Forum » Zvok in slika » avtoakustika?
avtoakustika?
moougli ::
zdravo!
sem nov na forumu zato najprej lep pozdrav vsem!
sedaj pa k mojim težavam, saj imam problem !
imam ojačevalec climax bullet 1600 (vrjetno ne poznate), piše da ima 4x400 ''real watts'' o kakšnem rms ne piše ne duha ne sluha... potem ko sem malo brskal po internetu sem zasledil http://www.remcoshop.eu/shop/carstereo/... 4x200w (rms) zdej pa so tu problemi.. mam en zvočniček (sub infinity 300w rms vgrajen v jbl tubo) zdej me pa zanima kak naj js to zdej zvežem.. pa kaj nej priklopim(visokotonci a.k.a. za zadno polico...) na ostale kanale da bo dober špilal (čimceneje tam do 200€ nekje rečmo no).
ve kdo kaj o tem? kak nasvet?
SLIKCE: (nimam še nič v avtu)
sem nov na forumu zato najprej lep pozdrav vsem!
sedaj pa k mojim težavam, saj imam problem !
imam ojačevalec climax bullet 1600 (vrjetno ne poznate), piše da ima 4x400 ''real watts'' o kakšnem rms ne piše ne duha ne sluha... potem ko sem malo brskal po internetu sem zasledil http://www.remcoshop.eu/shop/carstereo/... 4x200w (rms) zdej pa so tu problemi.. mam en zvočniček (sub infinity 300w rms vgrajen v jbl tubo) zdej me pa zanima kak naj js to zdej zvežem.. pa kaj nej priklopim(visokotonci a.k.a. za zadno polico...) na ostale kanale da bo dober špilal (čimceneje tam do 200€ nekje rečmo no).
ve kdo kaj o tem? kak nasvet?
SLIKCE: (nimam še nič v avtu)
- spremenil: moougli ()
dëych ::
Če boš imel samo visokotonec pa en bas bo vse skup en crap. Subwoofer običajno igra frekvence pod 100Hz, visokotonec pa npr. od 2kHz navzgor. Kaj boš imel vmes med 100Hz in 2kHz? Torej, rabis še en zvočnik aka middbass.
Subwoofer zveži v bridge (bridged) na kanal 3 in 4. Na drugi strani ojačevalca nastavi LPF filter na 100Hz ali manj na kanal 3 in 4. Izključi bass-boost in podoben crap. Še prej pa preveri impedanco zvočnika, če ustreza...ker ob prenizki impedanci subwooferja lahko crkne ojačevalc.
Na kanal 1 priključi en par zvočnikov.
Na kanal 2 priključi drug par zvočnikov.
Verjetno imas tudi kaksno kretnico zraven zvočnikov, drugače to ne bo igralo.
Zvočnike se ponavadi montira v sprednja vrata in visokotenc nekam na stebriček spredaj, subwoofer pa v prtljažnik. Tuba ti pa je najslabši možni primer za reprodukcijo basa (zvok/bass je katastrofa).
Tako zgleda nek običajn 2way sistem (par visokotoncev, par middbassov in pa pasivna kretnica)
Subwoofer zveži v bridge (bridged) na kanal 3 in 4. Na drugi strani ojačevalca nastavi LPF filter na 100Hz ali manj na kanal 3 in 4. Izključi bass-boost in podoben crap. Še prej pa preveri impedanco zvočnika, če ustreza...ker ob prenizki impedanci subwooferja lahko crkne ojačevalc.
Na kanal 1 priključi en par zvočnikov.
Na kanal 2 priključi drug par zvočnikov.
Verjetno imas tudi kaksno kretnico zraven zvočnikov, drugače to ne bo igralo.
Zvočnike se ponavadi montira v sprednja vrata in visokotenc nekam na stebriček spredaj, subwoofer pa v prtljažnik. Tuba ti pa je najslabši možni primer za reprodukcijo basa (zvok/bass je katastrofa).
Tako zgleda nek običajn 2way sistem (par visokotoncev, par middbassov in pa pasivna kretnica)
moougli ::
nevem če se vidi na sliki.. tam ko se prklopijo zvočniki mi piše gor bridged (a to pomeni d je že al d še morem?)kanal 3in 4 pa navrh piše bridged pa kanala 1,2 tud...inn kateri midbass mi priporočaš glede na to d niam velik dnarja pa da bo za takle ojačevalček zanima me še za kaj se uporablja stikalo lpf/full/hpf?
hvala lepa!
hvala lepa!
;-) ::
1. climax bullet 1600 sem imel sam ojačevalc je za en drek, realno gledano ima okoli 4x60W RMS moči-preverjeno. Za gnat woofer ni niti malo primeren. Takoj po nakupu sm ga vrnil v trgovino kjer so ga vzli nazaj brez pripomb.
2. Woofer ki ga maš rabi ojačevalc z okoli 300-400W rms moči če hočeš da bo dobro igral.
3. Če maš woofer v kuferamu nmoreš dat na polico visokotoncev oz.karkoli pač misliš naredit z polico. Prvič zarad tega ker bo butalo membrane gor drugič pa je to bedarija ker vzadaj naprej neboš ču tega.
2. Woofer ki ga maš rabi ojačevalc z okoli 300-400W rms moči če hočeš da bo dobro igral.
3. Če maš woofer v kuferamu nmoreš dat na polico visokotoncev oz.karkoli pač misliš naredit z polico. Prvič zarad tega ker bo butalo membrane gor drugič pa je to bedarija ker vzadaj naprej neboš ču tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Rippy ::
Tvoj ojačevalec je bolj, kot ne primeren za vse drugo, kot za woofi :). Kar ti potrebuješ je ali soliden dvokanalni s 4-2 ohmskimi izhodi (kar pomeni, da se lahko lepo v bridga) ali D blok.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobra masa avto ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 7333 (5859) | Scorpia |
» | [Hi-Fi] - Slike vaših sistemovOddelek: Zvok in slika | 11359 (4561) | Janac |
» | Zvočniki za v avtoOddelek: Zvok in slika | 5466 (4747) | kumby |
» | Ozvočenje v avtuOddelek: Loža | 6477 (6137) | T0RN4D0 |
» | avtozvočnikiOddelek: Zvok in slika | 2252 (2071) | _Dejan_ |