Forum » Kaj kupiti » Gamer pc
Gamer pc
JeZo ::
Kolega kopuje gamerski comp pa me zanima vaše mnenje o tej konfiguraciji
Sestavi.si ProGamer OC Edition
cena osnovne konfiguracije z DDV: 1.110,43 EUR
motherboard: Gigabyte Gigabyte P35-DS4, S775, DDR2, PCIe, SATAII, FW
cpu: INTEL Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775
ram: Mushkin Pomnilnik Mushkin DDR2 2GB KIT 1066/PC8500 RETAIL High Performance
graphicscard: Club 3D ATI Club 3D PCI-e 3870X2, dual GPU, 1024MB GDDR4
harddrive: Seagate Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS)
opticaldrive: Foxconn Čitalec kartic Foxconn CR-03C (črn)
case: Enermax Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052 (brez napajalnika, črno)
powersup: LC Power Napajalnik LC 850W Arkangel LC88500C, 140mm FAN, V2.2
Sestavi.si ProGamer OC Edition
cena osnovne konfiguracije z DDV: 1.110,43 EUR
motherboard: Gigabyte Gigabyte P35-DS4, S775, DDR2, PCIe, SATAII, FW
cpu: INTEL Procesor Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHZ, fsb 1333 S775
ram: Mushkin Pomnilnik Mushkin DDR2 2GB KIT 1066/PC8500 RETAIL High Performance
graphicscard: Club 3D ATI Club 3D PCI-e 3870X2, dual GPU, 1024MB GDDR4
harddrive: Seagate Seagate 500GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (ST3500320AS)
opticaldrive: Foxconn Čitalec kartic Foxconn CR-03C (črn)
case: Enermax Ohišje Enermax Chakra CS-032BF ECA3052 (brez napajalnika, črno)
powersup: LC Power Napajalnik LC 850W Arkangel LC88500C, 140mm FAN, V2.2
opeter ::
Dokaj vredu zadeva. Sicer jaz toliko denarja ne bi dal za računalnik, sploh, če je namenjen igranju, ampak odločitev je seveda tvoja (oz. tvojega kolega).
Vsekakor solidna konfiguracija.
Vsekakor solidna konfiguracija.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
pozitron ::
Za 1-2 leti bo E8400 super, sploh na 3.6 ghz in več. Tisto peščico iger, ki uporabljajo in bodo uporabljale 4 jedra bo tut kamot prebavil. Za kodiranje, 3d obdelavo, ... pa verjetno res boljš quad.
keba ::
jst bi tud quad uzeu, ku bo na voljo q9450, mislm da nimaš kej zgrešit z njim, pa pol ga še naviješ pa maš mašinco ku šus! :)
friksi ::
A se samo meni tako zdi, da grafična kartica ni DDR4 (ker naj jih še ne bi bilo) ampak DDR3. Isto imajo napisano pri Aperio.si
Menim, da gre za zelo očitno zavajanje potrošnikov.
Menim, da gre za zelo očitno zavajanje potrošnikov.
IVo ::
Zlo vredu konfiguracija. JA se strinjam 3870X2 ima GDDR3. GDDR4 različica je šele zdaj bila objavljena, v Slovenijo pa pride enkrat aprila.
Res je gddr3 očitno je napaka v imenu izdelka
ker v opisu pa piše, da je gddr3
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e 3870X2, dual GPU, 1024MB GDDR4
ker v opisu pa piše, da je gddr3
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e 3870X2, dual GPU, 1024MB GDDR4
gruntfürmich ::
sj 3870X2 je vedno BILA z gddr3, nikoli z 4.
rame bi jst morda vzel kakšne druge, vendar brez tehtnega razloga. pa pri tko nizkih cenah ramov bi morda lahko razmislil o 3G al 4!
dvd je uredu?
rame bi jst morda vzel kakšne druge, vendar brez tehtnega razloga. pa pri tko nizkih cenah ramov bi morda lahko razmislil o 3G al 4!
dvd je uredu?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Sm mu rekel tud to. Pa menda 32 bitni OS sistemi ne podpirajo več kot 3gb rama?
64 biti mu pa menda ne podpira nekega sofwara.
Tako, da bi imel kr 2gb.
64 biti mu pa menda ne podpira nekega sofwara.
Tako, da bi imel kr 2gb.
Hvala za link. Zelo zanimivo.
