» »

Xtreamer - media player

Xtreamer - media player

««
32 / 105
»»

sasostef ::

Ojla! Je mogoče že kdo ugotovil zakaj Xtremer enkrat pokaže računalnik v mreži (in njegove deljene datoteke), drugič ne. Računalnik je recimo nenehno prižgan, Xtremer pa prižigam - ugašam in v NETu enkrat je PC, drugič ga ni. V čem je fora? Imam FW 2.0, a ta ista težava se je pojavljala že na 1.3 fw. Ponavadi moram ponovno nastaviti "Restore default" da share-anje deluje. Seveda po upgrade-u vedno zaženem Restore default - dam pa na avto iskanje ip-ja. Hvala za pomoč!

novitibo ::

@sasostef: si se že probal kej poigrati z Firewall nastavitvami?

Trupl0 ::

@atomc
HDMI handshake problem, ki se pojavlja na SONY TVjih in XTji.
Nekateri so napako odpravili z nakup boljšega HDMI kabla.

Drugače pa počakat na FW =)
If you are going through Hell, keep going !

atomc ::

atomc: http://support.sony-europe.com/TV/downl...

chk

Hvala bom probal, ko pridem domov.

OK.d ::

Ciao, ali ima še kdo problem s Sony TV-roza ekran.(40w5500, Xtreamer firm. 2.0)

Ben

v čem je problem?
LPOK.d

weeke ::

ip-je moraš ročno dodeliti jaz sem imel isti problem ker imam v mrežo povezanih več pc-jev.

astras ::

@atomc jaz imam 40u4000 pa dela ok... lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

refosk ::

Pri meni je instalacija 2.0 trajala okoli 3 minute. Vse skupaj izgleda odlično in tudi deluje OK razen wireless, kjer dobim DHCP not ready!!. Še dobro da imam tudi žično povezavo. Če bi se pa dalo spremeniti še velikost fontov, bi bilo pa sploh 1A.

ip-je moraš ročno dodeliti jaz sem imel isti problem ker imam v mrežo povezanih več pc-jev.

Kako na wireless ročno nastaviš IP? Je možno?

TheHijacker ::

Sam tudi dobim DHCP not ready and wireless. Imam WRT54GL s Tomato FW, WPA2 in AES zaščito. Enako s 1.x FW kot tudi 2.x.
http://www.google.si

Hvala vsem, ko utegnem se probam mal poigrat še z firewall in IP nastavitvam.

rembrandtm ::

Hej, vprašanje ali dva.
Pri HD resoluciji je več ali manj govora samo o kvaliteti slike. Kaj pa zvok ? Je veliko ali samo malo boljši od DVD Video TS 5.1 ? Imam precej dober surround,..
Awaiting Fulfillment
Order #11423

Order Date: 1st Nov 2009,...madona, rabijo, da pošljejo po svetu,...nestrpnost narašča

Bibaleze ::

Instalacija 2.0 je šla v redu, vendar mi sedaj pri preskokih znotraj avi mkv in mp4 zvok deluje šele 2 do 3 sekunde za sliko. Ali je kdo opazil kaj podobnega? Je precej moteče ko iščeš pravi kader.

Dobra novica je da sedaj HR file predvaja sliko in zvok sinhrono.

Bibaleze ::

@refosk Velikost fontov še vedno lahko spreminjam in dela tako kot prej. Med predvajanjem aktiviraš gumb subtitle in na size spremeniš (puščica gor, dol) velikost ter z enter zapišeš nastavitev.

birtija ::

A je že kdo imel priliko povezat xtreamerja in popkorna med seboj preko USB? enga daš an slave USB, druzga pa na normalen USB??
Rad bi le na hiter prenesu par datotek. Prek mreže gre strašen počas.

Al je bolš oba priključit na PC prek svojih slave USB portoov?

Hvala

Ciao, update firmware TV-ja ni pomagal. Zanimivo je, če najprej prižgem Xtreamer in nato TV je v redu, obratno je pa slika roza.

Ben

@refosk Velikost fontov še vedno lahko spreminjam in dela tako kot prej. Med predvajanjem aktiviraš gumb subtitle in na size spremeniš (puščica gor, dol) velikost ter z enter zapišeš nastavitev.

Mislil sem na velikost fontov v menijih, ne v podnapisih; se opravičujem, bil sem neprecizen.

kmetek ::

Kako na wireless ročno nastaviš IP? Je možno?

to tudi mene zanima.

birtija ::

A je že kdo imel priliko povezat xtreamerja in popkorna med seboj preko USB? enga daš an slave USB, druzga pa na normalen USB??
Rad bi le na hiter prenesu par datotek. Prek mreže gre strašen počas.

Al je bolš oba priključit na PC prek svojih slave USB portoov?

Hvala

sem kar oba na PC povezal preko USB, instaliral Ext2 IFS, odprl Windows Commanderja in gre prenos iz PCH na Xt z brzino 16.000 kbyt/ov

misek ::

A morda kdo uporablja oz. pozna MediaTomb UPnP server? Me zanima ali bi lahko preko njega streamal IPTV oz. kakšen lasten stream npr. iz VLC-ja (za test). Da se ga namreč namestiti na Xtreamer-ja. Torej bi na Xtreamerju izbral UPnP, MediaTomb, IPTV stream.

dela mi sharing, ko pa dam zalaufat movie me pa vrže ven, čemu?

jbranko ::

@atomc jaz imam 40u4000 pa dela ok... lp

jaz mam 40W4500 in dela ok

misek ::

Kako wireless ročno nastaviti IP: preko telneta gre. Najprej sem vključil wireless, da je preko dhcp dobil IP. Nato sem ročno v telnetu nastavil IP še za kabel, nato pobil procese wpa_supplicant in udhcpc ter nastavil nov IP za wireless. Nekako takole:
ifconfig eth0 192.168.1.6 up
kill wpa_supplicant & udhcpc
ifconfig wlan0 down
ifconfig wlan0 192.168.1.7 up
In potem sta delovala oba interfejsa na obeh IP naslovih. Sicer bi se dalo zadevo narediti lepše/pravilnejše, ampak ... za test je ok.

