» »

parada ponosa / homoseksualnost

parada ponosa / homoseksualnost

««
23 / 35
»»

Mipe ::

Če ti lahko posplošuješ, zakaj ne smem tudi jaz? Ne gre zbijati posplošenega primera s specifičnim primerom.

jype ::

Mipe> Če ti lahko posplošuješ, zakaj ne smem tudi jaz?

Kje posplošujem?

Mipe> Ne gre zbijati posplošenega primera s specifičnim primerom.

Seveda gre. Če rečeš da muslimanske družine kamenjajo vse, kar smrdi po istospolnem razmerju, hkrati pa vemo da je v Sloveniji približno 50.000 muslimanov...

Kje so torej kamenjanja? Jih ni? Torej očitno _NE DRŽI_, da muslimanske družine kamenjajo vse, kar smrdi po istospolnem razmerju.

To celo v Savdski arabiji in v Iranu ne drži (ker tam take svinjarije počne le del prebivalstva, nikakor pa ne vsi ali celo večina).

Ziga Dolhar ::

Kolk misliš, da sta recimo moja starša me "vzgajala" o tem, kakšno slo moram imeti?

Šolo? Sta že kaj diskretno namignila, ko je bil pravi čas... starši znajo...

Slo, slo. Spolno slo, ne šolo :-).
https://dolhar.si/

Gandalfar ::

Posvojitev otroka s strani homoseksualnega para je tako grozna zadeva, da zdaj ze cel teden po San Franciscu gledam taksne reklame in plakate:

http://www.adoptionsf.org/lgbtadoption/...

Oh noe! The horrors!

Matako ::

Ne reče se zastonj SF Bay območju "Gay Bay" ;)
/\/\.K.

Matako> Ne reče se zastonj SF Bay območju "Gay Bay" ;)

You make it sound like it's a bad thing.

Vajenc ::

ponos!

ponos!

V bistvu gre pri vsem skupi samo za dvigovanje ponosa-ega? (parada ponosa, posvoji otroka in postani ponosen, What's next ... mama je ponosna, da je vsaj en izmed otrok gej ...)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Vajenc> V bistvu gre pri vsem skupi samo za dvigovanje ponosa-ega?

Alo, daj malo preberi link. Pri vsem skupi gre za reklamo za agencijo za posvojitve, ki svoje storitve trži tudi samskim staršem in homoseksualnim parom (kar je v Kaliforniji seveda legalno, ker ni razloga, da ne bi bilo).

USS Liberty ::

>>>>>You make it sound like it's a bad thing.

tako misli večina prebivalcev liberalne californije...
na referendumu so večinsko rekli ne porokam med osebami istega spola in to zapisali celo v ustavo californije
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

USS Nimitz> tako misli večina prebivalcev liberalne californije...

Nope.

USS Nimitz> na referendumu so večinsko rekli ne porokam med osebami istega spola in to zapisali celo v ustavo californije

Posvojitve otrok so pa takim parom še vedno dovoljene. Hecno, ane?

USS Liberty ::

Homoseksualci njihove mitinge imenujejo ''parada ponosa''…
Če pogledamo v SSKJ, lahko vidimo, da beseda ''ponos'' pomeni ''občutek velike etične, moralne vrednosti''. Torej nas hočejo prepričati, da je homoseksualizem nekaj kar je posnemanje vrednega, nekaj po čemur naj bi se zgledovali, k čemur bi si morali prizadevati, kar naj bi bil naš cilj. Homoseksualizem je tisto na kar mora biti človek ponosen, tisto kar je pa njegovo nasprotje, to je heteroseksualizem, je pa nekaj neetičnega, nemoralnega, nekaj k čemur ne bi smeli težiti in se po njem zgledovati.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

In kaj je potem biseksualizem? Bastard child no one wants?

In kaj je potem biseksualizem? Bastard child no one wants?
Biseksualec je scrklan otrok, ki še sam ne ve kaj bi oz. bi rad kar vse.
Woody Allen

USS Nimitz> Homoseksualci njihove mitinge imenujejo ''parada ponosa''…

Pa jade.

USS Nimitz> Torej nas hočejo prepričati, da je homoseksualizem nekaj kar je posnemanje vrednega, nekaj po čemur naj bi se zgledovali, k čemur bi si morali prizadevati, kar naj bi bil naš cilj. Homoseksualizem je tisto na kar mora biti človek ponosen, tisto kar je pa njegovo nasprotje, to je heteroseksualizem, je pa nekaj neetičnega, nemoralnega, nekaj k čemur ne bi smeli težiti in se po njem zgledovati.

To si misliš ti. Zgleda nimaš vseh koleščkov. Si že poskusil poiskati strokovno pomoč?

Jaz parado ponosa vidim zgolj kot odziv na vtikanje družbe v zasebne zadeve teh ljudi.

Ziga Dolhar ::

Homoseksualci njihove mitinge imenujejo ''parada ponosa''…
Če pogledamo v SSKJ, lahko vidimo, da beseda ''ponos'' pomeni ''občutek velike etične, moralne vrednosti''. Torej nas hočejo prepričati, da je homoseksualizem nekaj kar je posnemanje vrednega, nekaj po čemur naj bi se zgledovali, k čemur bi si morali prizadevati, kar naj bi bil naš cilj. Homoseksualizem je tisto na kar mora biti človek ponosen, tisto kar je pa njegovo nasprotje, to je heteroseksualizem, je pa nekaj neetičnega, nemoralnega, nekaj k čemur ne bi smeli težiti in se po njem zgledovati.

