» »

problem s prižiganjem računalnika

problem s prižiganjem računalnika

Xgeneration ::

pozdravljeni!

imam problem :). računalnik se mi zadnjih nekaj mesecev čudno obnaša. in sicer - če ga recimo izključim iz električnega omrežja, potem traja kakih 5-10 minut, da ga lahko prižgem. stvar je taka, da pritisnem na gumb za vklop in čez 5-10 minut se vključi sam. sumim baterijo na matični plošči - čeprav ta pravzaprav naj ne bi imela neke vloge pri tem, kolikor sam vem. je pa matična (in z njo baterija) stara 5 let - ABIT NF7-S rev 2.0
sicer - torej, ko se nekako "napolni" - se prižiga normalno, problem je le, ko ga izključim iz električnega omrežja.

in še drugi del problema - verjetno celo ločen problem. ko računalnik prižgem, se VEDNO tik preden se začne zaganjati windows vključi zvočni alarm :). računalnik moram ponovno zagnati in potem se to NIKOLI ne ponovi.
se pravi zmeraj, ko računalnik vključim, ga tik pred začetkom nalaganja windowsa ponovno zaženem. ali je možno, da je za to kriv rahlo defekten hladilnik na grafični kartici - majhen ventilatorček se namreč ne vrti tako hitro kot na začetku - vendar nimam nobenih problemov s pregrevanjem - na te zadeve se tudi sam kar spoznam...
Glavno vprašanje je torej - zakaj se alarm vključi VEDNO le pri prvem zagonu računalnika - pri ponovnem zagonu pa nikoli :)

Če sem s svojima problemoma, predvsem z drugim, koga nasmejal :)- me veseli :)
In ja - zavedam se, da se včasih matične pač pokvarijo in da je 5 let kar solidna življenjska doba.

Naj povem še, da je pomnilnik nov, OCZ in da deluje brezhibno - ker sem probal zamenjat palčke.

Če ima kdo kak pameten nasvet, kaj bi še lahko poskusil - da bi nehalo faking piskat :) in pa glede problemov z vklapljanjem - se vnaprej zahvaljujem za odgovor.

Hvala in ...
LP

MareMareCare ::

poglej če so se ti kondenzatorji napihnal...to je blo pr men in se zato ni lepo przigu....

Lp
Mare

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ura na računalniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
7826 (622) Gregex
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi