Forum » Pomoč in nasveti » Kako preveriti ali je bil mail res dostavljen?
Kako preveriti ali je bil mail res dostavljen?
SLOxD ::
Imam sledeč problem. Velikokrat pošiljam v tujino večje velikosti slik (zaradi kvalitete od 3-4 MBokoli 5 do 10 slik). Problem je v tem, da večkrat dobim nazaj sporočilo, da slike oz. sploh nič ni bilo poslano, čeprav mi v Outlook Express 6 napiše kot da je sporočilo poslano.
Sedaj me zanima kako rešit ta problem in kako preveriti ali je bilo sporočilo res poslano?
Hvala za odgovore.
Sedaj me zanima kako rešit ta problem in kako preveriti ali je bilo sporočilo res poslano?
Hvala za odgovore.
misek ::
Tebi je sicer napisalo, da je bilo poslano. Ampak to še ne pomeni, da je bilo dostavljeno. Uporabnik morda sploh ne more sprejemati tako velikih mailov, ali pa ima premalo prostora v predalu. Zagotovo lahko to veš samo, če ti na sprejeti mail to potrdi.
Hvala za te odgovore.
Sedaj imam vprašanje kako izveš ali je naslovnikov poštni predal poven?
Sedaj imam vprašanje kako izveš ali je naslovnikov poštni predal poven?
misek ::
Sedaj imam vprašanje kako izveš ali je naslovnikov poštni predal poven?Ko dobiš mail nazaj z obvestilom, da ni bil dostavljen. Iz kode napake se včasih da ugotoviti vzrok.
black ice ::
Tedaj dobiš obvestilo, da sporočilo ni bilo dostavljeno.
BTW: napiše se poln in ne "poven".
BTW: napiše se poln in ne "poven".
OmegaBlue ::
Ponavadi normalno skonfigurirani mail serverji obvestijo pošiljatelja.
Če je mailbox poln dobiš nazaj nekaj v stilu "554 Mailbox is full", enako v ostalih primerih, če je prevelika slika/priponka "552 message too large". Popularen je tudi "Quota exceeded" ;)
Seveda v primeru napačne konfiguracije in idijotizmov administratorjev ne moreš nič.
P.S.
Poslušaj jype.
Če je mailbox poln dobiš nazaj nekaj v stilu "554 Mailbox is full", enako v ostalih primerih, če je prevelika slika/priponka "552 message too large". Popularen je tudi "Quota exceeded" ;)
Seveda v primeru napačne konfiguracije in idijotizmov administratorjev ne moreš nič.
P.S.
Poslušaj jype.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
OmegaBlue ::
seveda, ker na to vsi odgovarjajo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ponavadi normalno skonfigurirani mail serverji obvestijo pošiljatelja.
P.S.
Poslušaj jype.
Ja samo problem je, da jaz ne dobim nobenega mail nazaj, češ da je mailbox poln, še vedno pa naj bi ga ne dostavlo. Nekje sem drugače slišal da mail če je večji od 3mb, ga prejemnik sploh ne dobi, ampak nisem čisto ziher.
Potem pa sem premišljeval in bi vas prosu za vaše mnenje kako bi prek e-maila pošiljal velike slike vi?
energetik ::
Ti je že jype napisal...
Namesto da mailaš slike raje slike naloži na kak web server in pošlji samo link.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
trnvpeti ::
po standardu mora mail strezik sporociti napako(over quota,...), v nasprotnem primeru je mail sprejet
ce pogledas v log file od mail streznika, bos to le videl
ce nimas dostopa do logov pisi administratorju
ce pogledas v log file od mail streznika, bos to le videl
ce nimas dostopa do logov pisi administratorju
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | avtomatsko vrnjen emailOddelek: Pomoč in nasveti | 2195 (1990) | Spajky |
» | Gmail dodal sortiranje pošte po pomembnostiOddelek: Novice / Omrežja / internet | 12420 (10953) | techfreak :) |
» | Mail na Siolu, želim pa T2Oddelek: Omrežja in internet | 3676 (3408) | Jan987 |
» | Ali postaja email.si vedno bolj nezanesljiv?Oddelek: Omrežja in internet | 3902 (2487) | marsovcek |
» | thunderbird isti mejli na linux in na XPOddelek: Operacijski sistemi | 1022 (950) | root |