Google iskanje - stopnjevanje velik

velik, večji, največji

Gramatikalna analiza pokaže, da je "velik" osnovnik, medtem ko je "večji" primernik (komparativ). V slovarski definiciji, ki jo navaja USS Nimitz, je uporabljen - osnovnik.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

Jaz parado ponosa vidim zgolj kot odziv na vtikanje družbe v zasebne zadeve teh ljudi.

A pri nas nimamo bolj civiliziranih in pravnih načinov za zaščito njihovih zasebnih zadev?
Zakaj se paradi ponosa ne reče protest ponosa? In še vedno nisem prebral nobenega razloga, zakaj se to kratenje človekovih pravic ne rešuje na pravni način?

Mogoče bi morali tudi gluhi Slovenije na ceste, na parado ponosa, da smo gluhi, da opozorimo na perečo problematiko ter mačehovski odnos družbe do nas.

Pa veterani, da ne omenjam tetraplegikov in vse mogočega 'govna' naše družbe, ki ga tako prikladno ignorirate. Zakaj bi samo geji imeli letne parade in tako dobili boljše ugodnosti od nas invalidov?

Hja, saj vem, zavist, zavist.

Pšenični ::

"To si misliš ti. Zgleda nimaš vseh koleščkov. Si že poskusil poiskati strokovno pomoč?"

Kot izredno velik zagovornik homoseksualcev, počasi zgubljaš kredibilnost s takšnimi izpadi. Se ti ne zdi. če se z nekom ne strinjaš, mu poskusi to povedati na bolj kulturen način. Pač situacija je takšna da večino ljudi "tvoji prijatelčki" odbijajo. Zato ti tudi napišejo kaj si mislijo o tem. Na tvojo žalost in moje veselje je to res.

"Jaz parado ponosa vidim zgolj kot odziv na vtikanje družbe v zasebne zadeve teh ljudi."

Jaz pa vidim parado ponosa kot kup nezreležev, ki nas posiljujejo s svojo drugačnostjo in hočejo nezrelo vzbujati pozornost. Potem ko jih od razburjenih državljanov fašejo, je pa hudič. Sicer je pa ravno medijska pozornost tisto, kar si najbolj želijo. Zato tudi izzivajo.

Pač po tvoje je zdaj že tisti, ki ne misli tako kot ti v tem primeru, napol psihiatrični primer. Ne vem kaj si naj mslim. Mislim, da bi ti moral iti na dolge počitnice, čim daljše, da si mi tlele mal odahnemo. Kaj meniš? Predlagam ti Los Angeles.

Aha, torej so protesti Murinih delavcev in raznoraznih sindikalistov poskus posilstva poštenih državljanov Slovenije živeč v kraju protestov?

PaX_MaN ::

Kot izredno velik zagovornik homoseksualcev, počasi zgubljaš kredibilnost s takšnimi izpadi.

Pri tebi že mogoče.

Se ti ne zdi. če se z nekom ne strinjaš, mu poskusi to povedati na bolj kulturen način.

He did. Vse argumente vam je ubil. Pa še niste nehali. Ampak ko ne gre tako...

Pač situacija je takšna da večino ljudi "tvoji prijatelčki" odbijajo. Zato ti tudi napišejo kaj si mislijo o tem.

To nima čisto nič z njihovo pravico do posvojitve.

Na tvojo žalost in moje veselje je to res.

Kar si nekdo misli ni avtomatično res, da bi se take "misli" vkorporiralo v Ustavo ali Zakone je pa ... fašizem.

Jaz pa vidim parado ponosa kot kup nezreležev, ki nas posiljujejo s svojo drugačnostjo

Obratno, kvečjemu. (Kako gre že tista:"ne jim dat otroka v posvojitev ker bodo normalni otroc jih buzeriral, prasce nenormalne !!!!!", a?)

in hočejo nezrelo vzbujati pozornost.

Čist' enak kot kdorkoli, ki se postavi sred ceste s transparentom in se začne z megafonom dret naokol'.

Potem ko jih od razburjenih državljanov fašejo, je pa hudič.

Čist' enako, kot ko naključni mimoidoči faše od čefurja. Samo, ko tiste batine v bralnem klubu niso padale po naključju. (Niso imeli kluba tam po naključju in tudi un drugi ni prišel not čist' naključno.)

Sicer je pa ravno medijska pozornost tisto, kar si najbolj želijo. Zato tudi izzivajo.

Tudi če, jim nima nihče zaradi tega jih dat par okol ušes.

He did. Vse argumente vam je ubil. Pa še niste nehali.
Niti ne. Je pa povedal svoj vidik te iste problematike.

Tudi če, jim nima nihče zaradi tega jih dat par okol ušes.

To smo tudi že ugotovili, da nas večina na tem forumu ne podpira nasilja nad drugače mislečimi. Večina debate teče v smeri ali ja povojitev s strani gejev ali ne. Mi povemo zakaj po naše ne in vi zakaj po vaše ja. Udarci pod pasom, na osebni ravni se zadnje strani pojavljajo bolj z vaše strani. Morda ne prenesete drugačno mislečih?
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Vajenc> Niti ne.

