Forum » Kaj kupiti » Katero spominsko kartico kupiti?
Katero spominsko kartico kupiti?
Cebelcka ::
Imam Canon Ixus 860is. Sem se pozanimala, da obstajajo različne spominske kartice(hitrost). Zanima me katero mi priporočate (4GB), ki je dovolj hitra in nebi "obremenjevala" mojega fotoaparata (zaradi hitrosti)?
JayKay ::
za tak fotoaparat je vseeno kaj kupiš, kupi recimo Sandisk SDHC kartico, da jo boš lahko nato dala tudi v naslednji fotič in bo dovolj hitra tudi za njega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()
Pyr0Beast ::
SDHC kartice se igrajo samo na velikost. Velika hitrost z oznako SDHC ni pogojena.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast ::
drži, ampak so sdhc kartice v večini primerov hitrejše od sd.
To je tudi res.
Seveda razlike niso ogromne, tudi (določeni) fotoaparati ne zmorejo pisati/brati z več kot 8MB/s, pa gre kartica 18/12
To je tudi res.
Seveda razlike niso ogromne, tudi (določeni) fotoaparati ne zmorejo pisati/brati z več kot 8MB/s, pa gre kartica 18/12
Some nanoparticles are more equal than others
JayKay ::
saj sem zato predlagal SDHC, ker će bo menjala fotič, ki bo mel burst in bo rabil hitrejšo kartico, le-te ne bo potrebno menjat. Seveda če gledaš malo naprej. Drugače pa je čist dovolj Sandisk SDHC 8GB če rabi večjo kapaciteto
kurjač ::
Škoda denaraja za 8GB karico, razen če misliš filme snemat. Na 8GB stlačiš z ixus-som 860is cca 64 minut (640x480/30). Kartico kupi tisto, ki ti trenutno najbolj ustreza. Cene ostajajo enake, kapaciteta se pa dviguje s časom. Recimo z to nimaš niti problemov z starejšimi čitalci kartic, ki ne podpirajo SDHC
http://www.mimovrste.com/artikel/113011...
http://www.mimovrste.com/artikel/113011...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mokra SD karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 4455 (3966) | Aston_11 |
» | MICRO SD kartica - katera je najhitrejša ?Oddelek: Kaj kupiti | 6129 (4921) | Pithlit |
» | zaporedje posnetkov canon sx20Oddelek: Zvok in slika | 1493 (1357) | majak |
» | Problem z branjem SD kartice na prenosniku - prosim za pomočOddelek: Strojna oprema | 2415 (2382) | rzidar1 |
» | SDHC kartica za Canon SX10isOddelek: Pomoč in nasveti | 2682 (2629) | NavadniNimda |