Forum » Programska oprema » Aritmetična sredina Excel
Aritmetična sredina Excel
bigbug ::
Pozdravljeni,
Zanima me ali je možno da bi v Excel-u predstavil rezultate ankete odgovori od 1-5. Se pravi rad bi izračunal v Excelu aritmetične sredine odgovorov ter jih grafično predstavil. Zanima me ali je to možno ter kako?
Hvala
Lp
Zanima me ali je možno da bi v Excel-u predstavil rezultate ankete odgovori od 1-5. Se pravi rad bi izračunal v Excelu aritmetične sredine odgovorov ter jih grafično predstavil. Zanima me ali je to možno ter kako?
Hvala
Lp
thexfale ::
Zdravo, da ne bom nove teme odpiral, zanima me, ali obstaja funkcija, da bi mi takole vrnila podatke:
abc 1 abc 4
abc 2 def 5
abc 1
def 2
def 1
def 2
spravi da nebi bilo potrebno za vsakega posebaj delati sum-a.
Hvala!
abc 1 abc 4
abc 2 def 5
abc 1
def 2
def 1
def 2
spravi da nebi bilo potrebno za vsakega posebaj delati sum-a.
Hvala!
bigbug ::
itak da je možno,grafično jih pa predstavi pri grafih-nastavi povprečje
Lahko poves prosim kaj več?
Odgovori so možno od 1 do 5 se pravi 1 2 3 4 5.
Recimo, da imam pri enem vprašanju sledeče odgovore:
3 odgovori 1
0 odgovorov 2
2 odgovora 3
7 odgovorov 4
1 odgovor 5
Kako naj v excelu izračunam aritmetične sredine ter jih grafično predstavim? Nisem expert za excel zato prosim za malo bolj podrobno pomoč.
Hvala
Lp
R-G ::
Računalniški programski jezik 4. generacije programske opreme CALC ali Excel ima definirano funkcijo 'Average'.
V primeru, da se ima malo aritmetičnih vrednosti, se lahko ročno dodaja argumente parametrom.
Lahko se jih tudi doda z označitvijo posamezne koordinate polja. Na ta način se vrednost argumetna parametra v funkciji spremeni vsakič, ko se tudi vrednost v določenem polju spremeni.
Slednji argumenti določajo množico oziroma ustrezen razpon polj.
Za statistične grafikone se uporabi storitve, ki so na voljo v grafično uporabniškem vmesniku.
Lep pozdrav!
V primeru, da se ima malo aritmetičnih vrednosti, se lahko ročno dodaja argumente parametrom.
Average(Vrednost_1, Vrednost_2, Vrednost_n)
Lahko se jih tudi doda z označitvijo posamezne koordinate polja. Na ta način se vrednost argumetna parametra v funkciji spremeni vsakič, ko se tudi vrednost v določenem polju spremeni.
Average(A1, A2) Average(A1:B3)
Slednji argumenti določajo množico oziroma ustrezen razpon polj.
Za statistične grafikone se uporabi storitve, ki so na voljo v grafično uporabniškem vmesniku.
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EXCEL ukaz/formulaOddelek: Programska oprema | 558 (513) | promixer |
» | Predstavitev dvojiškega drevesa z seznamomOddelek: Programiranje | 1967 (1567) | ktka |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4263 (3620) | milc |
» | excel+visual basicOddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1466) | švrk |
» | Povprecja v ExceluOddelek: Programska oprema | 2222 (1767) | prtenjam |