Žal še vedno nisem slišal _nobenega_ argumenta, ki bi zdržal kakršnokoli trezno presojo. Pa naj povzamem:

- Nemoralno - ni, ker gre za konsenzualni odnos, pri katerem niso kršene pravice nikogar - protiprimer je lahko analni seks heteroseksualnega para, ki mu, če bi argument zdržal, ne bi smeli pustiti posvojitve, če je kdaj "preizkusil" takšno reč. Tudi sicer bi bilo tragikomično, če bi pridobitev vozniškega ali gradbenega dovoljenja omejili na ljudi, ki v postelji počnejo še kaj drugega kot tradicionalni misionarski položaj.

- Nenormalno - ni, ker se homoseksualni spolni odnos pojavlja pri tako velikem številu živalskih vrst, da težko najdemo tako, pri kateri se homoseksualni spolni odnosi ne pojavljajo. Tudi pri vrsti Homo s. je pojavnost homoseksualnosti povsem naravna in skozi zgodovino tudi precej dobro dokumentirana. Od te "bolezni", kot jo mnogi radi imenujejo, še ni nihče umrl (neposredno - zažiganje čarovnic in znanstvenikov in kamenjanje homoseksualcev je seveda na približno isti ravni).

- Družba bo zasmehovala take otroke - ne, ker družba zasmehuje tudi otroke rudarjev, šivilj, Srbov (pri nas žal to drži) in skladiščnikov. Glede tega ne bodo nič na slabšem, kot mnogi drugi.

- To bo vplivalo na otrokovo orientacijo - ne, ker je očitno, da vzgoja ne vpliva na spolno slo in preference, povezane s tem, sicer v purističnih družinah, kjer se zelo potrudijo, da ne bi vzgojili homoseksualca, ne bi bilo _nobenega_, jih je pa _toliko, kot jih je v vsaki populaciji_.

- Sem še kaj pozabil?

Vajenc> Udarci pod pasom

Spoštovanja do drugače mislečih imam samo toliko, kolikor ga zaslužijo. Če je nekdo prepričan, da so slive zelenjava, ali pa da je bog rekel, da je treba homoseksualce kaznovat, potem ga seveda nisem dolžan spoštovat in ga komot lahko zasmehujem (čeprav sem zelo vljuden in vedno najprej ponudim v oporo trdne argumente, da lahko oseba spremeni svoje napačno mnenje).

In če USS Nimitz meni, da je parada ponosa poskus homoseksualcev k rekrutiranju v svoje vrste, potem, mi je prav žal, z njim zagotovo ni vse OK. Jaz sicer vem, da on ni tolk butast, pa da v resnici samo potiska naprej svojo puristično politično agendo, ki je v svojem bistvu tudi fašistična, ker se pač zavzema za diferenciacijo pravil za različne skupine ljudi, ki jih ločijo izključno osebne lastnosti, na podlagi katerih je pri nas itak z ustavo prepovedano razlikovati v zakonodaji, kar je itak definicija fašizma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

talmai ::

Kar se tiče besedne zveze "parada ponosa". Mogoče je malce zavajujoča, sestavili so jo pa 28. junija 1969 v New Yorku, in sicer en dan po policijski raciji v klubu Stonewall. Raba besede "ponos" je v tem kontekstu nasprotna rabi besede "sram" in ne izraža nikakršnega občutka večvrednosti. Zveza se dandanes uporablja za večino protestov za pravice homoseksualcev. In to ni noben rejv žur, sploh ne v Sloveniji.

Tisto, da bi tudi gluhi lahko protestiral... Zakaj pa ne? Sicer ne vem točno, s kakšnimi praktičnimi in pravnimi problemi se srečujejo, ampak bi jih z veseljem podprl in se ne bi zgražal nad posiljevanjem slišečih z glasnimi piščalkami, ki jih oni itak ne slišijo ali nad čim še bolj nesmiselnim...

To, da se homoseksualci obnašamo kot večvredni, je bullshit. Kvečjemu kak totalen egoist, ampak ti se povsod najdejo... Problem je v tem, da se počutimo manjvredne, vsaj v slovenski družbi, in zato potem mogoče izpade, kot da se imamo tisti, ki si upamo kaj reč o tem občutku, za večvredne, da je to nekakšen klan, v katerega bi vpeljali tudi svoje prijatle in sorodnike in otroke, da ja ne ostanejo med nižjimi vrstami heteroseksualcev. Ponavljam, to je nesmisel in niti noben slovenski gejevski aktivist niti noben peder, ki ga poznam, ne razmišlja tako.

Kar se pa vzgoje otrok tiče in siljenje v spolno usmerjenost. Mnogi homoseksualci so na lastni koži izkusili, kaj to pomeni, da te starši silijo v določeno spolno usmerjenost ali pretvarjanje glede nje. To je psihično nasilje in staršem, ki tako vzgajajo, naj so strejt ali homo, bi po mojem mnenju otroke morala pobrat socialna služba.