Nimkapu ::

Super, moj vent je danes postal kosilnica, po le 10 dneh lastništva. Takoj treba na pasive varjanto.

2CrazyFish ::

Kako se nastavlja uporabniške pravice na NAS-u?

V Visti vidim vse file-e ampak free space je pa 0. in ne morem nič nakopirat.
Na XP-jih mi pa sicer pod drugim username-om dela OK.

Si že dubu eTRAYz ?

2CrazyFish ::

ne, na Xtreamerjevem NAS-u.

Pod visto vse kar diši po sharu, serje ...

Sam tudi dobim DHCP not ready and wireless. Imam WRT54GL s Tomato FW, WPA2 in AES zaščito. Enako s 1.x FW kot tudi 2.x.

ali si že rešil zadevo - pri meni asus 500g orig.firm.wpa2, +ssid dobim isto napiše DHCP not ready and wireless, vers 1.0.2
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

prvi vtisi pasivno deluje kot mora po pol ure je kar topel, audio signal je na izhodu povezava lcd->reciver nižji skoraj za tretjino(vidim po potenciometru na reciverju, kot pa pride iz wd-ja -imam oba, je pa branje in zagon medija bistveno odzivnejša kot na wd-ju, tako na hitro ugotovljeno
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

uros678 ::

Ciao, update firmware TV-ja ni pomagal. Zanimivo je, če najprej prižgem Xtreamer in nato TV je v redu, obratno je pa slika roza.

Ben

Imaš fw 2.0.1 nameščen na xtreamerju?

lp,
uros

Sem naložil firmware 2.0.1 in še vedno v wirelesu DHCP Not ready!!

preskar86 ::

Sem naložil firmware 2.0.1 in še vedno v wirelesu DHCP Not ready!!

to tut mene še jebe. drugo sm pa vse poštimo, xtreamer povezan na router, prav tako računalnik, vidim na xtreamerju računalnik in obratno, radio dela, zde sam še wifi zrihtam pa bo.

res nihče ne ve?

psytoma ::

kje se dobi najcenejše 2,5 trde diske za xtreamerja?
EDIT: je 59EUR za WD 320 gb disk v redu cena, če ga v trgovini kupim ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: psytoma ()

Psytoma

WD 320 GB za 59 eur bi bila odlična cena za Scorpio Black, za Scorpio Blue, ki mislim da je OK za Xtremerja (nižji obrati-manj gretja) ju pa kakih 10 eur preveč... Ne vem pa, če smem reklamo delat? Pri sosedih ga dobiš za 46 Eur, verjetno pa tudi kje pri nas. Stric Google je od hudiča...

becijas ::

res nihče ne ve?

men se je podobno zgodil z enim internetnim radiem, najprej je delal, pol kr naenkrat se je zacel resetirat, vedno ko sem dal za predvajat tocno ta radio; drugi radiji so delal bp. no, resitev je bla v tem da sem ga ugasnu za cez noc in drug dan je delal...mogoce ti bo torej pomagal da ga ene parkrat iz 240 vn potegnes in upas na boljse case!

sej je ugoden, zakaj bi v avstriji jemal ?

Kmetek

Če si blizu meje in imaš do LJ kot do Celovca grem za razliko 13 Eurov lahko na lep izlet in pizzo...

jaz sem v kranju do celovca imam 60km, pa mi ne pade na misel zaradi nekaj eur fore, če bi več vzel pa da je 100EUR potem ja.

itak dobim ceneje če kdo rab....ZS :)

Ciao, zbral sem nekaj slovenskih radijev in jih priredil za Xtreamer.
http://users.volja.net/benbeer/Radio/Mo...

kje se dobi najcenejše 2,5 trde diske za xtreamerja?
EDIT: je 59EUR za WD 320 gb disk v redu cena, če ga v trgovini kupim ?

- za prenosnike
- velikost: 2.5˝
- vrtljaji: 5400 obratov
- vmesnik: SATA
- kapaciteta: 320 GB
- predpomnilnik: 8 MB
- garancija: 3 leta
Šifra dobavitelja: WD3200BEVT

tale?

dam ti ga za 55 ;)

antireal ::

Mogoce kdo ve zakaj pri predvajanju dvd-ja (video_ts.ifo) ne delajo podnapisi oz. se jih ne da izbirat? Gledam preko nfs-ja.

antireal: nfs?

NFS sharing iz PC-ja (LAN)

Aha. Sej sm že najdu:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antireal ()

dej link no.....kako naštimaš ta nFS....imam preko wirelessa in mi ne dela, vsebino direktorija vidi vse.

Za NFS maš TUKI

Se mi zdi da dela vse bolj gladko prek nfs-ja kot prek navadnega shera.

mihec87 ::

Heh je že gdo opazil da ponujajo extreamer-ja v bb za cca 160eur

Za NFS maš TUKI

Se mi zdi da dela vse bolj gladko prek nfs-ja kot prek navadnega shera.

ja dela mi wlan sedaj samo res zatika se, preko nfsja je bolje?
http://www.hanewin.net/nfs-e.htm tole?
vem da sem tečen, samo zakaj mi dela "802.11g 18mbit 72%" če imam pa N router DLINK 655?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()
««
32 / 105
»»