» »

Opera 9.64 hitra v XP in zelo počasna v Visti!

Opera 9.64 hitra v XP in zelo počasna v Visti!

AlenX ::

Pozdravljeni

Pred kakšnimi 3 mesci sem si inštaliral Visto in ohranil Opero kot osnovni iskalnik. Kakšen mesec je delovala perfektno,nato pa naenkrat postala počasna (ravno medtem ko sem to pisal,se mi je izpisalo "not responding" za kakšnih 5 sec...ampak to še ni nič). Prej sem lahko še odpiral strani kot za hec in z hitrostjo,kot mape v windowsih... Zdaj se je vse skupaj obrnilo na glavo! Poizkušal sem vse možne rešitve,ki jih pač jaz poznam,ali sem jih prebral na netu. Od optimizacij "opera:config" , do rednih brisanj "cache" , do uporabe programov "windows doctor professional",vse od PC Tools,Reg repair,TCP IP.....vse pomaga samo za določen čas!

Eni pravijo da ima to veze z novom Flashem,ki ni ravno "prijazen" do opere. Ali se komu še to dogaja? Pozna kdo kako rešitev?

darkolord ::

Imaš mogoče kakšne UserJS?

AlenX ::

Ja,v sili sem še skripte uporabil (Vista_TCPIP_Limit_70000)Se pravi,prepreka blokiranja polovične hitrosti...ampak nič od tega.

misek ::

Uporabljam Opero (trenutno 9.64) na Visti Enterprise 64 bit brez problema že 6 mesecev. Poskusi Opero deinštalirati in ročno zbrisati njene folderje. Če bo po ponovni inštalaciji delovalo bp, potem v Operi poglej velikost history, cookijev, folder images v profilu, ki vsebuje zelo veliko ikon, in jih zbriši.

darklord te je vprašal, če uporabljaš UserJS v Operi? Morda ti kakšen skript bremza nalaganje strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

AlenX ::

Skripte sem vse zbisal,koliko pač to pomaga. Zdaj sem opazil,da nisem imel označeno "Remember content on visited pages" ,kar sem vedno uporabljal in še morem razmislit,na kak način se je avtomatsko izklopilo :| Pod "Cache" imel sem označeno "Empty on exit"...tega tudi nisem uporabljal! Sumin da je eden izmed programov za "optimizacijo" spremenil nastavitve (samo sumim,ker je to najverjetneje). Zdaj odpira dosti hitreje,ampak se ne spomnim več kako sem imel nastavljeno "check if cached page is updated on the server"?? Jaz sem zdaj oboje nastavil na automatic. Ali mi lahko kdo zaupa,kaka nastavitev bi bila najoptimalnejša? (Preferences-Advanced-History....)

donvito ::

Ko sem na piratebayu kliknil download this torrent mi je film pricelo downloadati prek OPERE! Kako bi lahko nastavil da mi film downloada prek utorrenta ?

Kje se to nastavi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: donvito ()

r5r ::

Sekundarni miškin klik, da se ti odpre meni, kjer si izbereš opcijo, da bi rad cilj shranil na disk.
And it makes me wonder.

darkolord ::

Na ta URL greš:

opera:config#enable

In pri BitTorrent daš Enable stran, pa shraniš nastavitve

donvito ::

Tnx

kozjakovec ::

Opera je moj glavni brskalnik,se mi pa nekaj časa pojavlja problem ,da mi noče odpreti pdf. datotek.V meniju Orodje-Nastavitve imam pod programi za pdf naveden Free eXPert PDF Reader,ki ga tudi sicer uporabljam,vendar mi teh datotek ne odpre,prav tako sem poskusil z Adobe Readerjem 9 pa prav tako ni bilo nič boljše.Kaj naj naredim?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšla Opera 12 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12619410 (14498) Ganon
»

Opera 9.5 Alpha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
12313469 (9366) kriko1
»

Opera 9 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
23621458 (13206) R33D3M33R
»

BITcomet 0.84, nima IE address bara (iskalniika)

Oddelek: Programska oprema
51433 (1384) adisitko69
»

Opera 9 Preview 1

Oddelek: Novice / Brskalniki
404645 (3324) MrStein

Več podobnih tem