Tkole po forumih se sicer v praksi vidi pomen pojma homofobija. Strah pred tem, da bomo geji nadvladal, prepovedal strejt in cerkvene poroke, posiljeval in preganjal heteroseksualce, izumrli vrsto oziroma narod, uvajal otroke v spolne prakse, razširil bolezni med nedolžne strejte (aidsa se itak nimate bat, če mate stalnega partnerja/ko in se ne drogirate z nečistimi iglami). To je točno to, strah pred homoseksualci. Takrat, ko kdo kakšno tako blekne, takrat pride do uporabe besede homofobija. Samo da boste vedl, kako se uporalja in kaj pomeni, če jo kdaj slišite.
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

madmitch ::

Parada ponosa - zavračanje nekoč splošno sprejetega mnenja, da se je treba homoseksualnosti sramovati, nič drugega. Ponos - nasprotovanje sramu.

Seveda bodo nekateri v besedi ponos našli neverjetne zarote in kaj vem kakšne grozote.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

krneki0001 ::

Pač po tvoje je zdaj že tisti, ki ne misli tako kot ti v tem primeru, napol psihiatrični primer. Ne vem kaj si naj mslim. Mislim, da bi ti moral iti na dolge počitnice, čim daljše, da si mi tlele mal odahnemo. Kaj meniš? Predlagam ti Los Angeles.

Mah vsakdo, ki se upa nasprotovati jypetu je za jypeta itak nestrpnež. Ampak s tem se jype postavljaš v musolinijevo držo, vsakdo ki ni držal z njim, je bil proti njemu. Očitno jype, postajaš največji fašist na tem forumu. Preganjaš, označuješ z žaljivkami in na splošno limaš priponke vsem, ki se s tabo ne strinjajo. Pa se mi zdi da so leta 1930 delal na tak način tudi v nemčiji. Očitno jype, tudi nacist postajaš.

Torej jype, kaj si zdej, fašist al nacist? Boš samo limal priponke, al boš tut kej naredu, sicer narest na tem področju itak nič ne upaš, samo gobec goniš, enako kot so leta 1930 v nemčiji samo gobce gonil. Šele kasneje so upal tut kej več pokazat.

Pšenični ::

"PaX_MaN"

A si ti zdej Yipetov Sancho Pansa. Menda bo znal tud sam kej napisat. Obtožen je med drugim tud nestrpnosti do drugače mislečih. Torej bi lahko rekli, da postaja na nek način "žrtev vedno bolj podobna mučitelju". grozno zaskrbljujoče.

donfilipo ::

Morda bi yupe spet? definiral kaj je fašist zanj.
Kot sem ga razumel, meni da je to tisti, ki krši temeljne človekove pravice. (Te so deklarirane z našo ustavo, ker je sodobna, evropska, v 5.členu)
Problemi LGBT gibanja so potemtakem posledica dejstva, da zakoni niso d_o_v_o_l_j v duhu človekovih pravic? /s tem da LGBT temtike tam nisem našel/
Ustavo in zakone lahko spreminja samo demokracija (večinska volja ljudstva).
Če parlament sprejme ali spremeni zakon, v nasprotju z večinsko voljo ljudstva, tvega nepriljubljenost, v ekstremih... revolt.
Zato se večina zakonov sprejema, brez da bi večina ljudstva zanje sploh vedela:) /da ne govorim, da jih večina ne more razumeti v celoti, ker so dostikrat objavljeni v kodiranem jeziku:) / toliko o deklarirani demokraciji:)
Da je zadeva bolj zapletena, si nekatere zakone država (recimo minimalna bruto plača 900€) ne more privoščiti:) /kar da vedeti, da smo ali revni, ali izkoriščani;)...ampak načeloma zakone ne omejuje samo volja ljudstva, pač pa tudi vpreženost v večje skupnosti, gospodarska situacija in včasih common sense.
Vendar varovalka je vgrajena..zakon lahko z neposredno demokracijo-referendumom spremeni katerakoli večja interesna skupina! /če ga zna prebrati:)
Ustavo pa le dvotretinska večina v pralamentu.
Nekateri predlogi, za katere se domneva, da nimajo večinske podpore, opazijo jih pa leve ali desne sile in spravijo v medije, se morajo izboriti z argumenti.
Za nekatere zakone se mora interesna skupina izboriti sama. (LGBT gibanje /ne samo SLO/ je lahko vzor take borbe. Marsikdo bi se, če bi imel 'jajca', lahko zgledoval:)
Če kljub argumentaciji, tak zakon ni sprejet, imamo konflikt, med intenco predlagatelja in ljudstvom.
Če je skupina marginalna (ne pozabite: po domače zmnožite številko, premoženje in položaje:), ponavadi večjih problemov ni.
Če je skupina vplivna, si z argumentacijo, demokracijo ali silo zakone izbori. Sila ni v duhu ustave in zakonov in je obenem dokaz, da demokracija ne deluje.
Demokracija nikoli ne deluje povsem brezhibno in bi jo bilo treba neprestano izboljševati..v vsej strukturi in sredstvih delovanja, normative in preventive.

Problematika je zapletena, ker izgleda, da nekatere pravice nekaterih, prihajajo v konflikt z moralno etičnimi predstavami ostalih.
Zakaj prihajajo v konflikt z moralo-etiko je spet težko vprašanje. Ampak prihajajo in ne samo pri tematiki LGBT.

