» »

program za pridobivanju zbrisanjih podatkov?

program za pridobivanju zbrisanjih podatkov?

T-Mac ::

pozdravljeni

zanima me sledece, foramtiral racunalnik (quick format) nalozil xin xp, programe, driverje...

Nakar mi recejo od teh ko je bil ta racunalnik, da so imeli gor slike...

vem da obstajajo programi za pridobivanje podatkov nazaj, ceprau so bli izbrisani v formatu

kateri program je najboljsi za te stvari

hvala in lp

ModriN96 ::

GetDataBack...maš za fat in ntfs sisteme.

hvala bom preveril

lp

evo stvar je ratala takole...

nalozil program recover my files, program mi je kar nekaj casa mlel in pridobil nazaj 58 slik in 1000 kolikor jih je baje bilo prej na racunalniku...

je to to ali je se kaka moznost dobiti nazaj se kaj slik?

hvala in lp

opeter ::

Lahko poskusiš še R-Studio (ni pa brezplačen, licenca stane 80 $).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jat2406 ::

Poskusiš lahko tudi z Recuva

Seveda pa podatkov/slik, ki so že bili prepisani z novimi,, ne dobiš več ali pa le deloma.

5er--> ::

Testdisk, PhotoRec, Autopsy Forensic Browser, PTK...

imagodei ::

Well...

Mogoče lahko pričakuješ, da bo kakšen boljši program rešil še nekaj več slik. Kakšen res hud program, ki bi uporabljal razne specialne metode, statistično analizo in kajjazvemkajše, bi mogoče po enem tednu ruženja po disku našel še dodatnih par procentov več slik.

Ampak brez profi opreme in ogromno časa se ne moreš nadejat, da boš rešil 1000 slik oz. kjerkoli blizu te številke. Če ti tvoj prvi program ni rešil več kot 58 slik, je to zato, ker so ostale verjetno prepisane z novimi podatki iz sveže inštalacije Windows. Brez skrbi, da bi ti dobro opremljeni računalniški forenziki lahko rešili še veliko več podatkov, ampak to bi vzelo precej časa in precej denarja. Za navadne smrtnike velja, da če so podatki prepisani, jih praktično ne moreš dobiti nazaj.

Mogoče je to dobra šola zate za naslednjič? Ne glede na to, kaj "stranka" reče, se naredi backup slik, dokumentov, certifikatov za banke, e-pošte... Kot po pravilu se izkaže, da stranka vseeno ni mislila, da bodo izginili čisto vsi podatki iz starih Windows.

Svojo storitev seveda tudi zaračunaš.
- Hoc est qui sumus -

aha sej se mi je zdelo ce so na novo postavljeni windowsi pa ce sem napisal cez njih nove podatke tezko dobiti, bojo pa vedeli za naslednic

hvala in lp

solatko ::

Kadar kakšnemu instaliram OS na novo, si naredim sliko (acronis true image) in po potrebi samo mountam disk in poberem ven vse podatke, ki jih stranka rabi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brisanje diskov

Oddelek: Informacijska varnost
479456 (7934) peko_deko
»

Nujno izbrisane datoteke pri inšt. XP-jev

Oddelek: Pomoč in nasveti
231583 (1345) imagodei
»

Reševanje podatkov s trdega diska

92849 (2704) nokia6310
»

Ali je možno prebrati podatke s formatiranega diska?

253586 (3089) Pyr0Beast
»

Kako dobiti podatke na disku, ki ima zrušeno particijo?

251923 (1619) Caligula

Več podobnih tem