»

HTC Hero prihaja julija

vir: engadget
engadget - Za vse, ki ste se spraševali, kdaj bo HTCjev najnovejši mobilnik z Androidom, Hero, tudi naprodaj, je tukaj odgovor. Britanski Amazon ga že ima v prednaročilu z obljubo, da bodo aparate začeli razpošiljati 15. julija. V primerjavi s svojimi konkurenti (iPhone, Nokia N97, OmniaHD, itd.), ki so prav tako odklenjeni, je cena dokaj ugodna, saj Amazon od vas zahteva 430 funtov oz. 505 €. Cena seveda velja za popolnoma odklenjen in nevezan aparat, britanski Orange pa naj bi ga v naročniški akciji ponujal kar zastonj. Vsi čimprejšnje dostave željni kliknite tukaj. Morda bodo tudi slovenski operaterji počasi dojeli, da povpraševanje po Androidu obstaja tudi...

27 komentarjev

Najavljena Nokia 5530 XpressMusic

Nokia 5530 XpressMusic

vir: Neowin
Neowin - Nokia je poleg poslovnega E72 najavila tudi novi mobilnik iz družine XpressMusic - model 5530 XpressMusic.

Le ta se bo postavil ob bok precej priljubljenemu modelu 5800 XpressMusic. Novinec glede na večji model vključuje nekaj izboljšav uporabniškega vmesnika in se lahko pohvali z bolj kompaktnimi merami.
Kamera s 3,2 megapikami in LED bliskavico ostaja enaka, prav tako povezljivost, ki vključuje Bluetooth, WiFi in EDGE, a po novem brez 3G podpore in GPS navigacije.

Pričakovane maloprodajne cene naj bi se gibale okoli 199€ oziroma 280$.

13 komentarjev

Obiskovalci Google I/O dobili odklenjen HTC Magic, predstavljene novosti Android 2.0

It's free!

Slo-Tech - Vsi obiskovalci Googlove razvijalske konference I/O, ki je v San Franciscu potekala včeraj in predvčerajšnjim, so zastonj dobili mobilni telefon HTC Magic (na katerem seveda teče Android), v paketu pa je prišla še SIM kartica ameriškega T-Mobilea z brezplačno enomesečno uporabnino 3G glasovnih in podatkovnih storitev. Zanimivo je, da Google telefonu pravi Ion, čeprav je naprava zagotovo črn HTC Magic. Na konferenci pa so predstavili še prve novosti Donuta, prihajajoče posodobitve Androida, 2.0. Sam grafični vmesnik v primerjavi z verzijo 1.5 še ni spremenjen, saj to pride na vrsto kasneje v razvoju. Prva izmed novosti je Android Search, ki poleg iskanja po internetu omogoča tudi lokalno iskanje po kontaktih, skladbah,...

10 komentarjev

Novice iz mobilnega sveta

engadget - Pa začnimo z Androidom oz. z aparati, na katerih teče. HTCjev G2 oz. Magic pod pokrovom skriva 3,2 megapixel fotoaparat, HTC pa je napravil zanimivo potezo, saj je zamenjal precej velik del mobilnika za le enega ponudnika. Glede na pobeglo sliko s T-Mobileovimi logoti polepljenega mobilnika, namenjenega za ZDA, bo myTouch, kot so ga poimenovali T-Mobileovci, prišel opremljen s 5 megapixel fotoaparatom. Podatek se sklada s T-Mobileovimi težnjami k visokoresolucijski ponudbi kamer v svojih mobilnikih, načeloma pa je slika boljši dokaz kot lista podatkov, kjer so napake bolj verjetne.

Pred kratkim pa je prav tako ameriški...

4 komentarji

Androidi v rokah

engadget - Zadnje čase ne mine dan brez novice o popravku, novem aparatu oz. napovedanm izidu aparata, na katerem teče Android. Tokrat pa bo beseda tekla o dveh rokovanjih s takima aparatoma. Fantje z nemške strani Netbooknews.de so v roke dobili še zapakiran Vodafone-ov HTC Magic, ga odpakirali in na hitro preizkusili. S telefonom pridejo zgolj najnujnejši dodatki, poleg garancijskega listka še podatkovni kabel, slušalke z mikrofonom in polnilec (ter precej nekvalitetna torbica iz umetnega usnja). Vseeno pa je video zanimiv, saj predstavi še sam operacijski sistem, njegovo povezanost z Googlovimi storitvami (Gmail, Calendar, Youtube) in nekatere aplikacije.

V drugem videoposnetku (ki je žal, zaradi kršenja avtorskih pravic, nem) pa si je moč ogledati rokovanje s Samsungovim prvim pokušanjem Androida, pred kratkim najavljenim I7500. Na prvi pogled (ter po zmogljivostih) sta si zelo podobna z G2, a slednji za navigacijo po menijih uporablja kroglico, Samsung pa 4 smerne gumbe. Zaradi nemosti...