Pojavlja se vprašanje, ali gre lahko za resno kršitev človekovih pravic, ne glede na to, da so v gibanju tudi izobraženi, premožni? Odgovor je JA!

In nazadnje fašist je po tej definiciji, (če človekove pravice gledamo različno) lahko praktično vsak. No Yupe je med zadnjimi:)

Pa poglejmo kar so po neki splošno priznani definiciji lastnosti fašista:
--meni, da si imajo bolj vitalne rase in narodi izboriti boljši prostor pod soncem ) /buuu...nimamo šans
--meni, da demokracija ni najbolj primerna oblika vladavine, ter je potrebna avtoritarna enopartijska vladavina /buuu..demokracijo je treba izboljšati
--vsaka kritika oblasti prinese slabo voljo in slab ugled, zato je prepovedana /buuu..vsako oblast bi bilo treba ne samo kritizirat ampak nišanit:)
--fašizem ukine razredno borbo, za katero krivi liberalni kapitalizem in zdraho komunistov /naaaaa ne vem, to ne traja dolgo
--fašizem je proti individualizmu, racionalizmu, liberalizmu,konzervatizmu in komunizmu /hm racionalizmu?
--mnogi fašisti zagovarjajo tako imenovano 'Tretjo pot' ali Centrizem politiko, ki bi nadomestila spor levice in desnice s sintezo /ha? a to gre?

Imam par flekov in ne vseh antifašističnih točk. Pa naj vsak zase pogleda sam:)

Predlagam, da yupe uporablja besedo konzervativec in če je označeni bogat, besedno zvezo žlahtni konzervativec, sploh pa če je žlahta:)
in še:
--fašist ni nujno tisti, ki mu gredo na živce napisi: 'Ovde je Bosna' in napiše zraven 'Pa dobro ja zapravo tražim Vavpotiča':)
--fašist ni nujno tisti, ki meni da je krščanska morala nekaj svetega in ga skrbi problematika AIDS-a in lubadarja:)
--fašist ni nujno tisti, ki ne mara romov, ker tudi njega romi ne marajo:)
--pomeni da imamo zelo malo fašistov ali pa je treba zadevo na novo definirati:)

Ja vem, da sem osu:)

Tako..... zdaj se lahko v okviru preseka nedifiniranih množic kregamo naprej:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Mimogrede če zamenjamo sklop besed fašizem smiselno z besedo socializem dobimo isti komplex. Kar pomeni, da sta po programu identična različna le v spinu:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

+1 donfilipo

PaX_MaN ::

Menda bo znal tud sam kej napisat.

He did.

Obtožen je med drugim tud nestrpnosti do drugače mislečih.

Ne, samo do telbanca.

donfilipo> Morda bi yupe spet? definiral kaj je fašist zanj.

(Med drugim) tisti, ki bi kar z zakonodajo posegal v zasebne zadeve ljudi (ker je baje homoseksualna spolna usmerjenost slaba za državo!).

telbanc> Torej bi lahko rekli, da postaja na nek način "žrtev vedno bolj podobna mučitelju". grozno zaskrbljujoče.

To bi lahko rekli le slaboumneži in, glej ga zlomka, očitno tudi so.

Žrtve so v tem primeru družine z istospolno usmerjenima partnerjema, ne jaz (ki zgolj smatram neprestano, četudi zgolj deklarativno, borbo za človekove pravice za svojo državljansko dolžnost), mučitelji so pa predsodkov polni homofobi, ki se vtikajo v zasebne zadeve tretjih oseb, ki se jih nič ne tičejo in od države (uspešno) zahtevajo, da tem ljudem preprečuje normalno življenje s pomočjo diskriminatorne zakonodaje.

Poleg tega sam nisem nikdar zagovarjal zakonodaje, ki bi telbancem in USS Nimitzem prepovedala kakršnokoli obliko javnega sporočanja (čeprav bi nam to prihranilo precej napornega razlaganja tako preprostih konceptov, kot so npr. človekove pravice).

Zgodovina sprememb…

Kaj češ Jype, takle mamo...

Sem pa prepričan, da po takšni debati vsak še bolj zagovarja svoja stališča, kot na začetku debate.
Žalostno je pa tudi to, da se za človekove pravice mora zavzemati Jype, čeprav imamo državne aparate, ki bi se morali ukvarjati s to problematiko.

Žalostno je pa tudi to, da se za človekove pravice mora zavzemati Jype, čeprav imamo državne aparate, ki bi se morali ukvarjati s to problematiko.
Zanimivo je tudi, da geji posiljujejo rajo s protesti namesto, da bi se obračali na pristojne državne organe. Morda pa le ni državna skrb, da gejem priskrbi otroka in zato potrebujejo civilno iniciativo?
Woody Allen

Vajenc, seveda se obračamo na pristojne državne organe. Že nešteto predlogov je bilo in pritožb. Nimajo se kaj za bunit tisti, ki so recimo doživeli homofobni napad in ga niso prijavili na policijo. Vendar je pač birokracija počasna, treba je bit vztrajen, in še zmer ne vem, kaj te tolk moti pri tem, da gremo enkrat na leto na cesto.

Tudi civilne inicative obstajajo. V sloveniji že skoraj 30 let.

