tisti alfa&omega, ki bo določil kako se bo razvijala družba? A se morda kdo pogovarja z Bogom (tistim, z veliko začetnico) in mu on govori katere norme so edine sprejemljive in po katerih morajo živeti vsi, čeprav konkretna večina hrepeni po spremembah? (tako, hipotetično)
OM, F, G!

Pravim samo, da družba še ni zrela za to in da je treba gledat s stališča otroka. Glede na to, da je zelo verjetno, da VEČINA populacije ne odobrava niti poroke, je naravnost iluzorno pričakovati, da otroci homoseksualnih parov ne bi bili družbeno stigmatizirani.

In jaz ti pravim, da strokovnjaki pravijo da ni problema. Otroci prezivijo cisto normalno otrostvo, ne glede na vso to hudobnost, ki je menda v druzbi.

Oprosti, ampak to je bolano. Takšno razmišljanje namreč.

Strokovnjaki v srednjem veku so kurili tiste, ki so rekli, da je zemlja okrogla. Kje pa naši strokovnjaki dobijo referenco, ki jih postavi na mesto "očeta" vsega pravilnega?
OM, F, G!

Daedalus ::

Čak mal, čak mal. V tej temi imamo malo morje neprimernih, ki imajo otroke, in tebi se to zdi popolnoma sprejemljivo?

Says who? Če ni istega mnenja, kot ti, jaz al pa kdo drug, ga to še ne naredi nekvalificiranega za imeti otroke.

Zdej, če je pa v ustavi je pa sveto in nespremenljivo.

Definitvno velja dobro premisliti, preden se ala Brane2 lotiš raznih prijemov, kot so se jih v preteklosti recimo lotevalo Avstralci (Aborigini so v kurcu starši, pa jim bomo pobrali otroke), al pa razni severnoevropski narodi (bomo sterilizirali vse, ki niso primerni). To, kar vidva zagovarjata, je v resnici korak nazaj. Zdaj moreta še to sam dojet.

Dejte si vbit v piskre, da ŽIVIMO v ŽIVI družbi (ne morem bolj izpostavit "živ"). Katera se razvija. In ravno tako se morajo norme prilagajati družbi. Mislim, to mi je pa tako faljeno, ko pravila krojijo razvoj družbe, da bolj ne bi moglo bit.

V resnici je postopek obojestranski. Oziroma, let me put it this way. Če se ta živa družba jutri odloči, da se bo vsakega tretjega v mesecu izžrebalo par ljudi, ki se jih bo nato žrtvovalo za večjo naklonjenost bogov in lepo prihodnost, je to ok? Pravila igre pravijo, da niti pod razno ne. In tisti, ki ta pravila enforcajo, ti bojo to preprečili. Obenem pa lahko družba (in to dela) pravila spreminja... razen ene par temeljnih. Ki nas varujejo pred tem, da se vrnemo par stoletij nazaj v preteklost. Tako "simpl" je to.

In kdo je tisti alfa&omega, ki bo določil kako se bo razvijala družba? A se morda kdo pogovarja z Bogom (tistim, z veliko začetnico) in mu on govori katere norme so edine sprejemljive in po katerih morajo živeti vsi, čeprav konkretna večina hrepeni po spremembah? (tako, hipotetično)

Nekaj je konsenza (glas ulice), nekaj prisiljevanja (zakonodaja), nekaj racionalnosti (znanost), velik vraževerja (razni bogovi, predsodki in podobna šara). IMHO.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

whatever ::

Če družba ne odobrava niti umetne oploditve samskih žensk (spomni se na referendum izpred nekaj let), je precej vehementno postavljat tako trditev.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

ahac ::

Strokovnjaki v srednjem veku so kurili tiste, ki so rekli, da je zemlja okrogla.

In če bi vedno samo čakal, da pride bolj primeren čas za spremembe, bi jih še vedno.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Says who? Če ni istega mnenja, kot ti, jaz al pa kdo drug, ga to še ne naredi nekvalificiranega za imeti otroke.

Moja napaka. Moral bi napisat, da imamo v tej temi OMENJENIH malo morje neprimernih (se ni nanašalo na sodelujoče v temi).

Definitvno velja dobro premisliti, preden se ala Brane2 lotiš raznih prijemov, kot so se jih v preteklosti recimo lotevalo Avstralci (Aborigini so v kurcu starši, pa jim bomo pobrali otroke), al pa razni severnoevropski narodi (bomo sterilizirali vse, ki niso primerni). To, kar vidva zagovarjata, je v resnici korak nazaj. Zdaj moreta še to sam dojet.

Korak nazaj ker ti tako praviš? Ker ti bi dal vsem ve. Slepim izpit za avto, 10 letnikom službo policista z vsemi pooblastili, neizobraženemu, da upravlja s tvojimi financami, ipd. Ane?

Al si mal zabluzil in začel primerjat razločevanje na podlagi nacionalne pripadnosti z razločevanjem na podlagi usposobljenosti. Npr. čeprav nisi ne aborigin, ne žid, ne cigan ne boš smel imet otrok, ker si preveč nestabilna oseba in nisi dobil zdravniškega spričevala, ki ti dovoljuje imet otroke.

A kapiš? Al imaš kakšen kompleks zaradi katerega se ti zdi, da veš kaj je korak naprej in kaj nazaj?

V resnici je postopek obojestranski. Oziroma, let me put it this way. Če se ta živa družba jutri odloči, da se bo vsakega tretjega v mesecu izžrebalo par ljudi, ki se jih bo nato žrtvovalo za večjo naklonjenost bogov in lepo prihodnost, je to ok? Pravila igre pravijo, da niti pod razno ne. In tisti, ki ta pravila enforcajo, ti bojo to preprečili. Obenem pa lahko družba (in to dela) pravila spreminja... razen ene par temeljnih. Ki nas varujejo pred tem, da se vrnemo par stoletij nazaj v preteklost. Tako "simpl" je to.

Seveda ima družba to pravico naredit. Če se to sprdne večini (to so tisti, ki "enforcajo" po tvoje), bo to lahko storila. Od kje tebi vtis, da so TVOJE norme edine pravilne? Hudiča, nehi pucat Thomasa pol v vsaki temi, če živita po istih načelih.

Nekaj je konsenza (glas ulice), nekaj prisiljevanja (zakonodaja), nekaj racionalnosti (znanost), velik vraževerja (razni bogovi, predsodki in podobna šara). IMHO.

Jp, IYHO. In nič več. Glej sliko v malo večji luči. In ne samo do sosedovega praga. Imamo kar nekaj pravil, sploh v madnarodnem pravu, ki jih "enforcerjem" ni treba upoštevat, če tega nočejo. Pa bi jih moral po tvojem, po mojem pa bi moral pravila spremenit, če se to zdi primerno primerni večini.

