» »

ubuntu 9.0 in DellStudio 1537

ubuntu 9.0 in DellStudio 1537

Tilk ::

Zdravo.
odloču sm se da probam ubuntu, k mi je po tem k sm ga zej prvič uporablu biu reees kul.
v kratkem dobim prenosnik studio 1537 z mimovrste, ki ima ati/amd graficno, za kero sm slsiu da majo kr dost problemov z driverji na ubuntu. zanima me če se je scena že kej popravla? a je amd spedenu to?

lp tilk
Tilk

zee ::

AFAIK ni.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

preem ::

ne FUD-aj kle okol, če ne veš. mogoče ima le mali odstoten ljudi probleme s tem. Ti bo delalo vse iz prve ? Težko rečt, a ti na windowsih? Se da vse poštimat - sigurno. Jaz imam Della, sicer malo starejšega pa z intelovo grafično, vendar dela vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: preem ()

pirlo ::

Glej to: link
Očitno bo vse kul že iz prve, mogoče razmisli raje o Linux Mint 7, ki uporablja Ubuntu 9.04, tudi njegove deb pakete ampak je precej lepši (vsaj meni) in bolj prijazen.

Tilk ::

Hvala za odgovore.

V laptopu bi rad imel ATI Mobility Radeon HD 4650. ali je mozno kupiti kartico samo? al pa da bi se pri ponudniku zmenil za to konfiguracijo. se opravičujem, sam sm ciz nou u laptop svetu.:)
Tilk

pivo ::

ne FUD-aj kle okol, če ne veš. mogoče ima le mali odstoten ljudi probleme s tem. Ti bo delalo vse iz prve ? Težko rečt, a ti na windowsih? Se da vse poštimat - sigurno. Jaz imam Della, sicer malo starejšega pa z intelovo grafično, vendar dela vse.

Na windowsu ponavadi iz prve, ja!:) Sicer pa intel napram atiju/amdju dost bolj skrbi za svoje gonilnike.

Kartico se na nekaterih prenosnikih da menjat, vendar četudi ti to prenosnik omogoča, ne prideš čez cenovno. Tako da skoristi to, ki je vgrajena ali raje doplačaj za kak prenosnik z močnejšo kartico.
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acerjev šef vidno nenavdušen nad Microsoftovim pohodom v hardware (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
17534558 (30971) Icematxyz
»

Ali Ubuntu postaja resen igralec? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20019474 (13006) techfreak :)
»

Java v Linuxu hitrejša

Oddelek: Novice / Grafične kartice
275321 (3832) BlueRunner
»

AMD izdal dodatno dokumentacijo za grafične kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
345255 (2927) mile
»

Optimalno kuplen NOTEBOOK !