» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
33 / 105
»»

kmetek ::

RuN ::

Bi lahko kdo zrihtal enega še za mene. Okolica Brežic.?? Kakšna cena ???

(sicer sem v dvomih, al to ali WD TV Live ??????????)

Maverick33 ::

RuN vsekakor vzemi xtreamer sploh, če misliš WD TV live 1 sem se malo pozanimal o tem in se vsekakor bolj splača xtreamer.

Xtreamer:
- Cenejši
- Internet imaš
- 500gb disk
...

WD TV
- Vse kar zgoraj piše nima pa še DTS zvoka ne podpira!

Drugač pa jz bi tud ene 3 xtremarje vzel, če ma kdo kej skonto z garancijo in vsem vsekakor!

Zgodovina sprememb…

pedalo ::

Mene zanima, če ste tisti, ki ste Xtreamerja naročili pri Xtreamerju :) že dobili pošiljko. Jaz se skrivam pod naročilom številka 62 in še nič. Nekam počasi gre vse skupaj.

rembrandtm ::

tud mene že mal skrbi, ...
Order #11423
Order Date: 1st Nov 2009
This order is marked as Awaiting Fulfillment... a sem potrpežljiv,...:)

Ne WD TV sem imel, sedaj sem mislil, da bi vzel WD TV Live (2) - ta z novejšim Sigma čipom 8655.

Kaj mislite drugi, kateri ste meli eno in drugo na testiranjih al pa jih še imate doma. Kaj se bolj obnese??

Sem pa odprl novo temo, da ne bo kaj narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RuN ()

evo po nadgradnji na 2.01 WIRELESS ne dela: ON DHCP NOT READY!

Ma fuck off ;((

Nevem ampak jz sem pregledal zadeve verjetno se bolj splača Xtreamer, ker je tud bolj zanimiv množici pa WD 2 je še kar novo ni še tko optimizirano in pa tudi dražje je kar dosti.

Edino, če ga dobiš kje drugot.

Mi lahko kdo zrihta Xtreamerja ???

Sedaj ko sem dal na HDMI AUTO dela super WLAN, w00t w00t :D

kupi kdo TRANSCEND 320GB za 50EUR? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

boho ::

Danes sem tudi sam stestiral Xtreamerja. Moram rečt da sem kar malo razočaran.
Prvi problem je da mi eden od USB vhodov ne dela. USB ključek sicer zasveti vendar ga xtreamer ne zazna.

Naslednja stvar ki sem preveril je povezava z laptopom preko usb slave vhoda s priloženim kablom. Ko stvar priklopim, se xtreamer sam zažene, pol pa ostane pri zagonskem oknu, kot da bi stvar zamrznila. Računalnik tudi ne zazna da bi bilo karkoli priklopljeno preko usb kabla. Ali dela kaj narobe ali je ta funkcija samo za predvajalnike z vgrajenim diskom ?

Na delujočem usb vhodu sprobal en odlomek iz filma (1080p), pogledal sem nekaj slik in predvajal muziko. Te stvari so delale vredu.

Aja pa priložena antena ima zgleda obrnjen usb priključek, saj jo ne morem priklopit tako da bi bila obrnjena navpično navzgor...

TheHijacker ::

Antena se lahko zarotira.
http://www.google.si

OK.d ::

kje pa imaš to nastavitev?jaz je ne najdem imam pa še 1.0.2 ver., tukaj pa je samo hdmi audio vklop/izklop
LPOK.d

preskar86 ::

pod nastavitvami maš tudi TV način, tam naštimaš na HDMI auto.

polde66 ::

Kar se pa zvoka tiče preko reciverja sem pa v primerjavi z Egreatom malce razočaran (prepotiho), tudi predvajanje slike se kar malce "vleče" se mi zdi da ni povsem tekoča. Morm sprobat še WD TV live.
polde

prvi vtisi pasivno deluje kot mora po pol ure je kar topel, audio signal je na izhodu povezava lcd->reciver nižji skoraj za tretjino(vidim po potenciometru na reciverju, kot pa pride iz wd-ja -imam oba, je pa branje in zagon medija bistveno odzivnejša kot na wd-ju, tako na hitro ugotovljeno

evo to kar je tudi pri meni prepotiho
LPOK.d

@Polde

daj ti probaj malo stestirat oba Xtreamerja in WD TV Live. Zanima me predvsem predvajanje FullHD vsebin (.mkv) z višjimi reframi in bitrati. Kateri je bolj tekoč, kako zatikanje????

