» »

Nadležno brnenje računalnika

Nadležno brnenje računalnika

daweedy2 ::

Zdravo že odkar sem si kupil nov računalnik mi ta občasno brni in ker ga imam v sobi kjer spim je to zelo moteče. Ta zvok včasih neha sam od sebe včasih pa morm računalnik malce pritisniti na zadnjo stran kje je napajalnik in potem včasih neha. Čudno mi je to da če samo malo pritisnem in držim s prstom zadnjo stran napajalnika tega zvoka ni več, ko pa odmaknem roko pa spet prične brneti. Tudi če položim kakšen težji predmet na računalnik brnenje ne preneha. Brnenje pa se včasih tudi začne na različnih temperaturah. Recimo ko zalaufam kakšno igro ali protivirusnik ko se računalnik ogreje ta preneha brneti ko pa se zopet ohladi pa računalnik spet začne brneti. Na brnenje pa vplivajo tudi različni letni časi, pozimi je brnel zelo malo medtem ko sedaj ko je bolj vroče večkrat brni čeprav sem v računalnik dodal še več ventilatorjev. Računalnik imam še vedno v garanciji vendar se bojim da ko bi ga peljal na servis ne bi brnelo prav nič pa tudi ne vem koliko bi ga slišali v delavnici polni računalnikov, v sobi pa je to zelo moteče. Nevem tudi kaj je vzrok tega problema, sumim da je napajalnik? Če ima kdo mogoče podobno izkušnjo ali ve več o tem kaj narediti bi bil zelo vesel za kakšne nasvete.

lp

ModriN96 ::

En od ventilatorejev ti brni... enastavn ga zamenaš in maš rešen problem.

če je pa to na grafični, jo pa reklamiraš in bojo zamenal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ModriN96 ()

zelenjava ::

Verjetno, zaradi dodatnih ventilatorjev, ker jih imaš notr slabo pritrnjene, na ohišje. In brnijo. drugače pa zihr ni nč narobe.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

vibracije iz enega od ventilatorjev ali česa drugega se prenašajo na ohišje, temu posledično pa je brnenje.

daweedy2 ::

Brnel je se preden sem dal noter dodatne ventilatorje. Možno pa bi blo da je na grafični. A napajalnik pa ni problem? Hvala za odgovore

bluefish ::

teoretično se lahko prenaša tudi od diskov. Malo verjetno, glede na to, da brnenje preneha, če prtisneš na ohišje v bližini napajalnika.

Valvoline ::

Mogoče cd ali dvd pogon ? Včasih znajo ustvarit fajna vibracije.

echo ::

Ventilator od napajalnika po mojem mnenju. Odpri napajalnik (še prej pa izklopi iz omrežja) in zategni vijake. Pogosto pomaga tudi, če špricneš malce WD40 v ventilator.
Če še vedno ni bolje, pa zamenjaj ventilator, ponavadi so noter ubercheapo glasni ventilatorji, ki radi ružijo.

daweedy2 ::

Hvala pomojem se mi zdi tale še najbolj verjetn. Ampak ker še nisem odpiral napajalnika ga bom najbrz kar peljal na servis pa upam da mi ga bodo zamenjali

kixs ::

Krivo je seveda el-cheapo ohisje. Vibracije vseh premikajocih elementov (ventilatorji, diski) se prenasajo na ohisje. Ce to ni dobro narejeno ali sestavljeno, potem vibrira in ropota. Boljsa ohisja imajo vse stike oblazinjene s kaksno silikonsko gumo in potem ni pogojev, da kaj vibrira.

Za vijake uporabi gumijaste podlozke. Lahko das na "noge" ohisja gumijasto podlago. V glavnem moras najti kje ropota in potem to izoliras.

Ce mislis, da je ventilator v napajalniku kriv, ga predno vklopis, blokiraj (uporabi kak daljsi izvijac).

daweedy2 ::

Ja sej tut to bi blo možno ker ohišje mojega compa je cist zanič to vem že po tem da tuli ko turbina ko zalufam kakšno bolj hudo grafično igro:), čeprav je računalnik skoraj nov in sem zanj dal kar nekaj denarja. Glih to je problem ker ne vem točno izvora tega ropotanja. Najbolj mi je res sumljiv ventilator v napajalniku, imam sicer garancijo "SE ZGODI" v Bigbangu vendar se bojim da ga bodo mel tam kakšne dva mesca na koncu pa sploh ne bojo nič zamenal, ker na servisu ne bodo nič slišal. Pa še zarad faksa ne morem bit tolk časa brez compa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brnenje Samsungove plazme

Oddelek: Zvok in slika
443236 (2418) [D]emon
»

Ropotanje v računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
81215 (1149) Transmission
»

Napajalnik LC 550W LC6550 oddaja periodičen visok zvok

Oddelek: Strojna oprema
221603 (1135) ZeRo_X
»

Glasen računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101740 (1464) strumf666
»

ventilator brrrrrniiii.......

Oddelek: Pomoč in nasveti
81078 (931) Highlag

Več podobnih tem