Ma, važno da tebe nekaj moti. In to pri zadevi, ki se te niti ne tiče. Kot da se ti je že zgodil da si nedolžno hodil po cesti, ko so mimo prišli protestirajoči pedri v tangicah in te hotli posilit. Svobodo izražanja in protestiranja pa pač imamo tukaj, in dokler prijaviš javni dogodek in dobiš dovoljenje, mislim da to ni noben problem. Če pa praviš, da se ne smemo niti za roke držat, ko gremo po ulic, ker je to "posiljevanje raje", pa se spravi na kake erotične sejme in podiranja rekordov v poljubljanju in kake romantične restavracije... zveniš obupano.

Vajenc> Zanimivo je tudi, da geji posiljujejo rajo s protesti

Ustava jim to pravico zagotavlja, tako kot šiviljam Mure in tako kot avtoprevoznikom. Verjamem, da bi kdo to pravico selektivno odvzel različnim skupinam ljudi, o ja, zelo rad verjamem.

Jaz, na primer, bi vsem, ki se jim uporabniško ime na slo-techu začne s črko prek polovice naše abecede (se opravičujem, talmai, a kriterij mora biti enostaven, da bodo tudi kognitivno prizadeti razumeli), enostavno odvzel pravico do javnega komuniciranja. Kdo so pa oni, da bodo tlele posiljeval nas, poštene ljudi!

Vajenc> namesto

Tudi, ne namesto. Če tebe ne zanima in posledično nimaš pojma, še ne pomeni, da se ne.

Vajenc> da bi se obračali na pristojne državne organe

Na pristojne državne organe lahko pritiskajo kolikor hočejo, pa je predvsem volilna baza vladajoče koalicije tista, ki določa aktualno politiko, še posebej v času pred volitvami.

Vajenc> Morda pa le ni državna skrb, da gejem priskrbi otroka in zato potrebujejo civilno iniciativo?

Priskrbi? Geji otroke _že imajo_, pa _ne morejo urediti pravnega statusa_, da bi družina lahko normalno živela, vi pa še kar naprej trabunjate ene in iste idiotarije.

Zgodovina sprememb…

Geji otroke _že imajo_, pa _ne morejo urediti pravnega statusa_
Moja babi ima tudi cel kup sosedovih otrok.

Ma, važno da tebe nekaj moti. In to pri zadevi, ki se te niti ne tiče. Kot da se ti je že zgodil da si nedolžno hodil po cesti, ko so mimo prišli protestirajoči pedri v tangicah in te hotli posilit. Svobodo izražanja in protestiranja pa pač imamo tukaj, in dokler prijaviš javni dogodek in dobiš dovoljenje, mislim da to ni noben problem. Če pa praviš, da se ne smemo niti za roke držat, ko gremo po ulic, ker je to "posiljevanje raje", pa se spravi na kake erotične sejme in podiranja rekordov v poljubljanju in kake romantične restavracije... zveniš obupano.
Talmai, mene nič ne moti, da si ti (ali pa jype npr.) gej. Pred leti sem se celo udeležil ene parade s prijateljico, ki ji diši vse kar je "alter". Nič slabega nisem doživel. Spohali smo dva tri in večina jih je bila v mavričnih oblačilih. Od takrat dalje je parada ponosa vse bolj nasilna. Letos so imeli transparente "VSTAJA LEZBOSOV"! Je že donfilipo povedal, da je sex orientacija preveč intimna tema za štrajk, še posebej za Slovenceljne. Razlika je med štrajkom ljudi, katerim vlada ne bo omogočila še tistih zadnjih zasluženih 400€/m in štrajkom gejev (polovica jih to sploh ni), ki naj bi si želeli posvajati otroke ... z revolucijo! Se pa ne morem bolj strinjati s tabo v zadnji misli. Geji naj si prosto izkazujejo ljubezen na vse načine na sejmih, med udeleženci, ki jih to resnično zanima.
Woody Allen

Vajenc> Moja babi ima tudi cel kup sosedovih otrok.

Ima? Skrbi zanje v svojem gospodinjstvu?

Geji naj si prosto izkazujejo ljubezen na vse načine na sejmih, med udeleženci, ki jih to resnično zanima.

Sploh nimaš besede pri tem. In mi totalno dol visi, če so v sloveniji vsi še tako zaplankani glede spolnosti. Se sicer strinjam, da smo zlo tam, ampak to mi edino daje večjo motivacijo za to, da se NE skrivam. V bistvu se mi zdi že skoraj nemoralno, da se nekateri geji skrivajo (majo to pravico, meni se enostavno vedno manj zdi smiselno). Govorimo seveda o interakciji z družbo in ne o zadevah, ki so, ne glede na spol in spolno usmerjenost, v javnosti zakonsko prepovedane.

Pa to, da jih na paradi pol sploh ni pedrov smo govoril že 20 strani nazaj, ko so nekateri trdil, da geji ne prenašamo heteroseksualcev, da se nam gnusijo in da jih hočemo spreobrnit. Hvalabogu obstajajo ljudje, ki so se kaj naučili iz svojih napak (nekateri starši naprimer), in tisti, ki imajo sočutje do manjšin ali zgolj željo do pravne države.

