Forum » Operacijski sistemi » Dual boot Vista in XP
Dual boot Vista in XP
goty ::
Zdravo,
Jaz imam na računalniku naložena dva operacijska sistema, in sicer windows vista in windows xp. Vsak operacijski sistem je na svojem disku.
Se pravi :
Disk 1 :
particija 1 = C:\ (WINDOWS VISTA)
particija 2 = D:\
Disk 2 :
particija 1 = E:\ (WINDOWS XP)
particija 2 = F:\
Med operacijskima sistemoma pa preklaplam tako da grem v bios in menjam s katerega diska bo zaganjal.
v xp-jih sem ze poskušal nastaviti boot.ini, da bi imel meni in bi izbral kateri OS želim, enako sem poskušal v visti s programom EasyBCD, a nekako mi ne uspe da bi mi delavalo.
A bi mi znal kdo lepo prosim pomagati.
hvala in lp,
Jaz imam na računalniku naložena dva operacijska sistema, in sicer windows vista in windows xp. Vsak operacijski sistem je na svojem disku.
Se pravi :
Disk 1 :
particija 1 = C:\ (WINDOWS VISTA)
particija 2 = D:\
Disk 2 :
particija 1 = E:\ (WINDOWS XP)
particija 2 = F:\
Med operacijskima sistemoma pa preklaplam tako da grem v bios in menjam s katerega diska bo zaganjal.
v xp-jih sem ze poskušal nastaviti boot.ini, da bi imel meni in bi izbral kateri OS želim, enako sem poskušal v visti s programom EasyBCD, a nekako mi ne uspe da bi mi delavalo.
A bi mi znal kdo lepo prosim pomagati.
hvala in lp,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kopiranje xp sistema iz enega diska na particijo drugega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1380 (296) | amigo_no1 |
» | Odstranjevalna datotekaOddelek: Programska oprema | 4540 (4118) | Boomer1911 |
» | Pomoč pri bootanju vista, xpOddelek: Pomoč in nasveti | 1782 (1644) | matjaz23 |
» | [Vista]Dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 2453 (2263) | leftone |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1875 (1669) | Red_Mamba |