» »

Kateri netbook?!

Kateri netbook?!

««
18 / 45
»»

jest10 ::

Ok, drugje je podoben šmoren, kot prejšnji modeli. Razumeš sedaj?

dmk ::

V januarju pride poplava netbookov z novimi atomi N450

CaqKa ::

kaj je kje kakšna primerjava teh procesorjev. nimam niti najmanjše predstave kako se obnese atom270 1,6ghz napram mojemu celeron centrino 1,3ghz.

lopov ::

Nimam linkov, IIRC je tvoj procesor še zmeraj boljši, če je dvojederni pa sploh. V kombinaciji z ION je pri multimediji atom boljši, pri procesorski moči pa tvoj prevlada.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

težko verjamem da je 5 let starejši procesor boljši od bilokirega današnjega...

že podatek da se mi youtube hd zatika, ne netopih pa ne mi pravi, da moreji biti ti procesorji hitrješi.

ja zanima me predvsem kodiranje v xvid, če bo matlab/fotošop rabil za izvedbo funkcije 1 sekundo ali pa 1,1 sekunde me niti tolko ne gane... pri tem mi ion kaj dosti nebo poomagal. ion pomaga pri gledanju hd, ker uporabi hardversko pospeševanje.

Na nettopih pomaga tudi grafična. Sam procesor je daleč prešvoh za HD. 1,6GHz Atom je v rangu 900MHz P3

ja, samo pri predvajanju, ne pri kodiranju.
900mhz, taka razlika da bi bila? tud prav :>

SebyDiamant ::

Našel en test med P3 in Atomom:
http://www.mydigitallife.info/2008/03/0...
12EUR popusta na SUMUP čitalec bančnih in kreditnih kartic,
brez stroška najema:
http://fbuy.me/k8MvL

lopov ::

kaj je kje kakšna primerjava teh procesorjev. nimam niti najmanjše predstave kako se obnese atom270 1,6ghz napram mojemu celeron centrino 1,3ghz.

Sry, sem mislil da sprašuješ za primerjavo med sedanjimi CULV celeron/pentium procesorji (kot ga imata 1410/1810) in Atom.

keitai ::

CaqKa: atom je bil narejen predvsem za manjšo porabo ter nizko ceno (zato ni nič čudno da je tako švoh pri sami procesorski moči)

freejack ::

Slučajno zasledil Asus Eee PC 1008HA (Seashell) 1,66GHz za ca. 330EUR in se mi kar dopade. Pa tudi sam iščem nekaj takega za hitro delo na terenu. Kolikor berem na forumu se najde dost "boljših" zadev od Asusa Eee, ampak temu primerna je tudi cena. Dobim za ca. 330EUR, kolikor bi dal za Asus Eee, kaj boljšega ali bi to bil kar spodoben nakup?

Mimogrede, uporaba bi bila nekak urejevalniki, visual studio, kakšna virtualna mašina za mini testiranje, nič kaj pretirano zahtevnega. Bi bil 1008 dovolj? Oz. 1005HA zaradi boljše baterije? (1005-270 / 1008-280 atom)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

pokmon ::

Na mizi imam EEE 1008 in moram reči, da je z Atomom 280 in naloženimi XP-ji dovolj hitra zadeva za udobno uporabo. Kar me edino moti je majhnost ekrana in sicer po višini, tako da bom jaz osebno raje počakal na 12" zadevood Asusa. LP

Trenutno odločam med:
* Netbook Asus Eee PC 1008HA (Seashell) 1,66GHz ----- N280, integrirana baterija 6ur
* Netbook Asus Eee PC 1005HAH 1,66GHz, črn (BLK217X) ----- N280, 6cell li-on baterija 11ur

Seashell mi je sicer bolj všeč, celo za 1cm tanjši, sam 1005 ma zgleda boljše urejeno baterijo, razlika je ogromna.

krucymucy ::

Se razen Panasonicovih Thoughbookov sploh se dobi Laptope/Netbooke/Notebooke z nativnim serial portom (RS232)?