In spet se nekomu zdi, kot da udeleženci na paradi promovirajo homoseksualnost. To ni res. Opozarjajo na delanje razlik v zakonodaji in promovirajo njeno spremembo. To je nekaj popolnoma drugega in za razliko od tistega prvega celo ima učinek.

Napis "vstaja lezbosov" je pa tako brezsramno nasilje, da kar vpije po kazenskem pregonu. Zarad takih verbalnih izpadov mamo zdej po LJ tolpe lezbijk, ki napadajo nič hudega sluteče strejte in posiljujejo nedolžna dekleta. Gimme a break. A si mal lezbofobičen? 2 girls 2 much? >:D

Geji otroke _že imajo_, pa _ne morejo urediti pravnega statusa_
Moja babi ima tudi cel kup sosedovih otrok.

Talmai, mene nič ne moti, da si ti (ali pa jype npr.) gej. Pred leti sem se celo udeležil ene parade s prijateljico, ki ji diši vse kar je "alter". Nič slabega nisem doživel. Spohali smo dva tri in večina jih je bila v mavričnih oblačilih. Od takrat dalje je parada ponosa vse bolj nasilna. Letos so imeli transparente "VSTAJA LEZBOSOV"! Je že donfilipo povedal, da je sex orientacija preveč intimna tema za štrajk, še posebej za Slovenceljne. Razlika je med štrajkom ljudi, katerim vlada ne bo omogočila še tistih zadnjih zasluženih 400€/m in štrajkom gejev (polovica jih to sploh ni), ki naj bi si želeli posvajati otroke ... z revolucijo! Se pa ne morem bolj strinjati s tabo v zadnji misli. Geji naj si prosto izkazujejo ljubezen na vse načine na sejmih, med udeleženci, ki jih to resnično zanima.

Torej je po tvoje edino legitimno iti na ceste za denar? Vse ostalo nima veze? Zakaj pa bi moral jaz "prenašati" bedo enih šivilj iz prekmurja? Doma naj bodo. Kamijonarji bodo štrajkal, ker nimajo nalepk (al neki takega). Da ne bi res, naj se lepo spravijo na zaprto parkirišče in tam zganjajo svoje norčije, nas, poštenakarje naj pa na miru pustijo...

Kje je meja, ki jo bomo postavili?

Če ti ne znaš ovrednotiti, to ne pomeni enako za ostale državljene. Tudi meni bi šle zaprte ceste na živce, ampak kamionarji štrajkajo za svoj kruh. Študente, ki štrajkajo za cenejše bone bi pa lačne za kak popoldne pustu. So meje, so. Le dojeti jih je treba.
Woody Allen

Če ti ne znaš ovrednotiti, to ne pomeni enako za ostale državljene. Tudi meni bi šle zaprte ceste na živce, ampak kamionarji štrajkajo za svoj kruh. Študente, ki štrajkajo za cenejše bone bi pa lačne za kak popoldne pustu. So meje, so. Le dojeti jih je treba.

Oja, seveda so meje, pravzaprav je samo ena, ki je lahko merodajna in ta meja je pri izražanju mnenja na tak način že postavljena. Meja je tam, kjer s svojimi dejanji škoduješ drugim ali posegaš v njihove pravice. Vse ostale meje so nedopustne. To, da bi uboge študentke pustil kakšen dan na kruhu in vodi se tut jaz strinjam a je to le najino, povsem legitimno mnenje, ki ga nikakor ne smeva udejanjiti, ker imajo vso pravico do takih zahtev, kot jih imajo. V eni (kobajagi) najbolj razvitih demokracij - Švedski, so imeli pred leti stranko (očitno jo veliko laže ustanoviš, kot pri nas), katere moto in predvolilni slogan je bil "prosta prodaja alkohola in širši pločniki". Skrajno bedasto in neproduktivno, a še vedno legitimno. Zakaj potem prepovedati shod in zahtevo po določenih pravicah, ki so (naj bi bile) kratene določeni skupini ljudi, v tem primeru istospolnim? Njihovi shodi so povsem legitimni in v okviru dovoljenega. Če menijo, da je taka manifestacija način, s katerim bodo najbolj uspešno opozarjali na svoje probleme, lepo prosim, kdo sva ti in jaz, da jim govoriva, da način ni pravi? Se ti ne zdi posiljevanje kamjonarjev, ki lahko s svojim štrajkom ohromijo celo državo, ustavijo promet, s tem pretok ljudi in blaga, ustvarijo dokaj veliko gospodarsko škodo, veliko bolj nevarno in nelegitimno, kot neškodljiva parada, ki je sporna zgolj in samo zato, ker se par ljudi poljublja na tebi neprijeten način. A ni to malo skregano z logiko demokracije? Dovolimo in podpiramo naj manifestacije (kar kamijonske blokade so), s katerimi določen krog ljudi nasilno izsiljuje celotno državo za svoj profit (ne za ljubi kruhek), ne bi pa dovolili shoda ljudi, ki hočejo izenačitev določenih pravic, ki ne posegajo v pravice ostalih, jih kakorkoli omejujejo ali kako drugače škodujejo. Hmmmm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

O avtoprevoznikih bom povedal samo to - samim sebi žrejo lasten kruh, ker je avtoprevozniški trg PRENASIČEN. Potem pa izsiljujejo celo državo, ki jim potem kloni, uboga raja pa naj strada naprej in ponoči ne spi zaradi hrupa vseh teh tovornjakarjev, ki so že uničili več hiš, ki stojijo ob lokalnih cestah, po katerih se tovornjaki izogibajo cestnini.