Tvoj način razmišljanja precej sliči tistemu, ki ga posedujejo "memkompleksovci", ki se imajo za večvredne. Ker je edino pravilno in mogoče tisto, kar zraste na njihovem zelniku.

P.S.: Sej mi je žal, da tole objavljam, ker je napisano samo na 10%. Ampak, jebi ga... Drugače ne morem.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Korak nazaj ker ti tako praviš? Ker ti bi dal vsem ve. Slepim izpit za avto, 10 letnikom službo policista z vsemi pooblastili, neizobraženemu, da upravlja s tvojimi financami, ipd. Ane?

To ti praviš.

Al si mal zabluzil in začel primerjat razločevanje na podlagi nacionalne pripadnosti z razločevanjem na podlagi usposobljenosti. Npr. čeprav nisi ne aborigin, ne žid, ne cigan ne boš smel imet otrok, ker si preveč nestabilna oseba in nisi dobil zdravniškega spričevala, ki ti dovoljuje imet otroke.

He he. Razlogi so bili isti (jih ne maramo, mislimo, da smo nekaj več, ipd), sam malo drugače utemeljeni. Duh časa in tako. Včasih pač nisi mel pravic, ker si črn, danes bi jih pa eni odvzemali na podlagi nekih drugih cenzusov. Govorimo o temeljnih človekovih pravicah. Kar je čisto druga kategorija, kot to, kdo je lahko policaj al pa kdo ima lahko izpit za avto. Tak da ne relativiziraj.

Seveda ima družba to pravico naredit. Če se to sprdne večini (to so tisti, ki "enforcajo" po tvoje), bo to lahko storila. Od kje tebi vtis, da so TVOJE norme edine pravilne? Hudiča, nehi pucat Thomasa pol v vsaki temi, če živita po istih načelih.

Seveda ne more tega narediti. Oziroma lahko, sam pol smo zapustili polje tistega, čemur danes pravimo civilizirana družba in s čemer se tako radi hvalimo pred svetom. Pa večina ne enforca. Enforcajo za to ustrezne ustanove. Razen če praviš, da imamo državljansko policijo, ki lahko po lastni presoji ganja folk po nekih arbitrarnih določilih.

Pa te norme, ki jih zagovarjam, niti niso moje (niso zrasle na mojem zelniku). So precej dobro prisotne v vsaki normalni zakonodaji vsake normalne države po 2. svetovni vojni. Pisali so jih pa ljudje s first hand izkušnjami zabluzov tistega časa. Še vedno bolj zaupam njihovi, kot tvoji presoji. Korenine teh neumnosti so pa še starejše.

Glede Thomasa pa - z njim je zabavno debatirat. Predstavlja vsaj konkreten izziv, za razliko od večine ostalega folka tule. Različnost mnenje je zgolj nujen predpogoj, da se lahko "pucamo".

Tvoj način razmišljanja precej sliči tistemu, ki ga posedujejo "memkompleksovci", ki se imajo za večvredne. Ker je edino pravilno in mogoče tisto, kar zraste na njihovem zelniku.

Ne vem no. Sam tale sestavek se mi zdi, da pove več o tebi, kot o meni.
[J.P.Sartre]

To ti praviš.

He he. Razlogi so bili isti (jih ne maramo, mislimo, da smo nekaj več, ipd), sam malo drugače utemeljeni. Duh časa in tako. Včasih pač nisi mel pravic, ker si črn, danes bi jih pa eni odvzemali na podlagi nekih drugih cenzusov. Govorimo o temeljnih človekovih pravicah. Kar je čisto druga kategorija, kot to, kdo je lahko policaj al pa kdo ima lahko izpit za avto. Tak da ne relativiziraj.

Ja, jaz pravim. Ker skušam razmišljat po tvoji logiki. Ki enači rasno razlikovanje z razlikovanjem na podlagi strokovne (tebi tako ljube in povsem jasno definirane kategorije) usposobljenosti.
In nikaor razlogi niso isti. Če zate so. Se lahko samo vprašam kaj ti sploh primerjaš tule, v skrajnem primeru pa celo to, če si sposoben sodelovat v tej debati.

Seveda ne more tega narediti. Oziroma lahko, sam pol smo zapustili polje tistega, čemur danes pravimo civilizirana družba in s čemer se tako radi hvalimo pred svetom. Pa večina ne enforca. Enforcajo za to ustrezne ustanove. Razen če praviš, da imamo državljansko policijo, ki lahko po lastni presoji ganja folk po nekih arbitrarnih določilih.

Pa te norme, ki jih zagovarjam, niti niso moje (niso zrasle na mojem zelniku). So precej dobro prisotne v vsaki normalni zakonodaji vsake normalne države po 2. svetovni vojni. Pisali so jih pa ljudje s first hand izkušnjami zabluzov tistega časa. Še vedno bolj zaupam njihovi, kot tvoji presoji. Korenine teh neumnosti so pa še starejše.

Glede Thomasa pa - z njim je zabavno debatirat. Predstavlja vsaj konkreten izziv, za razliko od večine ostalega folka tule. Različnost mnenje je zgolj nujen predpogoj, da se lahko "pucamo".

Priznaš, da to lahko storimo torej. In skušaš ublažit posledice tega svojega priznanja, kar mi je dokaj razumljivo.

Na mojo žalost si pač izbral tak, ekstremen primer, ker si vedel, da bo zavzemanje za to opcijo, z moje strani, izpadlo precej grdo in se bo zato več folka postavilo na tvojo stran. Pa naj ti bo no. Morda ti celo uspe.

Se pa sam nikakor ne zavzemam za takšne grozljive vrednote, kot jo skušaš tule prikazat ti, le ne podpiran absolutistične vladavine prava. Nikoli namreč ne bom podpiral "konzervativne" zasnove pravnega reda, ki ne bo dopuščal sprememb. Ker to pa je tisti pravi fašizem.

Kar se pa tiče debate s Tomasom, ja, sem že parkrat bral, kako nadvse "zabavno" ti je bilo.

Ne vem no. Sam tale sestavek se mi zdi, da pove več o tebi, kot o meni.

Se ti zdi? Še enkrat preberi vse skupaj, pa ponovno pretuhtaj kaj se ti zdi.
OM, F, G!

imagodei ::

whatever> "Katere presoje? Jaz se popolnoma strinjam s pravico do posvojitve otrok in zavračam trditve, da naj bi bili homoseksualni pari kaj slabši starši ali slabo vplivali na otroka. Pravim samo, da družba še ni zrela za to in da je treba gledat s stališča otroka. Glede na to, da je zelo verjetno, da VEČINA populacije ne odobrava niti poroke, je naravnost iluzorno pričakovati, da otroci homoseksualnih parov ne bi bili družbeno stigmatizirani."