Res sem v dilemi :(

White666 ::

Maverick33 nima prav.

WDTV Live podpira DTS, internet dela super. Disk pa tud ni priložen Xtreamerju.

Nasplošno veliko folka piše o stvareh, o katerih nima pojma.

Ne bom rekel kateri je boljši, dejstvo pa je da na WDTV-ju prav tako vse deluje bp. Do sedaj sem preizkusil že skoraj vse. FullHD bitrate >6800 kbps špila brez problemov celo po mreži (z diska na PCju).

Ja, sam pa je spet odvisno na kolko časa bo WD posodobitve ven metal. Pri enki je uradni FW prišel šele po 4 mesecih pa še ta ni pošlihtal ta glavne zadeve, medtem kot opažam pa se pri Xtreamerju res trudijo in skoraj tedensko dajejo popravke ven.

Skeptičen sem prav zaradi tega, da bi WD-ja kupil :S

misek ::

@RuN, saj imaš prodajalce pri nas. Malce sam poglej po temi nazaj, da ne bomo spet zašli v trgovsko smer :D

kelly1 ::

Hay,...

Tudi jaz se danes postal ponosni lastnik predvajalnika. Priklopil zaenkrat še na stari CRT - deluje OK.

malo se moram še poigrati s podnapisi opail sem da Š in Ž ni !?

Me pa nekaj zanima : priklopil sem se na net, slike delajo bp., ko pa hočem pogledat youtube, pa se nekako resetira oz. povrne v prvotno stanje, se kom sanja kaj bi to bilo,..

p.s. Verzija programske opreme 1.02

lp

misek ::

@kelly1, naloži zadnjo verzijo firmware-a. Za podnapise moraš izbrati pravo kodno tabelo. Poglej malce nazaj po postih, je nekje napisano.

Hvala mišek !

Podnapise sem uredil. Za zadnjo verzijo firmware-a pa sem malo skeptičen. Katera je prava 2.0. ali 2.0.1 ?

Hvala.

aja,.. datotek s končnico *.flv ne predvaja.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kelly1 ()

psytoma ::

2.0.1 naloži

Hvala !!

Maverick33 nima prav.

WDTV Live podpira DTS, internet dela super. Disk pa tud ni priložen Xtreamerju.

Nasplošno veliko folka piše o stvareh, o katerih nima pojma.

Ne bom rekel kateri je boljši, dejstvo pa je da na WDTV-ju prav tako vse deluje bp. Do sedaj sem preizkusil že skoraj vse. FullHD bitrate >6800 kbps špila brez problemov celo po mreži (z diska na PCju).

Glede DTS zvoka sem govoril o starejši različici WD-ja kar se pa tiče 500GB diska pa sem to predvideval iz te slike: http://www.xtreamer.net/generalInner.as... kar verjetno pomeni narobe ... in sicer, da je tam prostor za max 500gb diske.

No priznam, da ne obvladam teh zadev me pa zanimajo in velik hitreje človek odgovori, ko mora človeku povedati, da se moti kot pa pomagati pri rešitvi težave tako, da še več takih kot si ti in svet bo lepši ;)

LP

Pa zakaj hudiča mi vedno kaže pri DLINK 655, ki je hud N router in priložena WLAN USB antena, ki je N?

Meni pa kaže

SSID MAC Address IP Address Mode Rate (Mbps) Signal (%)
dlink xxxxxx 0.0.0.0 802.11g 5.5 74

KAJ JE NAROBE?

zeleni08 ::

No, jaz sem Xtreamerja dobil včeraj. Naročil sem ga pri nas (uporabnik Xtreamer na tem forumu). Naj ga oz. firmo ob tej prilik pohvalim. Odgovorili so na vse moje maile in dobil sem ga praktično takoj, ko so dobil pošiljko v Slovenijo. O vseh novostih so me sproti obveščali. Hvala še enkrat!