Če bi bilo po mojem, bi ob kamionski blokadi takoj dal vse kamione zaplenit, voznike in njih šefe aretirat in na sodnijo privest. Ker to krši več zakonov kot jih lahko preštejem na eno roko.

Ampak ne, ni pravice v dolini Šentflorjanski, kjer ima lopovska družina Romov več pravic kot skromna garaška družina, ki nima niti za burek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe, to bo vedno tako, bolj ko ropotaš, bolj si nasilen in več škode povzročiš, prej in več boš dosegel. Aparatčiki hočejo mir in bodo takim nasilnežem popustili, samo da se jih bodo rešili. Če boš nekaj prosil ali zahteval na miren način, te bodo potrepljali po rami, dali liziko in poslali domov, čim te ne bodo več videli, bodo pozabili nate. Da se razumemo, to pri nas velja za vse politične barve in odtenke. Razni kamijonarji bi rabili angleško Železno Lady, da jih pusti štrajkat enako, kot je pustila rudarje, bi videl, kako dolgo bi se držali svojih "načel".

OK, Mipe mal sva Off.

Je res potrebno narediti hrup v tej državi, da se nas sliši? S tem merim na vse zapostavljene manjšine, socialne skupine itd., kar vključuje homoseksualce. Zdaj, ko Legebitra paradira po Ljubljanskih ulicah v mavričnih barvah, so še kar vidni in dobivajo razne pravice kot po tekočem traku.

Medtem ko so druge skupine volile "svoje" poslance, ki so potem ali zaspali ali pa jih kolegi ne jemljejo dovolj resno. Vprašanje je, zakaj imamo poslance? Saj res, predstavniki ljudstva so, kar pomeni predstavniki večine, ki je dejansko izvoljena. Nekje v ozadju parlamenta se da slišati cvileče glasove.

Kaže, da so ulice in Evropske direktive edina učinkovita pot do pravice.

Mipe> Kaže, da so ulice in Evropske direktive edina učinkovita pot do pravice.

Nah. Je pa nujno, da si pismen, če želiš svoje pravice terjati od države (in mnogo manjšin nima pismenih predstavnikov, ki bi se za njihove pravice lahko zavzemali).

krneki0001 ::

Mipe> Kaže, da so ulice in Evropske direktive edina učinkovita pot do pravice.

Nah. Je pa nujno, da si pismen, če želiš svoje pravice terjati od države (in mnogo manjšin nima pismenih predstavnikov, ki bi se za njihove pravice lahko zavzemali).

Jype, kr začni!

Aja, pozabil, ti tudi nisi pismen.

Opanka ::

versko nestrpno sliko

Huh?

Kaj ti ni jasno ? No, ti bom razložil... step by step ...

Predstavljaj si isto slikico (ki je na strani 21) samo:

1. v ozadju namesto dotičnega gospoda stoji gejevski aktivist
2. humoristu pred njim na tabli zamenjaj besedo religous z besedo gay

Kaj bi se zgodilo, če bi takšno predelano slikco nekdo prilepil na ta forum?
1. HOMOFOB !!!!! AAAAAA
2. Administratorji bi nemudoma sankcijonirali avtorja ter slikco poslali v nepovrat
3. Osebek, ki je to slikco ponosno pripopal, bi ga ozmirjal z neizrekljivimi -izmi, ti
pa bi se mu verjetno pridružil

In kaj smo se danes naučili v mali šoli iz te zgodbice?

1. Kako so nekatere osebe dvolične, po eni strani zagovarjajo neke verske in druge
skupine, po drugi strani pa ponosno zaničujejo druge verske skupnosti oz. skupine,
in se jim v tem početju ne zdi nič spornega - temu se reče negiranje samega sebe
2. Administratorji niso striktni v svojem početju - prjatli, slika je versko ŽALJIVA
3. J. tu pa je odgovor na tvoje vprašanje - Kresalova je zagnala tak vik in krik samo
in isključno samo zato, ker je v ozadju zgolj njen osebni interes - samopromocija,
ter interes njenega 'partnerja' - ve se zakaj ...
In tukaj je (med drugim) njena diskriminatornost npr. do MENE!!!, pojavlja se le tam, kjer ima osebni interes in NE spoštuje 14. člena ustave! Policijo iskorišča za svoje osebne obračune. Ampak pustimo zdaj to ane?

pa pika in klicaj

Spock83 ::

Nič nimam proti gejom ter paradi ponosa. Samo naj na paradi ne kažejo tičev in riti.

Opanka> Kaj bi se zgodilo, če bi takšno predelano slikco nekdo prilepil na ta forum?

Popolnoma nič, kar pa seveda ni v skladu z vašimi blodnjami, zato si zelo radi izmislite kakšno zgodbico, da se potolažite.

Nič nimam proti gejom ter paradi ponosa. Samo naj na paradi ne kažejo tičev in riti.

Koliko riti in tičev si videl na zadnjih par paradah? Jaz na zadnji niti ene(ga). Bi te motilo tudi, če bi bejbe zgoraj brez paradirale? Dvomim.
««
23 / 35
»»