8 komentarjev

Samsung predstavil svoj Androidni telefon

TG Daily - Samsung se je končno opogumil in predstavil telefon I7500, s čimer je postal prvi veliki proizvajalec mobilnih telefonov, ki si je drznil uporabiti Googlov Android kot operacijski sistem. Novinec ima zaslon z diagonalo 3,2-palcev (320x480), ki je občutljiv na dotik, kamero s petimi megapiksli, 8 GB pomnilnika, podporo za 3G (HSDPA) in Wi-Fi. Meri 115 x 56 x 11.9 mm in sprejme kartice Micro SD do velikosti 32 GB, če bo vgrajenih 8 GB premalo. Končno bomo za spremembo na boljšem prebivalci Stare celine, saj bomo telefon dobili že junija (vsaj Nemci ga bodo),...

9 komentarjev

Nokia z opazno manjšim dobičkom

CNet - Finski mobilni gigant je včeraj objavil poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje. Postavka, ki najbolj bode v oči, je skrčenje dobička, ki je z 1,22 milijarde evrov lani uplahnil na vsega 122 milijonov evrov letos. To je mnogo slabše od pričakovanj, ki so se vrtela nekje okrog 300 milijonov evrov. Zmanjšali so se tudi prihodki, ki so z 12,66 milijard evrov lani upadli na 9,27 milijarde evrov, kar je prav tako rahlo pod pričakovanji.

Nokia je prodala 93,2 milijona mobilnih telefonov, kar je za 19 odstotkov manj kot leto poprej in 18 odstotkov manj kot v predzadnjem četrtletju. Izvršni direktor je rezultate komentiral z besedami, da so prodajalci predvsem praznili zaloge, zato kaj dosti novih naročil Nokia ni prejela. Letos pričakujejo 10 odstotkov slabše rezultate kot lani, pri čemer naj bi bila težja prva polovica leta. Januarja so imeli 37-odstotni tržni delež s povprečno ceno telefona 65 evrov. V prihodnosti jim jo utegneta zagosti predvsem iPhone in BlackBerry, po katerih...

14 komentarjev

Odkrita ranljivost v Nokia Series60 mobilnih telefonih

Slo-Tech - Nemški raziskovalec Tobias Engel je novembra lansko leto odkril ranljivost v telefonih Nokia Series60, ranljivost pa je bila prikazana tudi na decembrski CCC konferenci v Berlinu. Ranljivost je poimenoval Curse Of Silence.

Engel je odkril, da sprejem posebej prirejenega SMS ali MMS sporočila pri ranljivih mobilnih telefonih sproži napako zaradi katere le-ti ne morejo več sprejemati novih SMS sporočil oziroma je pri nekaterih modelih mobilnih telefonov sprejemanje SMS sporočil moteno. Pomaga šele resetiranje telefona na tovarniške nastavitve.

Seznam prizadetih telefonov: Nokia E90 Communicator, Nokia E71, Nokia E66, Nokia E51, Nokia N95 8GB, Nokia N95, Nokia N82, Nokia N81 8GB, Nokia N81, Nokia N76, Nokia 6290, Nokia 6124 classic, Nokia 6121 classic, Nokia 6120 classic, Nokia 6110 Navigator, Nokia 5700 XpressMusic, Nokia E70, Nokia E65, Nokia E62, Nokia E61i, Nokia E61, Nokia E60, Nokia E50, Nokia N93i, Nokia N93, Nokia N92, Nokia N91 8GB, Nokia N91, Nokia N80, Nokia N77, Nokia...

43 komentarjev

Japonci bodo brez Nokij; 5800 je tu

Nokia - Finski proizvajalec mobilnih telefonov Nokia je včeraj objavil svojo odločitev, da v prihodnje ne bodo razvijali novih telefonov za japonski trg. Gre za specifičen trg, pravijo, za katerega razvoj novih telefonov ni več profitabilen. Edina izjema so luksuzni po meri izdelani telefoni hčerinskega podjetja Vertu, ki stanejo od 5.000 do 10.000 dolarjev in bodo ostali. Odločitev pravzaprav ni tako presenetljiva, saj Nokia na Japonskem obvladuje le odstotek trga, medtem ko je ta številka globalno pri štiridesetih odstotkih. Odpustiti bodo morali 50 zaposlenih, 350 raziskovalcev pa bo službe obdržalo.

Omenimo še, da je prav tako v četrtek Nokia začela razpošiljati nov smartphone 5800 XpressMusic, ki je odgovor na Applov iPhone. Večina sveta ga bo dočakala šele prihodnje leto, srečne izjeme pa so Rusija, Indija, Hong Kong in tudi Španija. Priporočena cena znaša 279 evrov.

45 komentarjev