Sedaj pa k moji izkušnji. Ker nisem nek mojster računalništva sem imel nekaj težav (WiFi in skupna raba map v računalniku) vendar sem to tekom današnjega dne rešil. WiFi mi dela izvrstno. Pravkar sem preko WiFi poizkusil predvajati HD film (1080) in zadeva je delovala. Če bo cel film deloval brez zaustavljanaja še ne vem, bom povedal kasneje.:) Tudi s skupno rabo map v sem imel nekaj problemov. Po registrih mi pač ni za šarit... pa sem moral(Win 7). Ko sem to naredil je vse delovalo b.p.

Edina stvar, ki ne deluje tako kot bi morala je roza ekran pri vklopu (Sony 37W5500). Sicer se z malo "šaltanaja" da to rešit, ampak je moteče. Upam, da bodo to uredili z naslednjimi FW. Aja, pa daljinec moraš usmeriti točno v aparat, da prime.

rembrandtm ::

Kar se pa zvoka tiče preko reciverja sem pa v primerjavi z Egreatom malce razočaran (prepotiho), tudi predvajanje slike se kar malce "vleče" se mi zdi da ni povsem tekoča. Morm sprobat še WD TV live.

Ja, zvok, vendar mi še nihče ni odgovoril, če je zvok boljši, kot pri DVD Video TS.Če je tišji, pač pojačaš glasnost, zanima me pa kvaliteta ?

zvok je slabši kot na starem wd-ju, vsaj moje mnenje

kje pa imaš to nastavitev?jaz je ne najdem imam pa še 1.0.2 ver., tukaj pa je samo hdmi audio vklop/izklop

wi-fi še kar ne dela na ta način, potem ko vpišem geslo zaščite naprava zmrzne, nič bo treba probat 2.01
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

ravnokar naložil 2.01 in zadeva se zagnala iz prve
LPOK.d

telexdell ::

Veselim se vsakega novega uporabnika modernih NMT predvajalnikov. Samo zakaj za hudiča si pred nakupom ali vsaj med čakanjem od naročila do dobave ne prebereje nekaj postov z zvezi z mašinco za katero so plačali (vsaj večina) večji del mesečnih prostih sredstev?
Potem bi se lahko na forumu oglašali kot ponosni lastniki in ne kot žnjti uporabniki z enakimi vprašanji, katere rešijo samo čez 10 sekund.
Sam forum bi bil tako preglednejši in lažje bi izkušenejši uporabniki pomagali nam manj izkušenim.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Okapi ::

Mogoče bi pa moral kdo kakšen faq narediti. A je kje kakšen tak junak? Ali pa vsaj kakšnega tujega nekam prilepit.

O.

Hojla,...

Naročil, prejel in preizkusil ,...:) :)

Je pa glasen ta ventilatorček !!!:'(

Ali je kdo preizkusil izklop le tega, odprtje na vrhu aparata, morda celo odstranitev dela ohišja, pa naj se hladi !??

Ali je res edina in samo rešitev hladilna rebra ??? Kdo kakšnje izkušnje?,. al ga bomo pa kr na balkon postavili,.. ;(

lp

Fizikalko ::

Kupi pasivno hlajenje, se splača.

MISKO_GR ::

Pozdravljeni.
Vsem lastnikom Xtreameja toplo priporočam nabavo XSC pasivnega hladilnika in odklop internega ventilatorja.
Svojo funkcijo ODLIČNO opravlja in mislim, da bi ga proizvajalec moral kar serijsko vgrajevat!!
Pri dolgotrajni uporabi FHD materiala se le prijetno toplo ogreje in je božji mir v sobi.

Glede vijolične slike na SONY TV:
Sam si lastim 52W4500, povezan s HDMI na ONKYO receiver in tega problema do sedaj nisem imel. Vsem, ki imate težave priporočam naslednje: v nastavitvah Xtreamerja nastavite video izhod na 1080p 60 Hz, če pa še to ne pomaga pa zamenjajte HDMI kabelj za kakšnega bolj kvalitetnega.
Drugače pa novi FW od 2.0 naprej enostavno raztura. Prej sem testiral vse bete in se lepo vidi razvoj, ki gre v pravo smer.

