Forum » Kaj kupiti » nakup pc, up vista na 7
nakup pc, up vista na 7
bukev ::
Pozdravljeni
Nekje sem zasledil, da bo na v juliju kupljenem prenosniku s predinstalirano visto le-to (kasneje ob izidu) možno nadgraditi na win 7.
Je to res? In če je res, ali bo nadgradnja brezplačna?
Seveda me to zanima, ker imam namen zamenjati prenosnik in v bistvu čakam, da izide W7.
Hvala za morebitne odgovore.
Bukev
Nekje sem zasledil, da bo na v juliju kupljenem prenosniku s predinstalirano visto le-to (kasneje ob izidu) možno nadgraditi na win 7.
Je to res? In če je res, ali bo nadgradnja brezplačna?
Seveda me to zanima, ker imam namen zamenjati prenosnik in v bistvu čakam, da izide W7.
Hvala za morebitne odgovore.
Bukev
DaVidQ ::
Klik
Kopiram, ker mi noče odpreti linka:
V Evropi ne bo možna nadgradnja na Windows 7
Microsoft bo imetnikom Windows Viste ponudil možnost nadgradnje na Windows 7 po ugodnejši ceni. Toda v Evropi neposredna nadgradnja zaradi zahteve Evropske komisije po odstranitvi Internet Explorerja ne bo možna.
V Redmondu pojasnjujejo, da gre za tehnično oviro, ki ji botruje pomanjkanje časa. Ker evropska različica Windows 7 ne bo smela vsebovati Internet Explorerja, bi se le-ta pri nadgradnji z Viste moral samodejno odstraniti. A ker je izid novega operacijskega sistema takorekoč pred vrati, v Microsoftu nimajo časa, da bi namestitveni program spremenili tako, da ob nadgradnji na Windows 7 odstrani spletni brskalnik.
Zato Evropejci ne bomo mogli opraviti neposredne nadgradnje z Viste na Windows 7. Namesto tega bomo morali izbrati možnost sveže namestitve, kar je manj praktično, a po drugi strani bolje za samo delovanje sistema.
Kopiram, ker mi noče odpreti linka:
V Evropi ne bo možna nadgradnja na Windows 7
Microsoft bo imetnikom Windows Viste ponudil možnost nadgradnje na Windows 7 po ugodnejši ceni. Toda v Evropi neposredna nadgradnja zaradi zahteve Evropske komisije po odstranitvi Internet Explorerja ne bo možna.
V Redmondu pojasnjujejo, da gre za tehnično oviro, ki ji botruje pomanjkanje časa. Ker evropska različica Windows 7 ne bo smela vsebovati Internet Explorerja, bi se le-ta pri nadgradnji z Viste moral samodejno odstraniti. A ker je izid novega operacijskega sistema takorekoč pred vrati, v Microsoftu nimajo časa, da bi namestitveni program spremenili tako, da ob nadgradnji na Windows 7 odstrani spletni brskalnik.
Zato Evropejci ne bomo mogli opraviti neposredne nadgradnje z Viste na Windows 7. Namesto tega bomo morali izbrati možnost sveže namestitve, kar je manj praktično, a po drugi strani bolje za samo delovanje sistema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DaVidQ ()
bukev ::
Hvala
to pomeni, da bom počakal z nakupom do izida 7. Do takrat bom pač še vedno uporabljal mojega starčka z xp.
lp
Bukev
to pomeni, da bom počakal z nakupom do izida 7. Do takrat bom pač še vedno uporabljal mojega starčka z xp.
lp
Bukev
Okapi ::
Eh, ta novica z nakupom po ugodnejši ceni nima nič skupnega. Razlika bo samo v tem, da pri namestitvi sedmice ne boš mogel izbrati upgrade, ampak samo install. Nastavitve iz Viste se ne bodo ohranile, druge razlike pa ne bo.
O.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 prihaja 29. julija (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 68105 (55463) | MrStein |
» | Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 66405 (50338) | HupChup |
» | Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 38495 (34338) | lopov |
» | Windows 7 nadgradnje tudi v EvropiOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7275 (4236) | jest10 |
» | Windows 7 E evtanaziranOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 6404 (3469) | techfreak :) |