Problem tega razmišljanja je, da če tega ne začnemo prakticirat in se torej ne bo zgodilo danes, bodo nove generacije spet enako zadržane do te ideje, kot so današnje. Nove generacije bodo ravno tako nezrele. Nihče noče bit prvi, ampak nekdo bo moral biti, ker drugače pristajamo na to, da pač homoseksualci nikoli ne bodo imeli teh pravi.

Mislim, kdaj pa bi bil primeren trenutek? Čez 20 let? Prve lezbijke in gaye s posvojenimi otroki bodo ljudje ravno tako postrani gledali, kot danes. Ta trenutek je ravno tako dober, kot katerikoli drugi. Če bi pred 20-30-imi leti prav tako razmišljali, da ni pravi trenutek za de-demonizacijo homoseksualnosti, bi se gayi in lezbijke še danes skrivali. Nekje se mora začeti.
- Hoc est qui sumus -

USS Liberty ::

Otroka dati v posvojitev dvema perverznjakoma, ki sredi belega dne na ulici v imenu ''različnosti'' in ''ponosa'' kažeta lulčka mimoidočim, je za mene bolano, pa recite kar hočete...

V Sloveniji obstaja nešteto normalnih heteroseksulanih parov, ki bi posvojenemu otroku nudili topel dom in lepo otroštvo, pa se morajo spopadati z neštetimi birokratskimi ovirami in mnogi od njih nikoli ne dočakajo, da bi lahko posvojili otroka…

Če bo ta oblast narodu res vsilila te bolane dekadentne zakone, potem bo za heteroseksulace še mnogo težje posvojiti otroka, saj ne samo, da bo mnogo več kandidatov, ki bodo lahko posvojili otroke, ampak bodo po mojem socialne službe pod stalnim pritiskom in tožbami s strani militantnih levičarjev in homo organizacij in bodo te službe zaradi pritiskov in strahu pred obtožbami o ''diskriminaciji'' homoseksulacev raje dale otroke homoseksulacem v posvojitev kot pa heteroseksulacem…
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

USS Nimitz> "Otroka dati v posvojitev dvema perverznjakoma, ki sredi belega dne na ulici v imenu ''različnosti'' in ''ponosa'' kažeta lulčka mimoidočim, je za mene bolano, pa recite kar hočete..."

Kdo dafak to dela?

In četudi dva mladca sta to naredila - kako lahko to posplošiš na celo populacijo? To je približno tako, kot da bi gay rekel, da so oni pa bolj primerni za starše, ker heteroseksualni moški posiljujejo ženske.

Ne zdaj tukaj dokazovat, da ni črnih labodov, ker pač še nobenega nisi videl. Ne izkrivljaj realnosti.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

USS Nimitz> V Sloveniji obstaja nešteto normalnih heteroseksulanih parov, ki bi posvojenemu otroku nudili topel dom in lepo otroštvo, pa se morajo spopadati z neštetimi birokratskimi ovirami in mnogi od njih nikoli ne dočakajo, da bi lahko posvojili otroka…

Pa kaj pol! Dokler mamo homo pare, naj taki lepo takoj dobijo otroka, preko vrste, samo tlele podpiše in ga odpelje! Če otrok za posvojitev zmanjka naj se jih pa vzame hetero parom!

Problem tega razmišljanja je, da če tega ne začnemo prakticirat in se torej ne bo zgodilo danes, bodo nove generacije spet enako zadržane do te ideje, kot so današnje. Nove generacije bodo ravno tako nezrele. Nihče noče bit prvi, ampak nekdo bo moral biti, ker drugače pristajamo na to, da pač homoseksualci nikoli ne bodo imeli teh pravi.

No, tle se pa spet ne strinjamo. Vseakakor postaja družba vse bolj liberalna. Dokler ji to ne bo začelo škodit. Takrat bo tisto področje pač zastalo. Ampak če začnemo šlepat (NA PRIMER) religijo, ne pomeni, da bomo začel šlepat (zaustavljat!) tudi istospolne.

Vsiljevanje nekih pravnih norm družbi, ki tega še ne odobrava v pravi meri je prej kontra- kot pa uspešno.

In to kar se počne sedaj bo samo zaustavilo napredek za kakšen korak ali dva (kot rad reče Daedalus), ker bo zgolj "priskutilo pedre" ljudem. Na žalost. Še posvojitve običnih, naravnih, družin, niso pretirano uspešno urejene.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Se lahko samo vprašam kaj ti sploh primerjaš tule, v skrajnem primeru pa celo to, če si sposoben sodelovat v tej debati.

Itak. Zdaj mi pa hitro prepovej še razmnoževanje, da boš ti in tvoji nasledniki varni pred takilemi faili, kot sem jaz:))

Priznaš, da to lahko storimo torej. In skušaš ublažit posledice tega svojega priznanja, kar mi je dokaj razumljivo.

A lahko vzamem v roke puško in sosedu iz ljubega dolgčasa odstrelim glavo? Lahko. A je to sprejemljivo dejanje? Ni. Zdaj pa malo premisli, pa mogoče ti potegne, kaj sem hotel povedat.

Se ti zdi? Še enkrat preberi vse skupaj, pa ponovno pretuhtaj kaj se ti zdi.

Se mi zdi ja. Ob nekaj na pol utemeljenih mislih in kopici ad hominem napadov. In nenazadnje, poskusu diskreditacije v smislu "lejte luđaka, saj še sam ne ve, kaj piše."

Se pa sam nikakor ne zavzemam za takšne grozljive vrednote, kot jo skušaš tule prikazat ti, le ne podpiran absolutistične vladavine prava.

Vladavina prava bi mogla biti absolutistična. Ni pa pravo nespremenljivo. Ko ga pa spreminjaš, pa imaš za želenimi spremembami cel kup prakse in teorije, ki jo je treba upoštevat. In to, za kar se ti zavzemaš, je temeljit poseg v temeljne človekove pravice. Ki ga odpraviš z "raja tako misli, so be it." Sej rečem, argumentacija na višku.

/off, škoda časa.
[J.P.Sartre]

madmitch ::

Sem absolutno za enake pravice vsem, toda treba je gledat s stališča otroka. V tej fazi družbenih razmer se mi zdi smiselno izenačit poroke homoseksualnih parov s heteroseksualnimi, vendar jim pravice do posvojitve otroka ŠE ne bi dal. Ne zato, ker bi bili slabi starši, ampak zaradi družbene stigmatizacije takih otrok. Ene družbene spremembe je bolje uvesti počasi in postopoma, ne na horuk. Posebej kakšne stare vešče in podobno, se ponavadi navidezno kar cedijo od same krščanske dobrote, v glavi pa v resnici nimajo niti ščepca soli in so zaplankani hudiči. Z menjavo generacij pa se bo družba še bolj liberalizirala in takrat jim lahko damo tudi pravico do posvojitve otrok.

