Forum » Omrežja in internet » PSTN -> ISDN
PSTN -> ISDN
d0rK ::
Babico razmislja o prehodu na ISDN ker ima ze telefon in me zanima:
Koliko je dela in posledicno kaksen je strosek zamenjave napeljave iz PSTN na ISDN? Babica zivi v bloku. Glavna vticnica je pri vhodu nato pa je s tam potegnjen 2m dolg kabel do dnevne sobe kjer je tista vticnica s tremi luknjami. Receno mi je bilo da se samo zamnenja tisto glavno vticnico in potegne nov kabel do dnevne sobe. Je to res?
Hvala.
Koliko je dela in posledicno kaksen je strosek zamenjave napeljave iz PSTN na ISDN? Babica zivi v bloku. Glavna vticnica je pri vhodu nato pa je s tam potegnjen 2m dolg kabel do dnevne sobe kjer je tista vticnica s tremi luknjami. Receno mi je bilo da se samo zamnenja tisto glavno vticnico in potegne nov kabel do dnevne sobe. Je to res?
Hvala.
cekr ::
Prehod na ISDN potegne tudi nabavo novih telefonov. Razen, če si omisliš pretvornik. Je pa na Bolhi veliko teh telefonov.
Vtičnica za ISDN je drugačna kot za analogno.
Je identična mrežni vtičici, le drugi kontakti se uporabljajo.
Sem se pa že pred dnevi spraševal, če si še kdo postavi takšno nalogo za prehod na ISDN. Je pa res, da je to nejcenejši način, da dobiš dva telefonska priključka. Če se pa veliko govori, potem bo pa bolje dobiti kakšen najcenejši ADSL priključek in VOIP z dvema priljučkoma.
Vtičnica za ISDN je drugačna kot za analogno.
Je identična mrežni vtičici, le drugi kontakti se uporabljajo.
Sem se pa že pred dnevi spraševal, če si še kdo postavi takšno nalogo za prehod na ISDN. Je pa res, da je to nejcenejši način, da dobiš dva telefonska priključka. Če se pa veliko govori, potem bo pa bolje dobiti kakšen najcenejši ADSL priključek in VOIP z dvema priljučkoma.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cekr ()
d0rK ::
Eh, celotna tema je nazalost moot. Babica je pri T2 kupila brezzicen Panasonic telefon. Sedaj se je od T2 odklopila in jo je zanimalo
ce se ji bolj splaca prehod na ISDN ali nakup novega analognega telefona [pred prehodom na T2 je imela PSTN]. En kekec na T2
mi je zatrdil da je ta Panasonic telefon ISDN. Danes sem izvedel da gre v bistvu za navaden analogen telefon. Vse kar je potrebno je
poslati dopis na T2 za povrnitev v prejsne stanje. Telefon bo lepo delal na [starem] PSTN prikljucku.
Sicer pa, ugotavljam da ni ceneje. Narocnina je 3EUR drazja, zivi sama in potrebuje samo en telefon. Tako je bi bil ISDN no-go anyway.
ce se ji bolj splaca prehod na ISDN ali nakup novega analognega telefona [pred prehodom na T2 je imela PSTN]. En kekec na T2
mi je zatrdil da je ta Panasonic telefon ISDN. Danes sem izvedel da gre v bistvu za navaden analogen telefon. Vse kar je potrebno je
poslati dopis na T2 za povrnitev v prejsne stanje. Telefon bo lepo delal na [starem] PSTN prikljucku.
Sicer pa, ugotavljam da ni ceneje. Narocnina je 3EUR drazja, zivi sama in potrebuje samo en telefon. Tako je bi bil ISDN no-go anyway.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehod na SiOL Trio in odjava ISDN priključkaOddelek: Loža | 2732 (2555) | Dami |
» | Prekinitev siol ADSL!!! ali je mogoče?Oddelek: Omrežja in internet | 6643 (4043) | michel |
» | Kako se rešiti Telekom ISDN?Oddelek: Omrežja in internet | 2095 (1807) | janip |
» | Kaj bluzi Telekom?Oddelek: Omrežja in internet | 1997 (1388) | Azrael |
» | ADSL po analognih vodih?Oddelek: Omrežja in internet | 3132 (2035) | pivmik |