» »

Avtomatizacija strani??

Avtomatizacija strani??

Roych ::

LP
Zanima me, če keri ve, kako naredim da se mi stran sama updejta z določeno vsebino (recimo, da bi dal gor royalty free stock photos katera stran že obstaja im bi samo prenašalo in spreminjalo vsebino!

Kako nekaj takega dam sploh na svojo stran in kako naredit da nebi rabil sam vsake toliko spreminjat strani, da bi se kr sama?
Uporabljam wordpress! (še bolj začetnik v njem), sem drugače uporabljal subdreamer!

Hvala že v naprej!
Insanity is making me nutz!! ;)

Anyone??? :|

MTm2H37rqt7B ::

Prvo moras meti nek urnik da se nek proces izvede.

Ta proces bo potem povlekel neke slike in spremenil izvorno kodo spletne strani.

Toliko na grobo, ker razlicni sistemi imajo razlicne aplikacijo za to.

Hvala za odgovor!
Kje bi lahko mogoče kaj več izvedel o tem, kako se to naredi.. Mogoče kak tutorial ali kaka stran, ki opisuje kaj podobnega, sem iskal pa nič našel, ker nevem kako se temu prav reče.

Hvala!

MTm2H37rqt7B ::

Resitev ki jo jaz poznam potrebuje dostop do samega operacijskega sistema. Na Linuxu resis zaganjanje nekega procesa z 'crontab', na Windows pa z Scheduled Tasks.

Sama spletna stran je pasivna oz. more jo obiskat obiskovalec da se vsebina ki jo vidi zgenerira. Sama po sebi ne bo naredila nic brez zunanjega triggerja (crontab, tasks).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina z enim izdelkom

Oddelek: Izdelava spletišč
4615184 (12841) Vice
»

Server: arhiviranje, sinhronizacija... kako začet?

Oddelek: Omrežja in internet
61495 (1283) Karen
»

drsni trak na strani

Oddelek: Izdelava spletišč
202200 (1922) Yunai
»

[Linux]bash script

Oddelek: Operacijski sistemi
5943 (898) 'FireSTORM'
»

arhiv datotek linux