» »

Novice iz mobilnega sveta

Novice iz mobilnega sveta

engadget - Pa začnimo z Androidom oz. z aparati, na katerih teče. HTCjev G2 oz. Magic pod pokrovom skriva 3,2 megapixel fotoaparat, HTC pa je napravil zanimivo potezo, saj je zamenjal precej velik del mobilnika za le enega ponudnika. Glede na pobeglo sliko s T-Mobileovimi logoti polepljenega mobilnika, namenjenega za ZDA, bo myTouch, kot so ga poimenovali T-Mobileovci, prišel opremljen s 5 megapixel fotoaparatom. Podatek se sklada s T-Mobileovimi težnjami k visokoresolucijski ponudbi kamer v svojih mobilnikih, načeloma pa je slika boljši dokaz kot lista podatkov, kjer so napake bolj verjetne.

Pred kratkim pa je prav tako ameriški podružnici T-Mobilea ušel roadmap Android naprav za prihajajoče leto, na njej pa so razkrili, da jeseni prihaja druga verzija HTCjevega G1, mobilnika, na katerem je prvič tekel Android. Glede na nove slike bo G1 v.2 oblikovno popolnoma drugačen, bolj eleganten in dodelan, še vedno pa bo na njem tekel Android in pod zaslonom počivala QWERTY tipkovnica, za razliko od prej omenjenega G2.

Na internetu pa se je pojavil še tretji pobeg, tokrat pa je žrtev Nokia. Na sliki je kot kaže naslednik zelo popularnega modela 5800 XpressMusic (bo novinec 5900 XpressMusic?), ki na prvi pogled prinaša večji zaslon (3,5 palčni), 5 megapixel fotoaprat, vse skupaj pa je zapakirano v tanjše ohišje od predhodnika. Podatkov o tipu zaslona ni, prav tako kot ni podatkov o spremembi strojne opreme. Več informacij baje sledi v bližnji prihodnosti.

Že en teden Nokia na svoji ameriški strani ponuja prednaročilo težko pričakovanega novinca, N97. S ceno $699 je bila, zanimivo, $6 cenejša od prejšnega vrhunca ponudbe, N96, pravkar pa je ta cena močno padla. S prednaročilom bodo američani popolnoma odklenjen mobilnik dobili za $524, nekaj časa pa je delovala še koda za popust, ki je že itak $175 nižjo ceno znižala za še dodatnih $70 na $454. Že ves čas je v ponudbo zastonj vključena še Bluetooth slušalka, žal pa še ni znan točen datum izida, ki naj bi se gibal v mesecu juliju.
Morda pa za podobno ceno pride tudi k nam...

4 komentarji

bluefish ::

Ne pozabimo še na E52.

zee ::

@blueFish: impresivno

Zakaj ne naredijo ze enkrat Androit telefona brez tipkovnice samo z zaslonom na dotik.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

LuGi ::

Opa G2 je pa prava poslastica proti G1 (ugleeej)

PrimozR ::

@blueFish: impresivno

Zakaj ne naredijo ze enkrat Androit telefona brez tipkovnice samo z zaslonom na dotik.


Ker... so ga že? :) G2 nima tipkovnice. Problem je le, da nobenega Androida dooolgo ni bilo na trgu, Vodafone pa G2 že prodaja v Španiji, Nemčiji, UK, našla pa bi se še kaka država. Poleti pa pride še tisti Samsung.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android praznuje 5. rojstni dan

Oddelek: Novice / Android
218142 (5804) c00L3r
»

Nokia N79 ali Nokia 5800 XpressMusic

Oddelek: Mobilne tehnologije
312946 (1222) zuz3k
»

Katero Nokio izmed naslednjih?

Oddelek: Mobilne tehnologije
171438 (1045) spodnjice
»

Najavljena Nokia 5530 XpressMusic

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
134629 (3327) Bor H
»

Pomoč pri nakupu telefona

Oddelek: Kaj kupiti
5906 (827) srus

Več podobnih tem