» »

Rolerji

Rolerji

uros_m ::

Sej sicer ne vem kam bi to temo vtaknil, tako da moderatorja naprošam, da v primeru über kiksa tole postavi tja kamor spada.

Sedaj pa k mojemu vprašanju:

Kupujem rolerje (to so tisti čevlji k majo koleščke spodaj ;(() pa me zanima kako se obnesejo rolerji ROLLERBLADE. Oziroma, kaj se mi splača kupiti v cenovnem rangu od 100€ do 125€. Pa vzemite v zakup, da se rolat sicer znam, ampak kakšen hud ekspert pa res nisem, tako da moje potrebe in zahteve niso ravno visoke (rekreativec pač).

Se splača iskati takšne z aluminijastim podvozjem? Kakšen je minimum za ležaje - ABEC5, ABEC7? Kaj pa koleščki? Imam okoli 90 kil - kakšno trdoto naj gledam? Kakšen je optimalen premer koleščkov?

Katera trgovina je pri nas najbolj založena in ugodna? Hervis (tu imam opcijo dobiti od 15% do 20% popusta)? Tomas Sport? GigaSport? ...

Že vnaprej se prav lepo zahvaljujem vsem za pomoč.

blackbfm ::

Plastično podvozje zna počit če rolerje preveč obremeniš. Večja cifra pri ABEC pomeni boljšo kvaliteto ležajev, jaz manj kot 7 sigurno ne bi kupil. Trdota koleščkov je pri pri boljših rolerjih načeloma kar dobro "uravnotežena" tako da te glede tega ni treba skrbet. Drugače pa manjši koleščki so bolj vodljivi, z večjimi pa si hitrejši. Mogoče je pametno it v kakšno manjšo trgovino kjer se ti posvetijo in skupaj najdete najboljše rolerje zate, ker v velikih trgovinah je ponavadi tako "ja tam imate pa si poglejte". Če misliš dosti rolat daj še kakšnih 50e več. Pa kupuj firme, včasih so bili ROCES najboljši, verjetno so še.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

uros_m ::

OK, hvala za nasvet. torej ABEC7 in ALU podvozje obvezno. Gledal sem FILA PRIMO PLUS ALU. Imajo ABEC7 ležaje ter ALU podvoje. Cena pa je v hervisu (če je verjeti spletni strani) 100€. Sicer pa je na internetu kar se rolerjev tiče taka revščina, da je bolje, če se čez vikend zapeljem malo po trgovinah v kolikor hočem videti kaj se prodaja.

Hardstyle ::

Samo predlog, v GigaSportu dobiš roces s abec7 in alu podvozjem za 75€ (akcija) modela ti ne znam povedam, vem pa da imajo belo/črno kombinacijo šuha.

uros_m ::

Hardstyle, hvala za namig. Definitivno grem pogledat. Me pa zanima, če dons še kr prodajajo takšne rolerje, kot sem jih kot mulc imel pred leti: plastično ogrodje notri pa en takšen copat, ki ga lahko odstraniš? To je bilo namreč največje sranje kar sem ga imel na nogi, ker je noga s tistim nefiksiranim copatom kar poskakovalo naokoli. Ne glede na to kako tesno sem zadevo zapenjal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uros_m ()

Samek1337Q ::

Torej, sam bi, če bi še enkrat gledal za rolerji, si kupil take z čimvečjimi koleščki, saj moji K2 rolerji ne dopuščajo večje velikosti, saj vodljivost imaš tako ali drugače kar veliko na rolerjih, verjami, da boš stremel za hitrostjo ;)

blackbfm ::

plastično ogrodje notri pa en takšen copat, ki ga lahko odstraniš? To je bilo namreč največje sranje kar sem ga imel na nogi, ker je noga s tistim nefiksiranim copatom kar poskakovalo naokoli. Ne glede na to kako tesno sem zadevo zapenjal...


Slabi rolerji, mislim slabe kvalitete.

Gandalfar ::

BTC, Hala A, Vele sport ali nekaj podobnega. Imajo rolerje od File, dobre zadevce in dobis zelo spodobne modele za ~150 (majo seveda tudi cenejse).

Naceloma ABEC 7, 90mm+ kolescka za resno rolanje (torej 20km+ relacije z dobrim tempom). Za trdoto se bos sekiral, ko bos skuril kolescke, ki pridejo z rolerji. Za prvih par tisoc kilometrov bodo.

Itak si bos kupoval na par sezon nove, ce bos resno zasel v ta sport.