Še nekaj me zanima a se ram sešteva.
se pravi ce imam v masini 3gb rama in na grafi 512 rama a je to pol za sistem 3,5gb ali gelda sistem ram ločeno?
LP!
Še nekaj me zanima a se ram sešteva.
se pravi ce imam v masini 3gb rama in na grafi 512 rama a je to pol za sistem 3,5gb ali gelda sistem ram ločeno?
LP!
bluefish ::
dela ti tudi 8GB, vprašanje pa je, koliko jih imaš na voljo. Drugače pa se nekateri poslužujejo PAE. Je pa odvisno od sistema, koliko bo stvar uspela.
tilinho20 ::
4GB rama imaš lahko na 32-bitnem XP-ju. Se mi zdi, da moraš neki še naredit. Na Visti pa ne vem, če je tako.
lopov ::
Evo, ce se misli kdo igrati. Ampak ne mene je*** ce gre kaj narobe Uporabite boot.ini (XP) oziroma bcdedit (vista).
----------
XP, W2k3 in Vista:
Omejitve s kolicino spomina za sisteme win x86 & x64
PAE:
Physical Address Extension
PAE X86 Technical Reference
4-GT:
4-Gigabyte Tuning
AWE:
Address Windowing Extensions
PiEs: Na nekem tujem forumu je super thread glede tega, zal nimam bookmarka tko da to vlecem "iz glave". Upam, da sem si prav zapomnil :/
---
koliko rama bo uporabljeno je odvisno od procesorja, cipseta, biosa in OS -- ce je karkoli od tega 32 bitno bo skupen spomin okoli 3 giga -- tisti manjkajoci giga se porabi za PCI in grafiko.
Ce pa *vse* nastete komponente (cpu, bios, cipset & OS) podpirajo 64 bitno naslavljanje, potem je lahko skupna kolicina spomina vecja, na nekaterih modelih skoraj celih 4 giga.
Zaenkrat imam izkusnje, da je v taksnem primeru na voljo vecinoma 3.26 giga, na enem racunalu (s sicer 8 giga rama ) in neko Gigabyte plato pa celo 3.56 giga. Vec dosedaj se nisem videl.
Seveda gre v vseh primerih za 32 bitne XP pro.
----------
XP, W2k3 in Vista:
Omejitve s kolicino spomina za sisteme win x86 & x64
PAE, 4-gigabyte tuning (4GT), and Address Windowing Extensions (AWE) serve different purposes and can be used independently of each other:
* PAE allows the operating system to access and use more than 4 GB of physical memory.
* 4GT extends the 32-bit user virtual address space from 2 GB to up to 3 GB.
* AWE is a set of APIs that allows a process to allocate nonpaged physical memory and then dynamically map portions of this memory into the virtual address space of the process.
PAE:
Physical Address Extension
PAE X86 Technical Reference
4-GT:
4-Gigabyte Tuning
AWE:
Address Windowing Extensions
PiEs: Na nekem tujem forumu je super thread glede tega, zal nimam bookmarka tko da to vlecem "iz glave". Upam, da sem si prav zapomnil :/
---
koliko rama bo uporabljeno je odvisno od procesorja, cipseta, biosa in OS -- ce je karkoli od tega 32 bitno bo skupen spomin okoli 3 giga -- tisti manjkajoci giga se porabi za PCI in grafiko.
Ce pa *vse* nastete komponente (cpu, bios, cipset & OS) podpirajo 64 bitno naslavljanje, potem je lahko skupna kolicina spomina vecja, na nekaterih modelih skoraj celih 4 giga.
Zaenkrat imam izkusnje, da je v taksnem primeru na voljo vecinoma 3.26 giga, na enem racunalu (s sicer 8 giga rama ) in neko Gigabyte plato pa celo 3.56 giga. Vec dosedaj se nisem videl.
Seveda gre v vseh primerih za 32 bitne XP pro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [kaj pa dlančniki?] heh, začetniškaOddelek: Programiranje | 1551 (1551) | Beezgetz |
» | Ali bo Vista SP1 vseboval stranska vrata za NSA?Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3676 (3676) | cryptozaver |
» | Internet Explorer 7 - odstranitevOddelek: Programska oprema | 1522 (1238) | Cash |
» | Kako pobarvati en znak v input type=textOddelek: Izdelava spletišč | 1372 (1264) | sverde21 |
» | [C#] kako dobiti ID iz podatkovne bazeOddelek: Programiranje | 1111 (1051) | iggy1 |