Forum » Operacijski sistemi » [Linux] Problemi z na novo prevedenim jedrom
[Linux] Problemi z na novo prevedenim jedrom
Nejc Pintar ::
Danes sem se poigraval s prevajanjem kernela 2.6.30, z nekaj težavami mi ga je uspelo prevesti, sedaj pa sem prišel do problema, kjer imam predvsem problem z določitvijo kje se problem nahaja :)
Ko zaženem računalnik se zagon novega kernela začne normalno, potem pa se mi kar naenkrat pojavi deformiran logo proizvajalca računalnika, ki se sicer prikaže takoj ob zagonu računalnika. Če poskusim preklopiti na drugo lupino (ctrl+alt+fx) se mi ali restarta računalnik ali pa se cel ekran pobarva z raznobarvnimi utripajočimi kvadratki.
Torej, iščem nekoga, ki bi mi znal povedati predvsem kako naj najdem problem.
Najlepša hvala in LP
Ko zaženem računalnik se zagon novega kernela začne normalno, potem pa se mi kar naenkrat pojavi deformiran logo proizvajalca računalnika, ki se sicer prikaže takoj ob zagonu računalnika. Če poskusim preklopiti na drugo lupino (ctrl+alt+fx) se mi ali restarta računalnik ali pa se cel ekran pobarva z raznobarvnimi utripajočimi kvadratki.
Torej, iščem nekoga, ki bi mi znal povedati predvsem kako naj najdem problem.
Najlepša hvala in LP
Lahko je biti prvi, če si edini!
hruske ::
Driver za grafično kartico oz./ali vesa ti ga serje.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [UBUNTU 10.04] GRUB se ne postaviOddelek: Operacijski sistemi | 5857 (5641) | matijaz74 |
» | Linus Torvalds: Linux je glomazen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10273 (6358) | yeti |
» | Izšel Ubuntu 6.10 - Edgy EftOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5732 (3848) | b |
» | Skoraj že obupal pri inštalaciji LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1441 (1260) | Brane2 |
» | Cannot open root device; GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1619 (1475) | CCfly |