__Devil__ ::

@freejack: Če ti velikost ni tako zelo pomembna ti priporočam 1005HAH, saj lahko lažje menjaš/dodaš RAM-e, ma boljšo baterijo pa še kaj verjetno. Edina slabost 1005HAH je, da je večji od 1008HA.

@Devil
Sem podobno razmišljal, tako da se bom verjetno odločil za 1005HAH, zdej je pred mano še težka naloga izdelek izslediti. Nekateri ponujajo 1005HA kot 1005HAH, razlike med procesorjema 280/270, pa mislim da sem zasledil še razlike v dobavljivosti v BT izvedbi itd.

Je morda smiselno počakati še kak mesec na 12" različico? Ima kdo kako idejo kdaj pride in koliko bo cena?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: freejack ()

__Devil__ ::

Pomoje se ne splača čakat. Čez 400EUR itak nebojo za začetek pomoje.
Če pa se ti ne mudi in imaš denar, potem pa kr čakaj.

Zgodovina sprememb…

trnvpeti ::

freejack
prvo probaj 10", posebej tipkovnico in cpu
tipkovnica full moti, ce ni 100%
cpu pa je pa dokaj pocasen, ze pri delu z internetom
tko na oko, ce ti en desktop odpre spletno stran v 1-2sek, ti atom to v 10sekundah
en CULV pa priblizno 3-4 sek
prvo sprobaj paralelno delo na netbooku in hkrati se na kaksnem prenosniku
po tem preizkusu te atom ne bo vec nikoli zanimal

mirancar ::

kot uporabnik asus 1005ha-h lahk povem:
-tipkovnica je vredu, in sm se hitr navadu
-cpu je bolj bogi ko pride do h264 high bit rate filmov, sicer predvaja 720p tam-tam, šteka vmes in je moteče (bom probu če se da še kej zoptimizirat), za navadne div-x 700mb filme je vredu, za delo po internetu je vredu
-ekran je v višino mal premejhen, ampak če se navadš uporablat full screen (f11 v firefox) je pol dost ok
-baterija je odlična, ni ti treba vlačt napajalnega kabla okol
-starejše igre lahk nabijaš gor (half-life, age of empires,...), pač ni za igre, vseeno se kej najde

to je pač netbook, ne uporablja se za delo na njem, za to mam PC, če maš potrebe da je močnejši pol je pomoj un acer1410 al neki takega odlična zadeva, sam je razlika 300 eur vs 450 eur, če hočeš delat na njem, kupiš notebook (15 palcev), za 300 eur dobiš nek centrino celeron, ki je pač še zmer bolj švoh, je konkretno hitrejši od atoma, sam je pač en cegu z kurac baterijo, in morš vlačt poleg prenosnika še napajalni kabel (za delo je pa bolj zato, ker je večji)
ION platforma je kr neki, ker parit en kurac od atoma in eno tok dobro grafično je pač sranje, glede na razliko v ceni, kupi raje tistega znanega acerja 1410 al 1810, kakor kol že je
netbook uporabljam bolj kot igrača, da mam nek PC, ko nisem doma

jRk0 ::

720p dela brez problema cist vsak na atomu n270 (ok razn 1.5GB za 20 minut, kar je tumac). coreavc das pa je.
You fuck up once, you loose two teeth.

Ales320 ::

To je res, preverjeno dela brez problema.

Edit: Se popravljam, ne delajo vsi 720p gladko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales320 ()

cukl ::

V BB so začeli s prodajo Asus 1201n. Dual core atom 330 in ion čipovjem. cena ista oz. podobna kot acer 1410. kolk sem bral reviewe je baterija bolj boga. 3,5ure.

nice :) to pa treba it preverit.

/edit.. jao kak nisem tega prej opazil.. podolgovati enter ima...
http://www.google.si/search?hl=sl&clien...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

jRk0 ::

To je res, preverjeno dela brez problema.