Nazadnjaštvo, rasna čistost, netoleranca, zavračanje vseh nepovprečnih... Na žalost je to spet vedno bolj moderno, tudi pri mlajših. Predvsem pri tistih, ki nekje podzavestno vedo, da sami ne bodo mogli kaj dosti doseči in za to najdejo zunanjega sovražnika.
Kako primerno je biti drugačen od večine in tuliti proti manjšini, jim odrekati pravice in jih zatirati.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

kitzbrado ::

Keyser Soze: Al si mal zabluzil in začel primerjat razločevanje na podlagi nacionalne pripadnosti z razločevanjem na podlagi usposobljenosti. Npr. čeprav nisi ne aborigin, ne žid, ne cigan ne boš smel imet otrok, ker si preveč nestabilna oseba in nisi dobil zdravniškega spričevala, ki ti dovoljuje imet otroke.

Daedalus: He he. Razlogi so bili isti (jih ne maramo, mislimo, da smo nekaj več, ipd), sam malo drugače utemeljeni. Duh časa in tako. Včasih pač nisi mel pravic, ker si črn, danes bi jih pa eni odvzemali na podlagi nekih drugih cenzusov. Govorimo o temeljnih človekovih pravicah. Kar je čisto druga kategorija, kot to, kdo je lahko policaj al pa kdo ima lahko izpit za avto. Tak da ne relativiziraj.

@Daedalus: Uradni razlogi so bili takrat isti, ne pa dejanski.

Glede na to, da je tole hipoteticna debata, me zanima, zakaj te tako moti sama ideja, da pravica do otrok vec ne bi bila dana z rojstvom? A te to moti samo zaradi moznih zlorab (to seveda niti pod razno ni trivialno)? Ali je razlog bolj osnoven? Ce za trenutek pozabimo na mozne zlorabe - kaj bi bilo narobe s tem, da bi za pravico do otrok ljudje morali izpolnjevati vsaj neke minimalne pogoje (psiholosko in financno stabilnost, topel dom), ki bi bili doloceni v vsaki drzavi posebej? Vecina parov (ali celo samskih ljudi) bi jih z lahkoto izpolnila, in sicer ne glede na seksualno usmerjenost.

Ko odgovoris na zgornje vprasanje, zaradi mene lahko skritiziras skoraj nemogoce izvajanje takih pravil/zakonov, samo to v resnici spada v novo temo.

Mimogrede, sam sem se glede tega prvic zacel sprasevati, ko sem po TV videl en prispevek o tezavah socialnih primerov pri nas. Prispevek je sicer bil o tem, v kako slabih pogojih morajo nekateri ljudje ziveti, samo mene je razkurilo nekaj drugega. Zenska s tremi otroci, ki je razlagala, kako sama itak nikjer ne more dobiti sluzbe, moz je pa ze tri leta brezposeln, je v rokah drzala nekajmesecnega dojencka, ki bo potem odrascal v tej bedi. Zakaj je tega treba?

mtosev ::

verjetno bomo imeli referendum pa se bo zgodilo kaj vsi vemo. da bo pac NE.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

@Daedalus
Sam se pa res že skor strinjam s tabo glede tistega "ludaka".

Sam si ubral ene ekstremne primerjave že na izhodišču, brez da bi razumel o čem je govora, sedaj pa skušaš tule prikazat samega sebe kot eno ubogo žrtev. Faca, ni kej.

In vladavina prava bi morala biti absolutna. Nikakor pa ne absolutistična, v smislu prava vladajočih posameznikov, kar zagovarjaš ti. Pravno bi morala namreč narekovati družba in ne oblasti željni posamezniki.

P.S.: Imaš prav. Če že v izhodišču fališ celoten pomen, in po par poizkusih ne zadaneš žebljice... Škoda časa.
OM, F, G!

Glede na to, da je tole hipoteticna debata, me zanima, zakaj te tako moti sama ideja, da pravica do otrok vec ne bi bila dana z rojstvom? A te to moti samo zaradi moznih zlorab (to seveda niti pod razno ni trivialno)? Ali je razlog bolj osnoven? Ce za trenutek pozabimo na mozne zlorabe - kaj bi bilo narobe s tem, da bi za pravico do otrok ljudje morali izpolnjevati vsaj neke minimalne pogoje (psiholosko in financno stabilnost, topel dom), ki bi bili doloceni v vsaki drzavi posebej? Vecina parov (ali celo samskih ljudi) bi jih z lahkoto izpolnila, in sicer ne glede na seksualno usmerjenost.

Zlorabe so resen problem. Poleg tega trenutno stanje neke osebe ne pomeni, da čez n let ne bo drugače, bo pa hud problem s pridobivanjem dovoljenja - ko si enkrat zaznamovan, se tega pač težko znebiš. Kaj je pa precej bolj bistvenega pri tem, pa je to, da se gre za temeljni mehanizem preživetja cele človeške vrste. Nagon po golem preživetju, if you will. In iti se takole "regulacijo" tega, je IMO blazno nevaren biznis. Poglej sam, kake anomalije povzroča politika družine na Kitajskem. Hipotetično, če takole nadaljujejo še nekaj let (izolirani od sveta - hipotetično torej), bojo izumrli, ker jim bo zmanjkalo žensk.

In seveda, če se nekdo rodi v bedi, še to ne pomeni, da je odveč, da bo iz tega osebka ratal nek psiho, ali karkoli na to temo. Je pa to skrita predpostavka v ozadju takega razmišljanja. Mat je kurba, torej mora hčerka tud bit kurba. In nazadnje, s tem se postaviš v vlogi arbitra nad življenjem. Precej zajebana situacija, se mi zdi. Splav še dopuščam, kot možnost nadzora nad lastnim telesom/življenjem. Da bo pa nekdo tretji odločal o čem tako temeljnem - ne.

Zenska s tremi otroci, ki je razlagala, kako sama itak nikjer ne more dobiti sluzbe, moz je pa ze tri leta brezposeln, je v rokah drzala nekajmesecnega dojencka, ki bo potem odrascal v tej bedi. Zakaj je tega treba?

Zajebana situacija, ja. Sam, zakaj misliš, da bi sterilizacija te ženske rešila problem? Še vedno bo živela v bedi. To je fail države, ki bi mogla delovati pozitivno in se trudit omogočat pogoje za normalno življenje vsem državljanom (in ostalim, ki prebivajo na njenem ozemlju). Ne pa problema reševat na strani simptoma - nimaš za burek, so no kids for you, mister!

