» »

Reševanje podatkov s trdega diska

Reševanje podatkov s trdega diska

plah ::

Lep pozdrav!
Imam zunanji trdi disk 1TB WD. Nekega dne me je zanimala tipka v poogramu za diske od WD Tipka Write Zero. Jaz sem jo klinknil ker me je pač zanimalo kaj bo. Nato sem ta proces ustavil, ker sem ugotovil, da mi je začelo brisati podatke z diska :). Potem sem upal da bom lahko dobil podatke z diska a sem se motil. Zato sem šel k izkušenem računaličarju, ter upal da se bojo podatki dobili. Računalničar m je rekel, da s tisto programsko opremo, ki jo ima ne more rešiti podatkov. Zanima me kaj lahko naredim zdaj? Ali so podatki izgubljeni ker sem uporabljal funkcijo write zero ali obsatja kakšna programska oprema za reševanje podatkov?

Prosim za pomoč

zelenjava ::

Seveda si prepisal trdi disk z ničlami, možno jih je dobiti, ampak samo še na kakem servisu. Npr kotar,maitim computers.Pa še tukaj, verjetno vseh nebodo dobili nazaj. Samo določene.Z programi kot so getdataback, pa jih je mogoče dobiti, le če so bili pomotoma izbrisani, ali da je bil disk formatiran.

black ice ::

Tudi pri low-level formatu prepišeš disk z ničlami pa še vseeno lahko dobiš večino podatkov nazaj. Če je disk prepisan z ničlami dobiš podatke nazaj veliko lažje, kot pa če je prepisan z random podatki.

Spike Edin ::

ja že ampak če je že nekdo probal se pravi da lih ne gre tako lahko kot po maslu ... Je pa tudi odvisno za kakšne podatke se gre ... Ker pridobivanje podatkov z diska je kr draga zadeva če boš pelal nekam na servis ;)
The PC Doctor

netanyahu ::

Če so bili podatki prepisani, so izgubljeni. Pika konec.

Kdor trdi, da se da podatke rešiti potem, ko so bili prepisani z ničlami, naj predloži en sam verodostojen primer, ko je bilo to izvedeno. Ker poznam odgovor, si bom kar sam odgovoril: tak primer ne obstaja.

mat3 ::

Podatkov se ne da dobiti če je disk prepisan z ničlami, drži. Vendar je rekel, da je postopek predhodno ustavil. Torej se del podatkov da dobiti nazaj.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

333333 ::

Mislim da bi tukaj lahko našel kakšno pametno orodje za resevanje podatkov ;)
Spiritual

333333 ::

Drugače bi pa jaz poskusil z Ontrack EasyRecovery (Raw Recovery) pa obvezno podatke kopirat na drugi disk.
Spiritual

solatko ::

Problem je ker so pisalne glave trdih diskov postale precej bolj natančne, kot je bilo to pred leti, tako, da po robovih zapisa ne ostane stara sled, iz katere se je dalo dobiti kljub zapisu nul, kar nekaj podatkov. Nekaj bi se verjetno dalo rešiti s pravim orodjem (mikroskop .....), vendar so stroški ogromni, tako, da je to početje le redko smiselno. Cene gredo krepko čez nekaj 100€ za GB podatkov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

nokia6310 ::

Si bom sposodil temo. Tale get data back pa ni tak, kakor ga nekateri hvalijo. Sem nekaj zbrisal in enkrat mi najde vse, drugič pa čisto nič, pa čeprav sem dal iskanje takoj po tistem ko sem podatke zbrisal. Se pravi praktično ni možnosti, da bi se podatki lahko že prepisali. A so tam notri kakšne funkcije ki jih je treba dodatno vklopit?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brisanje vseh podatkov iz diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8213487 (6357) Baja
»

brisanje diskov

Oddelek: Informacijska varnost
478518 (6996) peko_deko
»

Vprašanje - podatki na uničenem disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
173521 (3000) darkolord
»

Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5214118 (11556) SloBiscuit
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356593 (6050) T_F_7

Več podobnih tem