Edit: Se popravljam, ne delajo vsi 720p gladko.

ne dela recimo 720p ki ma 1.5GB za 20 minut. ta "normalni" x264 ko majo na 20minut okrog 500-700mb pa delajo. pa okrog 4gb na film recimo
You fuck up once, you loose two teeth.

stojko1 ::

V BB so začeli s prodajo Asus 1201n. Dual core atom 330 in ion čipovjem. cena ista oz. podobna kot acer 1410. kolk sem bral reviewe je baterija bolj boga. 3,5ure.

hm to da zdrži 3,5 ure ne bo držalo http://www.netbookreports.com/2009/12/a... malce si to preberi

in pa se en odličen test http://blog.laptopmag.com/asus-eee-pc-1...
stojko

hm to da zdrži 3,5 ure ne bo držalo http://www.netbookreports.com/2009/12/a... malce si to preberi

in pa se en odličen test http://blog.laptopmag.com/asus-eee-pc-1...

ta prvi link ki si ga podal je 1201HA z dosti slabšim procesorjem...

Z520 processor ... mas prav

sorry
stojko

boogle ::

- CPU: Intel Atom 330 dual core processor
- Memory/Expandable to: 2GB/3GB
- Graphics: Nvidia Ion

"Update: the full review of the Eee PC 1201N is now live. The short verdict? Fastest netbook ever."

http://www.laptopmag.com/review/laptops...

Big Bang:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boogle ()

kmetek ::

od kje ga je BB dobil? Avtera?

- CPU: Intel Atom 330 dual core processor
- Memory/Expandable to: 2GB/3GB
- Graphics: Nvidia Ion

"Update: the full review of the Eee PC 1201N is now live. The short verdict? Fastest netbook ever."

http://www.laptopmag.com/review/laptops...

No ja, Acerjeva 1410/1810 ga pa le pospravita(razen v zmogljivosti grafične)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

mirancar ::

720p dela brez problema cist vsak na atomu n270 (ok razn 1.5GB za 20 minut, kar je tumac). coreavc das pa je.

sem naštimu zdej pravilno coreavc in dela odlično!
hvala

ASUS EEEPC 1201N N330

Battery Life

The trade off for the Eee PC 1201N's fantastic performance is lower battery life than other netbooks. The Eee PC 1201N's 6-cell battery helped it last 3 hours and 53 minutes on the LAPTOP Battery Test, which involves continuous surfing over Wi-Fi. The average 6-cell netbook we've tested has lasted 6 hours and 18 minutes, but most of these systems have had integrated graphics. When compared to other netbooks with Ion graphics, the 1201N's endurance is about equal to the Lenovo IdeaPad S12's time of 3:56, but the HP Mini 311 lasted a full hour longer (4:52). However, both the S12 and Mini 311 have single-core processors.
stojko

jest10: Acerjeva 1410/1810 nista netbooka

bojany ::

Pozdrav vsem.

Gledal sem, da bi si nabavil 1005ha, pa sem imel priložnost videti tipkovnico :(. Zelooo se je podajala pod tipkanjem. Je bil to slučaj ali je to težava pri vseh modelih 1005? Pri 1008 je bila tipkovnica trda in se ni nič 'zibala'.

LP, Bojan

Velikost je ista. Torej?

cukl ::

Velikost je ista. Torej?

tudi cena, oblika (brez optične enote), battery life, ...

at jest10: kvazi pojasnilo (nice photo though)

Drugače pa se ločijo ravno pri procesorjih. Atomi so bili "zaklenjeni" na 1gb rama, do 160gb disk etc
medtem ko Culv procesorji (med drugim acer 1410/1810) tega niso imel (+ da so procesorji dost močnejši ter parkrat dražji).

Netbooke bi lahko definirali tudi kot zmožne uporabljati za osnovna opravila medtem ko lahko ultraportable ali subnoteboke (pac bullshit imena) tudi za kej druzga kot sam net pa word.