In tak mi pravi, da izbiram ekstremne primere. Ko se kr sam odloča, kdo je primeren za starša in kdo ne. Za crknit.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Keyser> "No, tle se pa spet ne strinjamo. Vseakakor postaja družba vse bolj liberalna."

Družba postaja bolj liberalna zato, ker se aktivno trudimo in dejansko sprejemamo zakone, ki dajejo pravice tistim skupinam, ki jih prej niso imele. V vsakem obdobju, ko se je te pravice sprejemalo, pa so bili vedno zelo glasni tudi nasprotniki. Ko so dali volilno pravico ženskam, se jih ogromno ni strinjalo. Ko se v ZDA črnci niso več želeli voziti v zadnjem delu avtobusa, hoditi v ločene gostilne in obiskovat ločene univerze, so se pojavili rasni nemiri.

Če se ne bi družba aktivno trudila premikat meje lastne liberalnosti, bi ostajala na mestu.

EDIT:
Keyser> "Vsiljevanje nekih pravnih norm družbi, ki tega še ne odobrava v pravi meri je prej kontra- kot pa uspešno."

Well, beri zgoraj. Ko je severni del ZDA sprejemal vse več zakonov proti suženjstvu, je južni del oznanil odcepitev. Kot veš, je sledila celo državljanska vojna. V retrospektivi, čeprav je umrlo precej ljudi, težko rečeš, da je bil boj proti suženjstvu slaba poteza.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

In tak mi pravi, da izbiram ekstremne primere. Ko se kr sam odloča, kdo je primeren za starša in kdo ne. Za crknit.

A delaš na POP TV? Ker tole si tako fajn spisal skup kot so tma novice spisane. Čestitam. Zdej ti bomo pa sploh verjeli ko znaš tako fino besede obračat.

Resno Daedalus. Preberi si še enkrat vse skupaj in poizkusi razumet o čem govorim.
OM, F, G!

Aljaz1980 ::

sem proti, da imajo homoseksualni pari otroke

pa niti ne bom razlagal mojega mnenja
sem proti in pika

...
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Keyser> "In to kar se počne sedaj bo samo zaustavilo napredek za kakšen korak ali dva (kot rad reče Daedalus), ker bo zgolj "priskutilo pedre" ljudem. Na žalost. Še posvojitve običnih, naravnih, družin, niso pretirano uspešno urejene."

Tako, kot je gibanje proti segregaciji v ZDA zgolj priskutilo "črnuharje" ljudem?

V vsaki družbi obstaja nekaj procentov debilov, ki ne zmorejo prisluhnit argumentom in prerasti pravljic, ki jih učijo nazadnjaški duhovniki pri verouku ter zlovešče zaplankani ter boleče nazadnjaški starši.

Ostali razumemo, da kljub temu, da ima nekdo v koži več melanina, je ta oseba vseeno popolnoma upravičena do vseh pravic, ki jih uživamo ljudje blede polti. Razumemo, da spolna usmeritev staršev nima popolnoma nobene zveze s kakovostjo vzgoje. Če sta dve odrasli osebi zmožni nuditi ljubeče okolje ter vzdrževat otroka, je to edino pomembno.

(Je pa nekaj povsem drugega, če bi starša vpričo otrok prirejala spolne orgije - ampak tukaj spol staršev ne igra nobene vloge.)
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

USS Nimitz> V Sloveniji obstaja nešteto normalnih heteroseksulanih parov, ki bi posvojenemu otroku nudili topel dom in lepo otroštvo, pa se morajo spopadati z neštetimi birokratskimi ovirami in mnogi od njih nikoli ne dočakajo, da bi lahko posvojili otroka…

Pa kaj pol! Dokler mamo homo pare, naj taki lepo takoj dobijo otroka, preko vrste, samo tlele podpiše in ga odpelje! Če otrok za posvojitev zmanjka naj se jih pa vzame hetero parom!

Upam, da boš ti prvi, ki boš dal otroka buzijem. Al pa si celo buzi, ki čaka na otroka?

@imagodei

Mislim, da je bilo malček huje črncem, kot je danes gejem. Ali pač?
OM, F, G!

Keyser> "Družba se spreminja, ker se trudimo. Družba se spreminja, ker se trudi. Mi se spreminjamo, ker se trudimo.
Glej, a spadaš v družbo al ne. Dejmo to razčistit, pa bo pomoje pol vse jasno. Ker IMO smo mi VSI pač družba."

Lej, to je mal brezvezno nabijanje, ki ne spremeni dejstva, da so bile v ZDA demonstracije, ko so črnci zase zahtevali več pravic (ki so jim po zakonu v bistvu že itak pripadale) - in to ne glede na to, da je ogromni delež belcev dejnsko bil na njihovi strani.
- Hoc est qui sumus -

Keyser> "Mislim, da je bilo malček huje črncem, kot je danes gejem. Ali pač? "

"Danes" gejem v primerjavi s katerim časom za črnce? 40 let nazaj? 140 let nazaj? Kdaj?
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

Keyser> "No, tle se pa spet ne strinjamo. Vseakakor postaja družba vse bolj liberalna."

Družba postaja bolj liberalna zato, ker se aktivno trudimo in dejansko sprejemamo zakone, ki dajejo pravice tistim skupinam, ki jih prej niso imele. V vsakem obdobju, ko se je te pravice sprejemalo, pa so bili vedno zelo glasni tudi nasprotniki. Ko so dali volilno pravico ženskam, se jih ogromno ni strinjalo. Ko se v ZDA črnci niso več želeli voziti v zadnjem delu avtobusa, hoditi v ločene gostilne in obiskovat ločene univerze, so se pojavili rasni nemiri.

Če se ne bi družba aktivno trudila premikat meje lastne liberalnosti, bi ostajala na mestu.

Res je aktivno se trudite, ampak na žalost pa vsi pozabljate na rajo in vse se spreminja samo za skupinice ljudi, u bistvu tistih par procentov, še manj, u bistvu promilov. (buziji, odbrisani, musliji, ...). Vsem tem bi kr vse pustili, navadna raja pa ni dobesedno nič vredna. In točno tako se kompletna leva oblast obnaša. Levaki dobesedno vedno samo za manjšine delate, vedno jim dodeljujete večje pravice kot običajni raji (cigani so zelo lep tak primer, ko so vsi na socialni in vsi dobivajo vse polne podpore, povprečnemu slovencu pa ker je sinček nabiral papir in ga prodal dinosu ter dal svoj račun, da mu tistih 20 evrov nakažejo, odbijejo otroške olajšave pri dohodnini z obrazložitvijo da je 8 letni sinko sam služil denar med letom.), nikoli pa ne pogledate navadne raje, ki dela cel mesec za bornih 400 evrov. Taki otroka komaj preživijo.

