» »

Disk read error

Disk read error

____ ::

Lep pozdrav!

že vnaprej prosim, da se ne norčujete =) hvala! Imam 120GB notranji trdi disk. Na C: particiji imam windows xp service pack 3, ki dela brez problema. na D: particiji pa vso navlako. med tem je tudi skoraj 60gb fotografij, ki mi veliko pomenijo in se ne nahajajo nikjer drugje. v glavnem, na D: particijo sem BEDAK šel posneti windows 7 RC1 kar brek daemon tools (mount image). Posnel sem vse in je še delalo včeraj zvečer. Ko sem šel spat sem računalnik ugasnil, zjutraj pa ga prižgem in mi napiše DISK READ ERROR!!! WTF??

PS; prihranite si čas z SLAVE pa MASTER nastavitvami, pa 1.HDD, 2. CD-ROM itd. kakšna zaporedja morajo biti. Ker nič ne dela! Včeraj je delal, danes ne!

Lepo vas prosim za pomoč!! HVALA!

bluefish ::

uporabi GetDataBack (NTFS) program za povrnitev slik. Do takrat pa s to particijo ne počni nič in pusti pri miru.

V win pa lahko prideš z vstavitvijo XP CD-ja in uporabo Recovery Console, kjer vneseš ukaza fixboot in fixmbr.

____ ::

kako pa se dela s tem programom GetDataBack? kak se ga posname..?
z win xp cd-jem se ne da priti do windows ker pride zaslon do tam, ko napiše detecting hardware configuration tak kot bi moglo..pol pa samo črn zaslon pa se nena več nič zgodi. pa sm ful dolgo pustil če bo kaj, pa noče. in smo probali tudi na drugem kompu v dnevni pa nardi vse normalno. dvd-rom ni kriv.

bluefish ::

potem pa vzemi disk ven, ga priklopi v drug računalnik. Na tisti drug računalnik namesti ta program.
Program poišče vse datoteke na disku (proces lahko traja kar dolgo, če je veliko stvari). Nato pa lahko izbrane obnoviš (če se gre za slike, potem iskanje zožiš na ta tip datotek). Uspeh pa je odvisen od tega, koliko je disk prepisan, če je bil narejen full format pa so možnosti precej slabe.

____ ::

kaj je en problem ne...sm točno to nardil. vzel ven trdi disk..PREVIDNO! :) ga nesel v drug komp..in se tam isto zgodilo..smo tut spremenili master pa slave da bo le vse prav po učbeniku nareto..pa je se na tistem kompu tut skozi ispisovalo disk read error. če je bil master al pa slave moj disk..vedno isto. smo tudi probali samo mojga noter pustit..pa nič. ko smo ga pa ven dali, pa blo vse vredu spet na drugem kompu. sicr pa vse skupaj vedno bolj smrdi po odpovedi trdega diska. da je enostavno crknil..(star 6 let) pač je blo naključje da se je to zdaj glih zgodilo. mogoče je pač moglo nekaj malega it narobe da je blo dovolj. ne vidim glih izhoda več.

bluefish ::

ena finta je še, da v BIOSu nastaviš zaporedje diskov, če imaš tam to opcijo. Pri tem ne govorim o Master ali Slave ampak prav o nastavljanju zaporedja. Malo poglej naokoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

____ ::

tudi to smo sprobali. to tak vem, da more prvo bit 1. HDD, 2. CD oz. DVD-rom pa pol vse ostalo..pa prav nastavljeno master/slave. Pa tudi ta finta ne vžge.

zee ::

Disk ti je crknil. Simpotomi, ki si jih opisal in starost diska, kazejo na to, da je disk crknil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

bluefish ::

@Needled247: ne, ni to to. Vsaj jaz imam opcijo, da lahko ob več vstavljenih diskih izberem vrstni red le teh, poleg CD,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

fosil ::

smo tut spremenili master pa slave da bo le vse prav po učbeniku nareto..pa je se na tistem kompu tut skozi ispisovalo disk read error. če je bil master al pa slave moj disk..vedno isto

Mislim da ste nekaj narobe počel. Če je stvar pravilno nastavljena potem boota iz masterja in slave pusti pri miru, tako da ne bi smel že v biosu javljat errorja.
Tako je!

amacar ::

probaj z linux live cd-jem, pa skopiraj podatke na usb,


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IDE master / SATA slave

Oddelek: Strojna oprema
312971 (1285) Duhec
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383291 (2518) Voluharr
»

napaka na boot disku - win7 se ne zbootajo - je to konec?

Oddelek: Operacijski sistemi
122394 (2146) lopov
»

Pomoč Prosim Vista!

Oddelek: Pomoč in nasveti
202396 (2176) mala00
»

Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221451 (1044) BlackHole

Več podobnih tem