+ se dost drugih razlik je npr. do pred kratkim v edicijah Windowsev, ki so jih imeli netbooki/ultra.../subnot...

+ netbooki bojo prej ko slej romal v anale zgodovine ravno zato, ker so se Culv prenosniki tko pocenil + prihajajo tableti.

+ battery life ni isti (culv porabi cca. 2x več kot atom). torej traja dost dlje pri isti bateriji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: keitai ()

+ battery life ni isti (culv porabi cca. 2x več kot atom). torej traja dost dlje pri isti bateriji.

Ja pa kaj še...
AAO z 9 celično baterijo traja toliko časa, kot 1410 z 6 celično-nekaj nad 6ur. Razlika v zmogljivosti pa je skoraj astronomska.
Netbooki prav tako niso "zaklenjeni" na 1GB rama in 160GB diska-to je le omejitev za poceni XP licenco. Za W7 je dovoljenega več rama in večji disk. Za linux pa ni nobenih omejitev.

1810

1005ha

1005pe pinetrail

oba asusa imata 48Wh baterijo, 1810 ima 63Wh, glede trajanja poglej pod Akkulaufzeit. Kolikor vem glede "zaklepanja" je tudi intel prodaju nekatere atome za netbooke pod pogojem samo 1gb rama ter 160gb diska. Glede winsow sm napisu do pred kratkim.

Tudi 1410 ima le 48Wh baterijo in zdrži komot preko 6 ur. Če ga nič ne šlataš celo 7:30:P
Aspire One pa z okoli 63Wh baterijo komaj malo čez 6 ur.(če ni celo 72Wh??)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Tomson ::

Kot je napisal jest10, omejitev 1Gb Rama in 160Gb HDDja je veljala ob prodaji netbooka z licenčnimi XPji, pri Win7 se je meja dvignila na 2Gb Rama in 250Gb HDDja, oz tukaj je full list primerjave:

* CPU: Single core CPUs no faster than 2GHz and with a TDP no greater than 15W.
Currently the limitation is only 1GHz, or the following CPUs: Intel Atom N270, N280, 230, Z500, Z510, Z515, Z520, Z530, Z540, Z550, or Intel Celeron 220, or AMD MV-40, 1050P, TF-20, Geode LX, Athlon 2650e, Sempron 210U, or VIA C7-M ULV, Nano U1700, U2250, U2300, U2400 or U2500.

* Screen size: No larger than 10.2″.
Currently the limitation is 12.1.

* RAM: 2GB.
Currently the limitation is 1GB.

* Storage: 250GB HDD or 64GB SSD.
Currently the limitation is 160GB HDD or 32GB SDD.

* Graphics: No limitation
Currently the limitation is no greater than DirectX 9.

* Touch: No limitation.
Currently the limitation is resistive only
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

nurmaln ::

Kot je napisal jest10, omejitev 1Gb Rama in 160Gb HDDja je veljala ob prodaji netbooka z licenčnimi XPji, pri Win7 se je meja dvignila na 2Gb Rama in 250Gb HDDja

ammm, ne...

Pri Win7 omejitev velja samo za Win7 Starter, in sicer 250 GB HDD ampak samo 1 GB RAMa, zaslon pa do 10,2''. Karkoli je več od tega, proizvajalec ne dobi Win7Starter po posebni ceni ampak naloži Win7Premium ali pa model brez OS.