Zato pa bom vedno stal za tem, da je prvo treba poskrbeti za običajno rajo in večino, ter zmožnost njenega preživetja, potem pa posebnosti in manjšine kot so buziji, odbrisani in druge verske skupnosti (ki nimajo nič z rimokatoliško).

talmai ::

Večje pravice kot običajni raji? Mi bi radi mel isti zakon kot ga imajo vsi drugi, nobenih privilegijev. Sej nočmo prepovedat poroke heteroseksualcem... BMK s kom in kako se ti poročiš. (tebi je očitno ful pomembno, kako to jaz nardim)

Kako boš pa poskrbel za običajno rajo, ki zasluži 400 na mesec? Zvišal socialne podpore? Povečal fleksibilnost trga dela? Loti se tega, spremembe so pomojem tut na teh področjih nujne... (tole je mimobežno od topica)

To me spominja na tiste argumente, češ, kaj Križnar dol v Afriki otrokom pomaga, kot da ni dovolj otrok v Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. Ja kaj pa potem delaš, pismo? Pojdi in pomagaj slovenskim otrokom!
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

donfilipo ::

Keyser Soze>>Zato pa bom vedno stal za tem, da je prvo treba poskrbeti za običajno rajo in večino, ter zmožnost njenega preživetja, potem pa posebnosti in manjšine kot so buziji, odbrisani in druge verske skupnosti (ki nimajo nič z rimokatoliško).

Mislim, da so gospoda že podali en argument, ki tvojega rahlo zamegli. Torej če je nekdo lačen, to še ni razlog da mene tepejo, ali tako nekako. Dobro... Ampak me zanima, ali v deklariranih osnovnih človekovih pravicah lepo spregledamo osnovne človeške potrebe: po Maslowu in Butrosu:) streha nad glavo, vsaj 2 obroka na dan...vsakemu je znano da to arestant ima, delavec s tremi otrokomi in 400 evri plače in ženo, ki skrbi za malčke, tega ne more kupiti. Ne res me zanima ali osnovne človekove pravice po definiciji lepo spregledajo osnovne človekove potrebe. Načelno vpršanje, ki nima toliko veze s seksulnostjo in prebračanjem le te. Straight question. Yupe????

Sem iskal pa:La page Web que vous avez demandé est introuvable
Ja sej vem: jaie ne regrete rien...nima regrata
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

mtosev> verjetno bomo imeli referendum pa se bo zgodilo kaj vsi vemo. da bo pac NE.

Tko kot "štacune ob nedeljah, ko bi morali biti vsi zbrani pri maši", bo vsak referendum, ki je v nasprotju z ustavo, le dodatni šectomiljonski minus (al kok že košta to).

nebivedu> Upam, da boš ti prvi, ki boš dal otroka buzijem. Al pa si celo buzi, ki čaka na otroka?

Fant je noseč, ja, svoje sem pa itak že šenkal župniku.

donfilipo> Yupe????

Človekove pravice pomenijo, da lahko delavec odpotuje v državo, kjer njegovi otroci ne bodo lačni, tepeni ali kako drugače prikrajšani za normalno življenje.

Ne pomeni pa to, da lahko vzamemo tistemu, ki ima, pa damo tistemu, ki nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

mtosev ::

ne ne bo proti ustaven. kak smo pred leti odlocali o zenskah katere so zelele oploditev od darlovalca?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

solatko ::

Poglejte, kakšne stvari doživljajo romski otroci v šolah in, ko se takemu odnosu uprejo, so spet za vse krivi cigani. Enako ali še huje se bo dogajalo otrokom iz gejevskih družin, na to naj vsak gej pomisli - na travme ki jih doživlja, samo zato ker je gej. A ste sploh sposobni pomislit še na kaj drugega, kot na pravice. V teh družbenih odnosih, kjer katoliška vera ljudi prepričuje kaj je in kaj ni, božjim očem všečno (po podatkih RKC je čez 70% Slovencev katolikov), za otroke v gejevskih družinah, zaradi njihovega življenja, enostavno ni mesto. Lahko vztrajate, morda vam bo tudi uspelo spremeniti zakonodajo, človeške žlehtnobe in zlobe, vam še dolgo ne bo uspelo spremeniti. Najprej bi morali doseči pravico do poroke in vseh pravic, ki izhajajo iz tega pravnega akta, seveda tudi dolžnosti. Ko pa se bo naše z vero prepojeno ljudstvo navadlo takih družin in bo to tudi, brez posmeha in zahrbtnih pripomb sprejelo (tako kot druge rase na naših prostorih), pa začnite razmišljat o otrocih. V tem primeru vam dam tudi svoj glas, za spremembo zakonodaje, ko pa začnete brez razmišljanja v to tlačit otroke, se mi ravno zaradi otrok, prižge obrambni mehanizem in sem med najhujšimi nasprotniki izenačitve takega odnosa, z za slovence normalno družino.

Thomas ::

res me zanima ali osnovne človekove pravice po definiciji lepo spregledajo osnovne človekove potrebe.

IMO res. Človekove pravice so samo zaščita proti drugim ljudem. Ne proti levu in ne proti potresu in proti smrti od lakote.

Vsaj zaenkrat je lahko le tako. Kvečjemu tako.

Ko vstavljaš še potrebe v pravice, je samo ena velika štala.

solatko> Enako ali še huje se bo dogajalo otrokom iz gejevskih družin

Pa kako lahko to kar trdiš? Pri nas že imamo več deset otrok iz takih družin, ki so jih geji pač prinesli v svojo homoseksualno zvezo iz "prejšnjih zakonov". Vse, razen pravnoformalnega statusa starševstva, imajo ti otroci urejeno.

jype - Ti si pa res neuničljiv, kje je to pri nas, sem iz LJ, kjer je koncentracija homo parov največja, pa razen dveh lezbičnih parov (pri teh praktično zajebancije ni, saj so bolj sprejemljive za druge otroke dve mami, kot pa dva ata), s svojimi otroci, ne poznam niti enega gejevskega para, ki bi imel v stalni vzgoji otroka iz prejšnjih zakonov. Eden se je zato boril, vendar je ravno zaradi tega propadel. Pri vseh temah imaš kontra mnenje, kot se v resnici dogaja. Dej se že malo umiri in vsaj podaj konkretne dokaze, kadar nekaj trdiš in nas vse druge razpravljalce zaničuješ. Otroci so pač navajeni, da hendikepirane otroke zajebavajo in to, da imaš namesto mame, dva ata je za otroka v tej družbi izredno velik -. In to, da imate kar nekaj deset otrok iz gejevskih skupnosti je en velik bullshit, saj jih v celi Sloveniji ni toliko - v gejevskih familijah.

donfilipo ::

Yupe>>Ne pomeni pa to, da lahko vzamemo tistemu, ki ima, pa damo tistemu, ki nima.