Mimogrede, nisem zasledil, ce sploh znas rolat? Ce se ne znas, potem ti bo kaj cenejsega/fitnes varianta za prvo sezono dovolj, da se navadis in v pocasnejsem tempu rolas. Pa potem kupis nove naslednje leto, ko bos videl da zelis nekaj vec.

uros_m ::

Gandalfar, hvala za nasvet. Rolanje mi gre, to ni panike. Bom definitivno pogledal še kaj v tej smerih.

kopriwa ::

Lohk pogledaš še ITAK Sport (BTC).

Gandalfar ::

S temle bos recimo cist letel: http://www.itaksport.com/powerslide-phu... :)

Mimogrede, ce si iz Ljubljane, vecerna skupinska rolanja iz Tivolija, ponedeljek in sreda ob 19h. It's fun and fast :)

IgorM ::

Moje mnenje je da se ne preveč obremenjevat z nekimi hudimi rolerji, sploh ne z višji abec in večjimi premeri. Raje kupi tam rang abec 5 s primernimi kolesi, lažje napredujep v tehniki z počasnejšimi in krajšimi rolerj. Vsaj meni so tile fitnes rolerji bolj tak za "nedeljske" voznike. Ko boš pa vedel kaj želiš pa si roler za kilometrino ali pa kaj bolj primernega za uživat v rolanju bolj kako street urban verzijo ali pa še bolje dobro osnovo pa dvojno podvozje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IgorM ()

uros_m ::

Zadeva je taka: zgornjo mejo budgeta se si postavil na 125€, ker se mi zdi da se vseeno splača kupiti tam nekje srednji rang, de ne bom takoj presegel potrebe po boljših in si delal dvakrat strošek.

Za ta denar pa mislim, da dobim ABEC7 in ALU podvozje. Nimam toliko denarja, da bi poceni kupoval ;((.

Hvala vsem za nasvete. V soboto grem po trgovinah in vam bom poročal kako sem odločil in kako sem zadovoljen. Do takrat pa so vsi nasveti še kako dobrodošli.

@Gandalfar - nisem iz LJ, sem pa blizu avtoceste, tako da se mi ni problem kdaj zapeljati do Tivolija (za malo spremembe). A se je potrebno kaj vnaprej najaviti? Saj te bom tako ali tako kontaktiral preko ZS-ja, če/ko se bom kaj motal po Ljubljani.

Gandalfar ::

Ni se treba najavljat. Pojavis se ob 19h pri kotalkaliscu (tam zraven mini golfa/hot horsa) in isces skupino ljudi z rolerji :)

blackbfm ::

Moje mnenje je da se ne preveč obremenjevat z nekimi hudimi rolerji, sploh ne z višji abec in večjimi premeri. Raje kupi tam rang abec 5 s primernimi kolesi, lažje napredujep v tehniki z počasnejšimi in krajšimi rolerj.


Tvoje mnenje je zgrešeno:D Je zelo velika razlika med slabimi in dobrimi rolerji, tako da se splača obremenjevat ja. Na slabih te lahko hitro vse skup mine, ker niso udobni, so počasni itd..

IgorM ::

Za 125€ se pa res nimaš kaj obremenjevat, probaš in kupiš tiste ki se najbolj prilegajo na nogo, ali se je mogoče že kaj spremenilo da se v tem rangu že dobi kaj resnično dobrega?
Pišem na osnovi lastnih izkušenj.

blackclw: takšne rolerje kot si jih ti opisal jaz ne uporabljam, žal obstaj več zvrsti rolanja in rolanje, z mehkimi in hitrimi si jaz nimam kaj počet, trdi-direktnni, nizki, in kratko podvozje pa je že prava stvar, tako da vsakemu svoje, ampak to je treba nekaj časa vozit da sploh ugotoviš kaj bi rad al bi nabiral kilometrino ali pa ure rolanja.

Pa da še malo uporabim temo, Gandalfar kje kupujete kolesa za rolerje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IgorM ()

dr.Akula ::

Tule, na 4. strani imaš tiste rolerje, ki jih je priporočil Hardstyle, model Roces R200. Iz 130 so znižani na 70€, in če bi bil na tvojem mestu bi vsekakor vzel te :)
ni podatka

Gandalfar ::

Pa da še malo uporabim temo, Gandalfar kje kupujete kolesa za rolerje?


jih se nisem rabil, sem raje po parih sezonah potem kar nove rolerje kupil :)

Zgodovina sprememb…

IgorM ::

:)
Jaz bi jih tud najraje kr menjal, samo žal ni nevem koliko časa za rolanje, tako da bom menjal kolice.

Avtorju teme pa želim čimveč sreče pri nakupu naslednjih rolerjev ;) in sveda veliko uživaških rolanj!

uros_m ::

Evo, sva šla z mojo drago v Gigasport in si privoščila vsak svoj par Roces R200. Zaenkrat zelo zadovoljen. Sicer mi je uspelo v soboto izvesti samo eno vožnjo, v nedeljo pa smo imel cel dan dež, tako da o kakšnih bolj globokih vtisih kdaj drugič. Gandalfar, ko naberem malo kilometrine se pa vseeno prej najavim tebi, da se morda spoznamo še v živo ;).