P.S.
Za tiste, ki razmišljate med WD in pa X:
X ima in bo v bližnji prihodnosti pokazal svoj pravi potencial v smislu mnogih novih funkcij,custom FW in pa dodatnih cenovno ugodnih dodatkov (eTRAYz, 1080p IP kamera,...). Tako da je v kompletu s XSC hladilnikom trenutno (IMHO) res pravi "BEST BUY".
Glede eTRAYz pa mislim in vam svetujem, da počakamo z nakupom in naročilom do vsaj sredine decembra, saj kot je videt prej ne bodo pošiljali. Jaz pa jih ne mislim kreditirat! Torej, ko bo dobava normalna pa naročim (pa tudi kakšen review bo že narejen npr. na www.MPCclub.com, bo sigurno prvi).

vsi ki jokate nad ventilatorjem -> MANUAL pa si dajte na cca 0.9.0-1.0.0.

brabos ::

Imam eno vprašanje za "naše" prodajalce Xt,ki bo verjetno zanimalo tudi druge.
Kot vidim vas je že kar nekaj montiralo XSC hladilna rebra,prav takoga bom tudi sam.
Me pa zanima kako je z garancijo...? kajti to je le poseg v napravo...? Upam da mi je ne bo treba
uveljavljat..ampak se nikoli ne ve.

@astras,
@x-treamer
@xtreamer
Mogoče vaš odgovor oziroma komentar.

Pa še to 2.0. ali 2.0.1 kateri naj naložim.Ali je 2.0.1 ureden FW.Zaenkrat imam naložen 2.0 pa sem kar zadovoljen.
lp brabos

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brabos ()

Kmetek - ne razumem te popolnoma ! lahko bolj po - no meni razumljivo !?

Kaj pa ostali, ste res mnenja, da so rebra izključna rešitev, kaj pa če odstranim en del ohišja, tako bo zrak lažje zaokrožil in hladil .

Lp

DjTonic ::

brabos, če se sledi postopku montaže se ne izniči garancije (Navodila so zraven). V bistvu ni to nek hud poseg v napravo.

astras ::

pri nas garancija odpade le v primeru da je poskodovana nalepka

pri posegu montiranja xscja pa ostane..
seveda je pa od primera do primera odvisno...
lpa
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

zeleni08 ::

Včeraj sem napisal, da je prek WiFi delalo vse... pa ni. 1080 sicer dela, ko pa se je pojavila scena z dežjem oz. nalivom je začelo štekat. No, saj je razumljivo.

Imam pa še eno vprašanje. Je kdo že ugotovil, kako shranit geslo za dostop do datotek na računalniku? Geslo shranim, vendar ga Xtreamer po izklopu in ponovnem vklopu pozabi. Vem, da v nastavitvah lahko omogočim dostop brez gesla ampak mi nič kaj ne diši.

Glede vijolične slike na SONY TV:
Sam si lastim 52W4500, povezan s HDMI na ONKYO receiver in tega problema do sedaj nisem imel. Vsem, ki imate težave priporočam naslednje: v nastavitvah Xtreamerja nastavite video izhod na 1080p 60 Hz, če pa še to ne pomaga pa zamenjajte HDMI kabelj za kakšnega bolj kvalitetnega.

1080p 60Hz imam nastavljeno, pa se napaka še zmeraj pojavlja. Mogoče je res vzrok HDMI kabel, čeprav težko verjamem, ker bi se potem to dogajalo več uporabnikom in ne samo tistim, ki imajo TV Sony.

clancy ::

Frend dobil Xtreamerja. Ima teževe z povezovanjem preko HDMI-ja. Zdi se kot, da nebi bilo dobrega kontakta med konektorjem in kablom. Slika prekinja, skače, utripa, pojavljajo se pike. Ko z premikanje konektorja enkrat dosežeš, da je slika čista je treba res pazit, da se konektor ne premakne, sicer je potrebno spet nekajminutno ciljanje pravega položaja.
Ali se lahko napaka kako popravi, ali pa je treba napravo poslati nazaj? HDMI kabel je novi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clancy ()

Hardstyle ::

clancy naj poskusi z kvalitetnejšim HDMI kablom.

Ro! ::

Pozdrav!
Kakšen pa je najhitrejši prenos "gradiva" na xtreamer (prez prenašanja naprave)? Kar v raziskovalcu? FTP?
aja, še to.. kakšno je pa user/pass za FTP ter za UPNP?
LP,
robi

Xtreamer ::

Imam eno vprašanje za "naše" prodajalce Xt,ki bo verjetno zanimalo tudi druge.
Kot vidim vas je že kar nekaj montiralo XSC hladilna rebra,prav takoga bom tudi sam.
Me pa zanima kako je z garancijo...? kajti to je le poseg v napravo...? Upam da mi je ne bo treba
uveljavljat..ampak se nikoli ne ve.