Potem pač počakamo, da si mora vzeti sam, in mu odvzamemo svobodo, pretimo pa z vsemi nečloveškimi represijami, da ne bi sam vzel. Lepo antispartakus. Enkrat mi je nek totalen desničar razlagal, da v bibliji piše, da je lačnemu kraja hrane dovoljena oziroma oproščena. Jebela, pa ja pojma nemam kaj liberalnost pomeni.In kaj je levo ali desno:(
No je že lepo da smo razčistili, da osnovne človekove pravice nimajo nič s kompletnim pristopom k socialni družbeni pravičnosti, pač pa gre le za del, ki je bil v nekih rasistično seksoloških delčkih diskriminatoren:) Ker ste grmeli z malimi zajčki!!! Trdil sem, da bi bile pravice pri kompletnem pristopu prej zagotovljene tudi homoseksualcem, ampak se očitno hudo motim:( Ker če se ne, se bojim, da bo lahko tako kot Hitlerju, prehitro zmanjkalo dežurnih pavšalnih krivcev in se bodo tile majhni korakci naprej zdeli smešni.)

>'Človekove pravice pomenijo, da lahko delavec odpotuje v državo, kjer njegovi otroci ne bodo lačni, tepeni ali kako drugače prikrajšani za normalno življenje.'
Če bi bilo to res tako zagotovljeno, bi recimo benelux imel 25 prebivalcev na m na kvadrat kaj kmalu:) Res pa je, če se že stisneš nekako tja, te ne smejo ubiti kot muho. No ja vsaj toliko. Je pa prav, da vemo, do kam smo dejansko prišli. Nekateri smo bili v narobe šolah, kjer smo peli vsak dan mašo nekim utopičnim družbam:) Zato lahko rečem: Idemo unatrag, a neko če da nam ga uturi od pozadi. Ali ima i tu leka:) Simbolično!
Se strinjam s Thomasom, da si pač celotnega rešitve nihče ne upa niti zamisliti in bi ena celovita rešitev izpadla nevarno. Samo treba je včasih pogledati v ogledalo:) Ampak naj kurbe dobro plačani politiki bodo vsaj toliko pošteni da božjastno priznajo: ' no to pa ..kaj jaz znam, priviješ pipo..zapreš vodo:) Na kraj pameti mi ne padne da bi ja to rešio.... Ali pa.... ampak to pa ni božjast:'Šta me gledate tako...'
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BlueRunner ::

Družba postaja bolj liberalna zato, ker se aktivno trudimo in dejansko sprejemamo zakone, ki dajejo pravice tistim skupinam, ki jih prej niso imele.

Družba postaja bolj liberalna zato, ker se aktivno trudimo in dejansko sprejemamo zakone, ki NE DISKRIMINIRAJO na podlagi spolne usmerjenosti. Tako, kot je bilo potrebno preboleti to, da se sprejema zakone, ki ne diskriminirajo na podlagi narodnosti, rase, veroizpovedi, ...

Seveda se tega nekateri bojijo. Spremembe jim v njihovo urejeno in strukturirano življenje pač prinašajo kaos, ki jim ni prijeten. Vendar je takšnih strahov s časom vedno manj, saj ravno takšno neracionalno in včasih celo panično videnje okolice postane stigmatizirano, nesimpatično in posledično tudi marginalizirano na obrobje družbe kot nezaželjen pojav.

Družbena evolucija, pač...

Vajenc ::

Gejem ni kratena nobena pravica. Tudi oni se lahko poročijo in imajo otroke ... z žensko! Če tega ne zmorejo, naj si izmislijo "homoroko". Otrok pa naj ne posvajajo vsaj dokler velja, da Tine ne more napumpati Tineta! Vsi stari Grki, ki so kaj veljali so bili biseksualci. S tem, da so takrat bili zmožni ločiti družino (ženo in svoje otroke) in svoj statusni simbol in/ali seksualni fetiš. Pedofili se vzburijo samo ob zelo mladem telesu. Bomo tudi njim omogočili "pederoko" z 13 letno, ki se že lahko odloči ali ji kaj paše ali ne! In če se domača ovca med hranjenjem nič ne pritožuje medtem, ko jo kmet obdeluje od zadaj, bi tudi zoofilijo uzakonili kot dovoljeno?

Meni je jasno, da obstajajo homoseksualci. Tudi mi je (za razliko od nekaterih tukaj) jasno, da obstaja homoseksualnost zaradi različnih predpogojev in vzrokov. Jasno bi moralo biti vsem tudi to, da se ljudi ne pretepa zaradi drugačnosti. Ampak naj za vraga še geji zastopijo, da SO DRUGAČNI in upam, da v manjšini.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

ahac ::

Vajenc: A ni super, da se zavzemajo tudi za tvoje pravice, da bi se lahko poročil z tipom?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Vajenc,

beda od posta. Pedofilijo in zoofilijo greš primerjat s homoseksualnostjo? Takšen izpad na 10 strani teme si pravzaprav zasluži zmerljivke z raznoraznimi sočnimi pridevniki!

Zakaj bi pedofilu omogočili neko "pedoroko", če gre prvič za nelegalno razmerje, drugič pa za razmerje, v katerem se privzame, da je en od udeležencev zlorabljan? Pri pedofiliji gre za to, da imaš neenakopravne udeležence, šteje se, da otrok pod določeno starostjo ni sposoben informirano privoliti v seksualne odnose z bistveno starejšim partnerjem. Stroka in zakon štejeta, da je tak odnos vedno v škodo mlajšega udeleženca, čeprav bi oseba pod zakonsko določeno starostjo privolila v tak odnos.

Pri homoseksualnosti tega ni. Gre za sporazumen odnos (ne samo spolni odnos, temveč bistveno širši) dveh odraslih oseb s polno opravilno sposobnostjo. Gre za odnos, ki obema udeleženima prinaša srečo in zadovoljstvo in je obema partnerjema v korist.

Pri tem nima nič zveze to, a je Tine sposoben napumpat Tineta! Ne vem, zakaj si predstavljaš, da ima gay kaj drugače rad svojega partnerja, kot ti svojo partnerko? Misliš, da obstaja kvalitativna razlika v tem, kar v ljubezni čutiš ti in tem, kar v ljubezni čuti gay?!

