Forum » Pomoč in nasveti » Brezžični internet
Brezžični internet
askorbi ::
Pozdravljeni!
Doma imamo router Linksys wrt54gl, ki je postavljen v pritličju. Namizni računalnik je nadstropje višje, in oddaljen ca. 6-7m od routerja. Kupil sem usb adapter Linksys WUSB54GC in je zelo šibka povezava. Na začetku še poveže potem pa kr prekinja povezavo in zelo počasi dela vse skupaj. Mislim, da je enostavno računalnik preveč oddaljen. Zanima me, če obstaja na tržišču kakšna mrežna kartica USB ali PCI da je močnejša od tega adapterja (da bolje lovi signal)?? Ali je bolje, da ta ruter zamenjam za boljšega z večjim dometom?? Aja, pa mam visto 64-bit. Pa še to, s prenosnikom hp 6820s surfam v istem prostoru brez problema!
Prosim za pomoč!
Lp, Miha
Doma imamo router Linksys wrt54gl, ki je postavljen v pritličju. Namizni računalnik je nadstropje višje, in oddaljen ca. 6-7m od routerja. Kupil sem usb adapter Linksys WUSB54GC in je zelo šibka povezava. Na začetku še poveže potem pa kr prekinja povezavo in zelo počasi dela vse skupaj. Mislim, da je enostavno računalnik preveč oddaljen. Zanima me, če obstaja na tržišču kakšna mrežna kartica USB ali PCI da je močnejša od tega adapterja (da bolje lovi signal)?? Ali je bolje, da ta ruter zamenjam za boljšega z večjim dometom?? Aja, pa mam visto 64-bit. Pa še to, s prenosnikom hp 6820s surfam v istem prostoru brez problema!
Prosim za pomoč!
Lp, Miha
- spremenil: askorbi ()
jan01 ::
Linksys WUSB54GC je bolj zanič. Vrni, če še lahko oz prodaj... Na splošno so usb šibkejši
Drugič pa mogoče prej vprašaj. Kupi en model od alfa, ki imajo po 200mW in več http://shop.wlan-sat.com/?p=hard_w2
Drugič pa mogoče prej vprašaj. Kupi en model od alfa, ki imajo po 200mW in več http://shop.wlan-sat.com/?p=hard_w2
askorbi ::
Hvala. Sam kje naj dobim PCI kartico da bo zihr delala pa še 64bit vista je?? Če jo kupim pa spet ne bo delal...nihče mi je ne bo dal za poskusit. Gledal sem že malo tole: http://www.mimovrste.com/artikel/249001...
Po moje bi tole moglo delat!
Po moje bi tole moglo delat!
Spajky ::
Povezava bi ti morala delat tudi z obstoječim Usb ključkom in mojim DIY "konzervnim ojačevalcem" ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
ender ::
askorbi: nove kartice imajo vse gonilnike za 64-bitno Visto (Microsoft ne podpisuje več gonilnikov, če nista na voljo tako 32-bitni, kot 64-bitni gonilnik).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
jan01 ::
@askorbi
Gledaš kartico, ki podpira n standrt, tvoj router ga pa ne!
Kupi eno alfo iz mojega linka(itak če kupiš prek neta lahko vedno bp vrneš!
Gledaš kartico, ki podpira n standrt, tvoj router ga pa ne!
Kupi eno alfo iz mojega linka(itak če kupiš prek neta lahko vedno bp vrneš!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžična mrežna karticaOddelek: Kaj kupiti | 3330 (2789) | Gapi |
» | kako izboljšati domet routerjaOddelek: Omrežja in internet | 11944 (9798) | Pyr0Beast |
» | Katero wlan karticoOddelek: Kaj kupiti | 1743 (1325) | t3hn0 |
» | kako ojačati internetni signalOddelek: Omrežja in internet | 4329 (4068) | shark_nm |
» | WLAN preko USBjaOddelek: Omrežja in internet | 1607 (1285) | jan01 |