Naši kupci so se v pretežni meri odločili, da jim pasivno hlajenje zmontiramo že iz naše strani. Kar nekaj kupcev pa naroči zgolj pasivno hlajenje, v takšnem primeru pa prilagamo slovenska navodila za montažo v katerih je dobro razviden postopek montaže (s slikami in opisno). Citat zadnjega odstavka iz navodil:
"V primeru, da je bila namestitev hladilnih reber opravljena z upoštevanjem teh navodil, nadgradnja ne vpliva na garancijo multimedijskega predvajalnika Xtreamer."
"Xtreamer! Zakaj bi plačevali več?!"
http://www.xtreamer.si

clancy ::

clancy, naj poskusi z kvalitetnejšim HDMI kablom.

Tudi jaz imam naročenega pri uporabniku nad mano :D Upam, da ga kmalu dobim.

Kateri HDMI kabel mi po vaših izkušnjah priporočate, da nebom pol imel istih težav kot frend?

LP!

jl ::

Evo, vceraj sem dobil Xtreamerja (vzel preko xtreamer.si, kar se prodajalca tice, vse OK - resnicno pohvalno). Kar se naprave tice, nalozil sem firmware 2.0.1 (sem naredil clean install z emergency firmware) ampak vse skupaj je se cisto prevec "buggy". Par napak oz motecih stvari, ki sem jih nasel v prvem dnevu:
1. pri uporabi wifi mi je zadeva delovala ok, danes prizgem napravo, IP/mask/gw dobi vse pravilno, vendar ne deluje npr. Youtube. Preko telnet preverim resolv.conf, file prazen. Probam rocno poeditirat s pomocjo vi urejevalnika (ker direktno preko echo ukaza ni zapisalo v file), ne delujejo komanda za shranit file (permission datoteke sem spremenil, tako da to ni bil problem). Resil tako, da sem sel na novo povozit z emergency firmwareom - trenutno dela ok.
2. V meniju sem imel nastavljen slovenski jezik, vendar mi ni prepoznalo podnapisov (uporabljen je enak ime za film in podnapise), ko sem spremenil v angleski meni, je zacelo delovati. Kljub temu sem opazil, da dolocenih podnapisov ne predvaja, ceprav mi jih na PCju VLC player normalno prikazuje.
3. Nikakor mi ne rata uporabit Xtreamerja kot externi disk z uporabo USB slave-a (probal z osx leopard in Win XP v normalnem in NAS delovanju naprave). Vgrajem imam namrec disk WD 320GB.
4. Prenos podatkov preko mreze je obup (tako FTP, kot preko sambe). Preko FTP seje dobim pogosto 'server busy' napako, pri sambi pa napako "you cannot copy...names are too log or contain invalid characters" - ni ne eno ne drugo :\
5. Moti me, da ne mores dodati pri Media Library direktorijev (raje imam vsak film/podnapise v svojem direktoriju, kot vse filme in podnapise v istem).
6. Vmesnik bi bil lahko lepsi (beri vecje in bolj berljive crke) - pa nimam dioptrije ;)
7. osebno me moti, da so ocitno pri novi verziji odstranili ipkg za instalacijo paketov, probal sem namrec instalirati transmission clienta. Na hitro sem probal scompile-at iz source-a vendar ne gre.
Se vedno mislim, da ima naprava potencial, ampak imho, v tem trenutku ji manjka tisti "cherry on the top" da bi si zasluzila ime Xtream(er).

Vorlon ::

Glede eTRAYz pa mislim in vam svetujem, da počakamo z nakupom in naročilom do vsaj sredine decembra, saj kot je videt prej ne bodo pošiljali. Jaz pa jih ne mislim kreditirat! Torej, ko bo dobava normalna pa naročim (pa tudi kakšen review bo že narejen npr. na www.MPCclub.com, bo sigurno prvi).

Samo v opozorilo (iz xtreamer.net strani):
"Xtreamer eTRAYz announced 59 euro
This offer will end on 30.11.2009"

100% do konec meseca?

zgleda da res

http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()
««
33 / 105
»»