Ker nisi sposoben preseči svoje omejenosti, pač bluziš z gnusobnimi primerjavami.
- Hoc est qui sumus -

Matek ::

Hja, imagodei, tako pravi Biblija. Kaj si pa ti za en satanist, da boš oporekal?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Matek - in Biblija je vsevedna in temelj zakonodaje?

Vajenc ::

Takšen izpad na 10 strani teme si pravzaprav zasluži zmerljivke z raznoraznimi sočnimi pridevniki!
Ima tudi mene, da povem vam, ki mi vsiljujete vzljubitev gejev kakšno sočno! Me ne moti, če so. Me pa moti, če se nasilno vtikajo v moje življenje z raznimi provokativnimi transparenti in zahtevo po spremembi pojma zakonska zveza zaradi njihove fiktivne ideje po neenakopravnosti!
Pri tem nima nič zveze to, a je Tine sposoben napumpat Tineta! Ne vem, zakaj si predstavljaš, da ima gay kaj drugače rad svojega partnerja, kot ti svojo partnerko? Misliš, da obstaja kvalitativna razlika v tem, kar v ljubezni čutiš ti in tem, kar v ljubezni čuti gay?!
Še 1X. Me ne moti, če se imata dva fanta rada na poseben način. Ampak naj ostane pri posebnem načinu. To ni enako zvezi moškega in ženske PIKA! Primerjal sem s pedofili in zoofili zato, ker trdim, da je nekdo gey samo in izključno zaradi spolnosti in ne zato ker ima to osebo nevem kako rad. V zaporih je po abstinenci zapornikom vseeno kaj napičijo. Mogoče bi v sili vsi mi napičil koga in ga nekje visoko v Andih celo pojedli. Da se človeštvo razvija naprej pa mora moški napičit žensko. Face it! In enačenje gey zvez z hetero je korak proti koncu razmnoževanja takega kot je. Vse ostalo kot so ekskluzivni klubi in svoja polica v videotekah pa naj ostane še naprej. Its a free country!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc> To ni enako zvezi moškega in ženske PIKA!

Seveda je enako. V čem, natanko, pa naj bi bila razlika?

NorK ::

Moški - lulček
Ženska - lulika

Hetero par: lulček in lulika
Homo par: 2 lulčka | 2 luliki

Hetero in/ali homo par: ljubezen

Razlika je ogromna, ni pa čisto vse drugače. :))

Vsak naj ima možnost, da sklene partnersko zvezo s komerkoli hoče. Tudi, če jo z desetimi ženskami in/ali moškimi.

Tr0n ::

Itak. Pro choice mora bit trend pri takih zadevah.

La Liberté.

Vajenc> "Me ne moti, če so. Me pa moti, če se nasilno vtikajo v moje življenje z raznimi provokativnimi transparenti in zahtevo po spremembi pojma zakonska zveza zaradi njihove fiktivne ideje po neenakopravnosti!"

Ah, ta lažna strpnost... Mene geji ne motijo, naj se kar imajo radi, dokler mene na miru pustijo - ane? Hudiča, a te je že kdaj kakšen gej osvajal? A ti je že kdaj kakšen težil? Te na stranišču v diskaču za kurca zagrabil?

Vajenc> "To ni enako zvezi moškega in ženske PIKA!"

Ja in zdaj naj tvoji argumentaciji ploskamo? QED? WTF! Kot pravi jype - kje vidiš razlike?

Vajenc> "Primerjal sem s pedofili in zoofili zato, ker trdim, da je nekdo gey samo in izključno zaradi spolnosti in ne zato ker ima to osebo nevem kako rad."

Ta poved nima nobenega uporabnega sporočila. Nobene vrednosti. Je popolnoma prazna in kot taka odseva točno tisto, kar o tej tematiki razumeš: void. Kaj namreč ima "dejstvo", da je nekdo gej samo in izključno zaradi spolnosti zveze s pedofili in zoofili?

Vajenc> "V zaporih je po abstinenci zapornikom vseeno kaj napičijo."

True, pa vseeno false. Vse, kar to pove je, da stvar ni črno-bela. Človek je užitkar. Eno redkih bitij, kjer pri seksu uživata oba udeleženca. Ampak med tem, da nekdo nima želje imeti seksa z osebo istega spola, preko tega, da ga nekdo rad samo občasno faše v rito, pa do tega, da nekdo čuti, da mu ni do seksa z žensko, da se mu morda ideja celo gnusi in da mu pač ni do drugega, kot do seksa z moškimi - ja, med tema dvema skrajnostima je veliko sivine. Prav tako je možna ogromna razpoka med seksom in med občutki povezanosti, naklonjenosti, ljubezni (in ne fizične privlačnosti).

Skratka, ljudje, ki smo v roke že kdaj vzeli kakšno strokovno publikacijo ter ljudje, ki radi prisluhnejo strokovnjakom, že dolgo časa vemo, da spolnost ni črno bela reč. Prav tako že dolgo časa vemo, da biti homoseksualec ni stvar racionalne odločitve - pa čeprav obstajajo skupine, ki se v določenih pogojih odločijo za priložnostni seks z moškimi (zaporniki, vojaki...). Vse, kar to pove je, da je nagone pač treba zadovoljiti in da so le-ti vsaj do določene mere ločeni od višjih kognitivnih funkcij ter občutkov, ki jim človek pripisuje veliko vrednost (i.e. Ljubezen). Odločitev za priložnostni seks med dvema moškima v odsotnosti druge opcije pa ne pove nič o tem, ali dva moška lahko čutita enako povezanost in ljubezen drug do drugega, kot moški in ženska. Nič ne pove o kvaliteti teh občutkov. (Ti pa tudi ne, čeprav sem te vprašal.)

Ljubezen in zaljubljenost nista omejeni na nasprotni spol. Močni občutki naklonjenosti in povezanosti (ljubezen) so zelo čudna reč. Tisti, ki mislite, da se ne morete zaljubiti v pripadnika istega spola ste zgolj preveč zaplankani, da bi razumeli, da gredo vaši možgani skozi močno indoktrinacijo in da do pubertete že točno vedo, da takšnih občutkov ne smejo priznavati. Vaša podzavest vas ščiti pred temi škodljivimi vplivi :P (In res so škodljivi, ker bi verjetno marsikateri zagrizen homofob padel v težko depresijo, če bi vedel, kaj vse mu njegova lastna podzavest prikriva o njegovem najboljšem prijatelju ;))

Vajenec> "In enačenje gey zvez z hetero je korak proti koncu razmnoževanja takega kot je."

Traparija. Kako pa se bo razmnoževanje spremenilo pod vplivom enačenja gay zvez s hetero zvezami?
- Hoc est qui sumus -
««
10 / 35
»»