Izjeme imajo samo na "razvijajočih" trgih, kjer je omejitev 320 GB HDD, 2 GB RAMa in brez omejitve glede velikosti zaslona. (pod razvijajoče trge na primer štejejo Srbija, Bosna, Makedonija, Rusija, Ukrajina...)
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Leks ::

@kmetek

Preveril sem info in tega ASUSa 1201n sta uvozila avtera (sivega in črnega) in kimtec (samo črnega)

kmetek ::

torej ta 1201N ima soliden proc, grafo, dost rama in diska? Kupi kdo LENOVO S12? :D

@kmetek

Preveril sem info in tega ASUSa 1201n sta uvozila avtera (sivega in črnega) in kimtec (samo črnega)

:'( Kolikor je meni znano Avtera še nima novega Asusa 1201n na ceniku za nadaljnjo prodajao B2B. Tako, da ne vem od kod te informacije, da jih ima tudi Avtera?
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pokmon ()

ELEKTROLJUB ::

Je že kdo testiral Eee Pc 1201N?

Me matra ker mam eno ugodno varianto.... :)
LED svetloba je prihodnost...

@kmetek

:'( Kolikor je meni znano Avtera še nima novega Asusa 1201n na ceniku za nadaljnjo prodajao B2B. Tako, da ne vem od kod te informacije, da jih ima tudi Avtera?
LP

Od danes so na zalogi tudi pri Avteri. Priporočena prodajna cena brez DDV 407,50 EUR. LP

Suly ::

Odločam se za nakup teh dveh prenosnikov, ki je bilo tu gor že kar nekaj govora (morda priporočilo katerega drugega ?):

http://www.mimovrste.com/artikel/275018...
in
http://www.mimovrste.com/artikel/275020...

Katerega priporočate ?

Sem pa opazil da je pri 1005HA, velika razlika v ceni, disku in bateriji:
http://www.rolan.si/katalog/47266/Preno...

Pri mimovrste prodajajo model z: trdi disk 250 GB SATA (dodatnih 500 GB Eee Storage)
Kaj pomeni ta EEE Storage ? In zakaj tukaj avtonomija 10,5 ur, pri Rolan trgovini pa manjši disk, manjša avtonomija in tudi občutno nižja cena, če pa gre za isti model prenosnika ? V čem je fora, je sploh možno da ma isti model 2 različni specifikaciji ?

Karen ::

Delno ti odgovorim: EEEstorage je neke vrste online disk, ki ga dobiš pri Asusu. Torej v oblakih prostor pri Asusu s povezavo preko interneta.
Glede modela - isti model se da dobit z različnimi opcijami, npr. različnimi baterijami. Mogoče je kapaciteta baterij različna (3 proti 6 celična), ali pa firma navaja napačen podatek, ali pa ob različnih obremenitvah - 10,5 ure je samo da je prižgan in ne dela nič... to je brezzvezen podatek. Relevanten podatek zate je samo tak, kot ga boš ti uporabljal. Če ga rabiš za v kafiču surfat po netu preko wifi-ja te zanima samo toliko koliko bo zdržal. Če se voziš z vlakom na relaciji lj-kp te zanima recimo samo ali bo zdržal predvajanje dveinpolurnega filma itn. Podatek o 10urnem idle delovanju doma na kavču je trivialen. Če ga imaš doma, ga kot prvo nimaš brez štroma in kot drugo ga imaš na kavču če nič ne delaš pač ugasnjenega.
Če misliš kaj resnega delati z notebookom ti sicer priporočam da gledaš za 11,6 oz. 12palčnimi modeli.

Suly ::

Karen, ne mislim delat nič resnega. V bistvu gre samo za menjavo z doplačilom za ACER ONE A150, kjer batarija zdrži zgolj cca. uro in pol. Morda še bom malenkost res počakal, da 11,6 modelom cene padejo, sicer pa se odločil za zgoraj omenjena modela.
««
18 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tablet PC ali netbook?

Oddelek: Kaj kupiti
243157 (2986) SLO_Matej
»

Najbolj vzdržljiv laptop

255973 (5295) pegasus
»

Prenosnik za faks - Kateri? - do 350 eur

254482 (3973) lmorgh
»

Izbiram netbook, Thinkpad Edge E11 vs Asus Eee PC 1215B vs ?? ?

164307 (3840) 69charger
»

Netbook za HD prezentacije

194669 (4023) MK99

Več podobnih tem