Forum » Pomoč in nasveti » Testiranje RAMa
Testiranje RAMa
Rokomah ::
Na kakšen način se lahko ugotovi, da je vstavljeni RAM v računalniku OK in, da ni na RAMu kakšne napake. Pred kratkim sem imel namreč hud virus in obstaja možnost, da so kakšne posledice na RAMU. Skratka, kako ugotovim, da je z RAMom vse vredu???
jype ::
Rokomah> Pred kratkim sem imel namreč hud virus in obstaja možnost, da so kakšne posledice na RAMU.
To ne drži.
RAM lahko testiraš s programom memtest86, ki ga najdeš na internetu (v obliki iso slike, ki jo zapečeš na CD in potem z njega zaženeš računalnik).
Če napak ne najde, so dobre možnosti, da je z RAMom vse OK - garancije pa seveda ni nobene, saj se napake v RAMu lahko pojavijo le ob določenih pogojih.
To ne drži.
RAM lahko testiraš s programom memtest86, ki ga najdeš na internetu (v obliki iso slike, ki jo zapečeš na CD in potem z njega zaženeš računalnik).
Če napak ne najde, so dobre možnosti, da je z RAMom vse OK - garancije pa seveda ni nobene, saj se napake v RAMu lahko pojavijo le ob določenih pogojih.
misek ::
Zelo dober program je tudi Windows Memory Diagnostic, ki mi je že odkril napake, ki jih memtest ni. Zato uporabljam kar oba.
k4vz0024 ::
Zelo dober program je tudi Windows Memory Diagnostic, ki mi je že odkril napake, ki jih memtest ni. Zato uporabljam kar oba.
Ok. Kaj si pa potem naredu?
Ma jaz sem ga nesel na servis testirat, pa so rekli, da je ok, Vista memory test pa kaže na napake pri navijanju. Komu torej verjeti?
Super talent rami so predvideni za navijanje.
Servis je izdal potrdilo. Ne vem če je kje praksa, da stranki kažejo potek testiranja?
Servis je izdal potrdilo. Ne vem če je kje praksa, da stranki kažejo potek testiranja?
Mem test je kljub 12 urnemu testiranju pokazal vse bp, medtem ko vista memory test kmalu najde napake, pri navijanju seveda, drugače pa ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modri zaslonOddelek: Pomoč in nasveti | 1559 (1033) | SlyCrespo |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5895 (4424) | StarMafijec |
» | Blue screen - zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1603 (1303) | BlackCaiman |
» | Laptop toshiba L500 se noče več prižgati.Oddelek: Pomoč in nasveti | 827 (719) | #000000 |
» | HW težave (blue screen)Oddelek: Strojna oprema | 1209 (1105) | kriko1 |