Forum » Programiranje » [video] Specifikacije containerja MPEG-TS, kodeka RGB24
[video] Specifikacije containerja MPEG-TS, kodeka RGB24
20sdfj093f ::
Pozdravljeni,
nikjer na netu mi ne uspe najti točnih specifikacij MPEG transport-stream containerja. Uspel sem ugotoviti, da je vsak paket dolg 188byt in da se začne z 0x47 (sinhronizacija) vendar kaj več nisem pogruntal.
Ima morda kdo kakšno referenčno povezavo v zvezi s tem?
Prav tako me zanima specifikacija video kodiranja RAW/RGB24, torej 8-8-8/pixel. Tukaj ni problem v tem, da za vsak pixel podam 8 bitov informacije o sliki, temveč v headerju - nekje mora biti namreč informacija o velikosti framea in hitrosti predvajanja (fps), vendar nimam podatkov, kje?
Za kakršnokoli pomoč se vnaprej zahvaljujem,
LP d.
nikjer na netu mi ne uspe najti točnih specifikacij MPEG transport-stream containerja. Uspel sem ugotoviti, da je vsak paket dolg 188byt in da se začne z 0x47 (sinhronizacija) vendar kaj več nisem pogruntal.
Ima morda kdo kakšno referenčno povezavo v zvezi s tem?
Prav tako me zanima specifikacija video kodiranja RAW/RGB24, torej 8-8-8/pixel. Tukaj ni problem v tem, da za vsak pixel podam 8 bitov informacije o sliki, temveč v headerju - nekje mora biti namreč informacija o velikosti framea in hitrosti predvajanja (fps), vendar nimam podatkov, kje?
Za kakršnokoli pomoč se vnaprej zahvaljujem,
LP d.
Typo:
...za vsak pixel podam 8 bitov informacije o sliki...
Pravilno:
...za vsak pixel podam 3x 8 bitov informacije o sliki...
...za vsak pixel podam 8 bitov informacije o sliki...
Pravilno:
...za vsak pixel podam 3x 8 bitov informacije o sliki...
Hvala ti, sem potem našel še http://www.statemaster.com/encyclopedia... kjer je lepo napisano bit po bitu.
LPd
LPd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# in slika iz kamereOddelek: Programiranje | 1343 (1227) | ql000 |
» | Slikar in 32 bitne barveOddelek: Programska oprema | 800 (754) | simnov |
» | Za bistre glave LCD displayOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1745 (1230) | MChip |
» | HTML 4.01 standard in NS-Mozilla ter težaveOddelek: Izdelava spletišč | 1600 (1134) | Zzzzzzz |
» | Razlaga nekaterih osnov... mbit/s...Oddelek: Omrežja in internet | 2127 (1914) | MUC |