» »

WMVARE na zunanjem disku?

WMVARE na zunanjem disku?

dexterboy ::

Torej, preden začnem; če je kje že odprta tema, bi prosil za povezavo, ker jaz našel nič :)

Zadeva je sledeča: imam tri računalnike (pri meni doma, moji dražji polovici in v službi), ki so si po strojni zasnovi zelo podobni (gigabyte matična in AMD dualcore proci) in na vseh so 64-bitni XP-ji, saj je rama po 6 GB (mogoča nadgradnja na 8 GB). Na vseh treh je naložen WMvare workstation (priznam, golfam pri dveh licencah ;) ) z 8-timi operacijskimi sistemi (mogoče jih bo več, manj, okvirna številka). No, vseh 8 OS-ov je zaenkrat samo na enem PC-ju. In tu se pojavi problem; namreč, že tako so bili trije PCji dragi, in sedaj res NE BI kupoval še dodatne diske, da bi mel v vsaki kišti po dva glomazna diska.

Zato sprašujem, ako ima kdo že izkušnje, ali pa je bral oz. slišal za rešitev, če bi dal vse virtualne mašine na en velik zunanji disk (en tera), ki bi ga souporabljal še za prenos podatkov. Kako se to obnese v windowsih? Ali je najbolje imeti določene črke za ta zunanji disk (kaj pa če priklopim USB ključek ali fotkič?) v vseh treh winsih enake, ali je bolje če je disk povezan v določeno mapo (opcija, ki jo izbereš ob priključitvi zunanjega diska) ali pa obstaja še kakšna tretja rešitev. Že tako imam dva zunanja diska po 160 GB in se ju mislim losati, ker se mi počasi, po domače povedao, že keglja. Ne bo me motilo, če je poleg disk še zunanje napajanje, sem že vajen te telovadbe :))

Sodelavec je omenil tudi manj običajno rešitev, kletke za disk. Da bi imel v vsakem PCju po eno kletko in en disk, ki bi ga uporabljal za prenos. Baje, da je za IDE diske - jaz pa bom imel SATA disk ena kletka zgolj 9 evrov(?). Koliko sem iskal po netu v SLO štacunah, kletke za SATA diske nisem zasledil.

Vnaprej hvala na odgovorih in predlogih 8-)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

kixs ::

Disk je disk in ni vazno kako je priklopjen. Za podatke je to vseeno. Pomembno je samo preko katerega vodila (USB, FW, eSATA). Vse kar ni eSATA bo pocasi in v to ne bi sel.

Druga stvar, ki je pomembna, disk mora biti formatiran v NTFS, da so lahko datoteke vecje kot 4GB. Saj VMware image hitro zraste (lahko imas sicer tudi split datoteke).

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eSATA

Oddelek: Strojna oprema
458908 (8024) wolf123
»

Zunanji trdi disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6514648 (11879) Dromar
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29534720 (14870) xyxyxyxy
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493832 (3085) Stoyc
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8620248 (14448) MISKO_GR

Več podobnih tem