» »

Hlajenje Radeona 4890

Hlajenje Radeona 4890

Tralala999 ::

Ker slišim da se radeon 4890 precej greje, oz. je treba povečat vrtljaje ventilatorja (kar naj bi bilo glasno), bi rad izvedel, kje se pri nas dobi: ali boljše zračno hlajenje ali pa tudi vodno hlajenje za omenjeno kartico. Če ima kdo kakšne izkušnje, bom zelo vesel nasveta. Aja, iščem cenovno ugodne rešitve....

axee ::

Danes dobim Scythe Musashi za kolegovo Sapphire Radeon HD 4890. Poročam kako se bo obneslo. Vodnega najbrž neboš potreboval.

axee ::

Evo zdle ga mam v roki, oba ventilatorja sta presenetljivo tišja (pri najnižjih obratih) kot npr Scythe Slipstream 800rpm (najtišji ventilatorji), po glasnosti je se izenači z Slipstream-om pri 500rpm. Po testih sodeč nebo treba povečati hitrosti ventilatorjev, torej je hladilnik kot zanalašč za tišanje računalnika, pravzaprav ga bom najbrž tud jaz nabavil pa imam v ohišju samo 4 ventilatorje, dva Slipstream 500rpm in dva 800rpm, vrjemi da je stvar v večini primerov neslišna. Glede temperatur ti sporočim popoldne/zvečer, sem pa ziher, da bodo šle dol.

LP

Tralala999 ::

No ali ima kdo izkušnje z radeonom 4890 in hlajenjem. sam se namreč odločam za omenjeno kartico, ki jo bom kasneje verjetno uporabil v crossfire načinu. Vendar me skrbijo temperature.... Prosim, če ima kdo izkušnje... hvala

Steinkauz ::

Crossfire in pa dva custom hladilnika hmmmm...
Poglej kolk placa je, ker te zadeve so velke, če daš hladilnik gor.
Accelero + vent:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Primoz ()

_koki_ ::

Mislim da ti je najbolša varianta da se odločiš za omenjen cooler, še posebej če misliš na CF.
Osebno pa imam xigmatek battle axe, ki pa za CF ni primeren, hladi pa več kot odlično (moja 4850 leti z njim preko stock frekvenc 4870)

axee ::

Rami in VRM-ji se bodo skurl z Accelero-jem (pretiravam, a je hlajenje le teh problem), danes sem stestiral Scythe Musashi, z priloženimi hladilniki ze rame, vrm-je, sem še pretiraval in lepil reberca na vse možne čipe ampak temperature ram-ov so šle čez 100 stopinj v furmark-u, temparatura jedra pa priznam da je šla za cca 10 stopinj dol v idle in v load (ventilator na minimum). Stvar se malo izboljša, če gor pustiš ogrodje od stock hladilnika, ki prekriva rame in vrm-je. Ni veliko dela, ene 8 šravfov in imaš narazen stock hladilnik.

Mormo si priznat, ta kartica ima 190W TDP (če se ne motim), če se jo daje v crossfire menjava hladilnika po mojem mnenju ni potrebna oz zadevo še poslabša. V tem primeru bi bil boljši negativni zračni pritisk v ohišju. Itak ko si nastaviš sam obrate je kartica neslišna pri 20-25% hitrosti ventilatorja (stock) v večini sistemov. Med gamingom pa itak za večino glasnost ni pomembna. Druga kartica se bo itak manj grela, zato je hlajenje še lažje. Problem je tako le glasnost v fullload-u. Tako da če te skrbi glasnost v idle to nebo problem, zdi pa se mi, da bo za crossfire celo boljši stock hladilnik, ker je zaprtega tipa in toplota ene katice ne vpliva močno na drugo. Poskrbi samo, da imaš čimveč vhodnih ventilatorjev, za stock "blower" hladilnike je pozitiven zračni pritisk boljši.

Aja sej res, z stock hladilnikom (odkljukan auto fan control) je v idle jedro prbl 50 stopinj, v furmark-u doseže 85 stopinj. Temperature ramov in shaderjev so približno enake. Z Musashi-jem so temperature jedra 70-75 stopinj, temperatura ramov pa se dvigne na 90-95 stopinj. Testirano v ohišju z vhodnim 14cm ventilatorjem, stranskim 25cm, ter zadaj 12cm plus napajalnik.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Steinkauz ::

No jst sm dal slip streama gor in so zdej v največji vročini idle na 54 stopinj, jedro na 47 :), čeprav 4890 verjetno več.

Tralala999 ::

Torej ostanem pri stock coolerju, mel bi ohišje antec three hundred (spredaj dam še kakšne ventilatorje) ter dam škatlo v klet na hladno. :D LP

kitara8 ::

ej axe a so tebi tudi hladilci ramov in ta malih čipov dol padali tista dodatna rebrca. jaz sem se odločil za ta hladilnik pa nikakor ne morem pripravit teh rebrc da bi stala gor na čipih. vedno ko obrnem kartico dol popadajo. a bi se brez le-teh lahko kaj skurilo??

logit ::

Nisem 100% samo kolikor sem slišal jih lahko zalimaš s sekundnim lepilom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hladilnik za grafično kartico

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
294012 (1123) dolenc
»

Aftermarket hladilnik za Sapphire HD 5770 Vapor-X (Accelero L2 Pro)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
356159 (5370) Xserces
»

Temperatura grafične kartice

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
384494 (3363) Sale_One0
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483573 (2597) jcb
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717491 (5330) M-XXXX

Več podobnih tem