Forum » Strojna oprema » Ram CAS ??
Ram CAS ??
MitjaM. ::
Zanima me kako lahko izvem kaksen ram imam ali cas 2 ali cas3?
Ce ji npr. cas3 ali ga lahko prekurim ce imam nastimano v biosu cas2?
Kaksna pa je kej razlika v hitrosti?
MitjaM.
Ce ji npr. cas3 ali ga lahko prekurim ce imam nastimano v biosu cas2?
Kaksna pa je kej razlika v hitrosti?
MitjaM.
Zipper ::
Zazeni SiSoft Sandro 2001 (dobis jo v Download sekciji)- Mainboard information. Memorije ne bos,,Prekuril,, z nastavitvijo cas 2 v biosu, seveda pa je vrasanje, ce ti bo sistem stabilno delal pri taki nastavitvi. Premalo podatkov si povedal, da ti lahko natancno odgovorimo. Razlika v hitrosti med obema nastavitvama (cass2- cass3 ) je obcutna.
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
A to je to:
memory module 1 128MB 16x(8Mx8) SDRAM PC100-322-622 (CL3 up to 100MHz)(CL2 up to 67MHz)
Pol najbrz to pomeni da ce mam bus speed 100MHz bo delal na CAS3 drugace na CAS2?
A pol je bols da mojga celeroncka 300A nazaj iz 450MHz na 300 spustim pa cas2 nastimam bo hitrej kot 450MHz in cas3?
memory module 1 128MB 16x(8Mx8) SDRAM PC100-322-622 (CL3 up to 100MHz)(CL2 up to 67MHz)
Pol najbrz to pomeni da ce mam bus speed 100MHz bo delal na CAS3 drugace na CAS2?
A pol je bols da mojga celeroncka 300A nazaj iz 450MHz na 300 spustim pa cas2 nastimam bo hitrej kot 450MHz in cas3?
Zipper ::
Ja to je to!!! Celeroncka pa le navijaj tja do 83- 91MHz na cas2... Bo, bo slo, ce ti bo prosesor zdrzal.....
A ce dam fsb na 82 - 91 MHz kok nastimam agp na 1/1 ali 2/3 ali se lahko sfuka graficna ce tece na 90 Mhz?
Paramedic ::
ne grafična se ne more sfukat kr tak. ampak mislim da bi blo hitreje če maš na 450 + cas3
End transmission.
Alec999 ::
jst sm 99,9% preprican da ti bo na 450Mhz pri cas 3 hitrej delal kokr pa ma pa na cas2 ...
a pr 450 ti cas2 ne dela???
al slepo vrjames Sandri pa sploh probu nisi :)
a pr 450 ti cas2 ne dela???
al slepo vrjames Sandri pa sploh probu nisi :)
Mah sej vem da bi mogu probat, sam sem raj vprasu da se nebi pol z glavo ob zid butu k bi iz kiste zacel dim uhajat
Sem probu cas2 pa nenavit CPU, ter navit pa cas3, tko da bom zdej se cas2 probu pa mal setija gonu, da vidm ce bo delal...
A ce bo graf. kartica na 100Mhz tekla, a se pozna kaksna razlika (bo kej hitrejsa?) sicer mam pa ati expert98
Sem probu cas2 pa nenavit CPU, ter navit pa cas3, tko da bom zdej se cas2 probu pa mal setija gonu, da vidm ce bo delal...
A ce bo graf. kartica na 100Mhz tekla, a se pozna kaksna razlika (bo kej hitrejsa?) sicer mam pa ati expert98
Alec999 ::
predvidevam da je graficna na AGP vodilu ...
torej nekak tko je .. ne me cist za besedo drzat
ce mas na 83 (41,5 na graficni) frekvenco AGP na 1/1 ti bo graficna super hitr laufala.... na 100 (33 na graficni) se da pa AGP vodilo ponavad na 1/2 tko da dela mal pocasnej ... nekak tko gre :)
povej kako se ti obnese cas2 na 100 ce ti bo sploh delu
torej nekak tko je .. ne me cist za besedo drzat
ce mas na 83 (41,5 na graficni) frekvenco AGP na 1/1 ti bo graficna super hitr laufala.... na 100 (33 na graficni) se da pa AGP vodilo ponavad na 1/2 tko da dela mal pocasnej ... nekak tko gre :)
povej kako se ti obnese cas2 na 100 ce ti bo sploh delu
Na zalost se racunalnik ne zbudi na 100Mhz pa cas2, tako da sem moral resetirat bios (se sreca da sem nasel prirocnik od mamaplate ), sem probal se na 75Mhz, dela neki casa celo v windoze pride pol se sesuje, na 83Mhz pa noce bootat, tko da mam nastimam na cas3 pa 100Mhz, agp pa na 2/3
Zgleda da bo treba pc133 ram kupit ce bom hotu met naviga na 100Mhz
Zgleda da bo treba pc133 ram kupit ce bom hotu met naviga na 100Mhz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ram pri navijanjuOddelek: Navijanje | 1725 (1327) | element |
» | Micron RAM cas2?!? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4887 (4261) | XtX |
» | NEVERJETNO !!! No.#3Oddelek: Navijanje | 1775 (1396) | Caboose |
» | RAM - nekaj vprašanj!Oddelek: Strojna oprema | 1053 (893) | kuntek |
» | Ram >>> V čem je razlika???Oddelek: Pomoč in nasveti | 3699 (1036) | NiggerBob |