Gandalfar ::

lahko prides tudi brez "kilometrine". Ni tolk hudo :)

SmeskoSnezak ::

Meni pa se prašijo rolerji znamke Roces, model Anvers. Letos jih bom mal spucal pa pobarvo na novo. Ve kdo mogoče kake kolce si naj kupim in kolko bi me nakup prišo? Te so že čist znucane, saj se vsako leto full rolam. Te sn dobo od starega kolega, ki jih je mel kar dugo cajta. Letos bodo namreč stari 12 let. :D

Noben ne ve? Anyone? Bilokdo? :)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Noben ne ve? Anyone? Bilokdo? :) Dajte no, saj verjetno, tisti ki se spoznate vsaj malo na rolanje, bi mogli vedet, kake kolce treba kupit. Lahko mi še razloži nekdo ABEC, o čem se to gre.
@ Pusti soncu v srce... @

blackbfm ::

Kolesca te bodo stala vsaj tok kot stane en nov povprečen roler:P Višji kot je abec, bolj natančno so izdelani ležaji.

bzp ::

Niso ravno poceni novi koleščki (pa upoštevaj da jih itak kupiš brez ležajev), ampak lahko vsaj izbiraš njih trdoto - glede na to kako in kje se rolaš. 12 let stare rolerje bi mogoče vseeno kar zamenjal :)

SmeskoSnezak ::

Kaj če grem v GigaSport, bi mi vedli pomagat, kera kolesca naj gor dam? Denar mi ni problem, novih rolerjev pa ne maram. Si rajš kar tele na novo pobarvam pa bo superca. Ti novi majo vsi tote smotane špage...
@ Pusti soncu v srce... @

IgorM ::

Za kolice je po moje najbolj v aso pogledat, ker dvomim da boš pri teh velikih dilerjih našel kaj uporabnega oz kaj kvalitetnega, sploh v naši babana republiki ko je rolanje bolj kot ne exotičen šport/hobi.

Če pa bi rad imel kvaliteten trd roler imaš izbiro, sploh kaka street-slalom verzija, da se neoš rabo mantrat s totimi mehkimi kao fitnes ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IgorM ()

tsatthoggua ::

V Asa imajo kar lepo izbiro. Na zalost ravno tiste, ki sem jih zelel ni moje cifre, tako da cakam na novo posiljko (baje kmalu).

SmeskoSnezak ::

Višji kot je abec, bolj natančno so izdelani ležaji.
Kaj sploh to pomeni zame kot uporabnika?
@ Pusti soncu v srce... @

Gandalfar ::

Hitreje/lazje rolas :)

amigo_no1 ::

Tukaj sem jih jaz lani kupil:
http://www.luckyluka.si/stran/?D=2

Za razliko od raznih "rolerjev leta" modeli vejo kaj prodajajo.

V praksi razlike med ABEC 3/5/7 ležaji videl ne boš.

btw, če vas tako skrbijo te abec številke - nove superduper Abec1 ležaje lahko kupite tudi v trgovini z ležaji (npr. skf) , potrebujete le mere starih..
zamenjaš s starimi in to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

SmeskoSnezak ::

Mene pa klical lih prejle en stari kolega, v bistvu od mojga starejšega brudera. Sosed od tistega, ki mi tele dal. (baje da je tu gor na s-t hodo, zdaj pa ga več ni za videt) Tale si namreč lasti isti model, pa ker je baje lani šrauf zgubo, me vprašo, če mam ekstra šraufe. Jaz sn se zato zdajle odločo, da bom kar njemu dal te smotane rolere, sam pa si bom kupo nove, ker so tile moji res čist pošremfani. Naj ma človek veselje. Je reko, da za nič na svetu si neče nove rolerje kupit. Meni pa gredo samo šnure na živce, bom že preživel.

Si bom pa kupo ove Roces R200 za 70€, ko jih gori omenjate. Cena je lih prava, ker dobim nasledn tedn žepnino. :) Kak fain...
@ Pusti soncu v srce... @


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rolerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6917953 (6049) fireX88
»

Kupujem rolarje prosim za pomoč

Oddelek: Loža
347105 (4330) DOOM_er
»

nakup rolarjev in rezervnih delov

Oddelek: Kaj kupiti
71580 (1514) retard
»

katere rolerje

Oddelek: Loža
234338 (3903) Gandalfar
»

Rolerji - nakup

Oddelek: Loža
286447 (6102) JurijTurnsek

Več podobnih tem