Forum » Pomoč in nasveti » Virus infectal explorer.exe in loadcfg.exe!?
Virus infectal explorer.exe in loadcfg.exe!?
DixieFlatline ::
Norton (updejtan) mi je najdu, da mam explorer.exe okužen z enmu črvom w32.kwbo.worm, fora je v tem, da mi norton ne more disinfectat. Zdej pa ne vem, kaj naj naredim. Brisat tega fileta se verjetno ne sme, ker je preveč pomemben v windowsih. Imam pa še en backdoor program, ki je okužil loadcfgcfg32.
A ima kdo kak nasvet, kako bi se rešil tega virusa.
Hvala.
A ima kdo kak nasvet, kako bi se rešil tega virusa.
Hvala.
Še nekaj, odšel sem na nortonovo stran kjer majo opise virusov. Za tadva moja virusa piše da sta backdoor in pri odstranitvi piše, da ga deletam?! A mi ne bo cel sistem crknu če zbrišem explorer32.exe? Potem pa še da izbrišem neke ključe iz registra (to ni problem). Kaj pa datoteka loadcfg32.exe, ja ta v system32.exe folderju že po privzetih nastavitvah?
Gandalfar ::
explorer32.exe je virus in niam nic z explorer.exe drugace pa kar pobrisi. Ce bos kej vitalnega pobrisal pa imej zraven windows cd za reinstalacijo.
Drugace pa backup pomembnih podatkov pa format. Tako bos najbolj zanesljivo vedel, da si se ga znebil.
Seveda po formatu najprej preskeniras backup, da nima kaksnih virusov..
Drugace pa backup pomembnih podatkov pa format. Tako bos najbolj zanesljivo vedel, da si se ga znebil.
Seveda po formatu najprej preskeniras backup, da nima kaksnih virusov..
zvitorepec ::
Ce bos formatiral disk uporabi unconditional format: "format c: /u", ker se nekateri virusi znajo skrivati. Poglej tukaj za opise virusov - tam obicajno tudi pise kako se jih znebiti
HOWGH!
Hvala Gandalfar, na to slabo foro sm padu ker sem mislil, da je explorer32 del windowsow. Format ne bo potreben.
Hvala vsem,
Hvala vsem,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | drwatson32.exe proces - 30x hkratiOddelek: Operacijski sistemi | 1060 (1060) | Goldee |
» | Kako odstraniti Winload.exe...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2504 (2244) | vratar |
» | svchost.exeOddelek: Pomoč in nasveti | 3544 (2568) | Mr.B |
» | 50-60% CPU (explorer.exe)Oddelek: Pomoč in nasveti | 885 (827) | RobyRob |
» | pc noce odpret nobenega *.exe fajla?!?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1348 (1218) | CandyMan |