Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri instalaciji Viste
Problem pri instalaciji Viste
sdrave ::
Pozdravljeni,
imam sledeč problem. Kupil sem prenosnik HP 6830s z nameščenim FreeDos. Sedaj bi pa rad namestil Windows Visto, vendar ne morem bootat namestitvenega dvd-ja. Vista je original. Poskusil sem tudi boot z usb ključa, vendar tudi neuspešno. Prosim za pomoč.
imam sledeč problem. Kupil sem prenosnik HP 6830s z nameščenim FreeDos. Sedaj bi pa rad namestil Windows Visto, vendar ne morem bootat namestitvenega dvd-ja. Vista je original. Poskusil sem tudi boot z usb ključa, vendar tudi neuspešno. Prosim za pomoč.
sdrave ::
V bistvu ima ta prenosnik že neki novejši bios(v njem se lahko premikaš z miško) in nima navadne cd ali dvd enote na izbiro. Kolikor sem prebral na drugih forumih je cd/dvd enota pod izbiro notebook upgrade bay. Tudi če to izberem ne dela. Bere nekaj sekund nato pa javi napako : non-system disk or disk error replace and strike any key when ready
Bral sem tudi o nekih nastavitvah sata diska, vendar po mojem to še ne bi smelo vplivat na sam zagon namestitvenega dvd-ja , ampak šele kasneje pri namestitvi.
Bral sem tudi o nekih nastavitvah sata diska, vendar po mojem to še ne bi smelo vplivat na sam zagon namestitvenega dvd-ja , ampak šele kasneje pri namestitvi.
mjk ::
v biosu imaš boot opcijo ... ga daš da tudi s CDja bere boot
nato pa imaš pri prvem menuji (preden greš v sam bios) opcijo boot option.
tam pa daš tako kot si napisal ... upgrade bay.
če vidiš, da gleda po DVDju in pravi da no bootable, potem imaš verjetno neberljiv/poškodovan CD oz. neoriginalen CD, ki je napačno zapečen.
have fun
nato pa imaš pri prvem menuji (preden greš v sam bios) opcijo boot option.
tam pa daš tako kot si napisal ... upgrade bay.
če vidiš, da gleda po DVDju in pravi da no bootable, potem imaš verjetno neberljiv/poškodovan CD oz. neoriginalen CD, ki je napačno zapečen.
have fun
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP 4720s - Ne zazna novega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3363 (2826) | N0t0ri0us |
⊘ | namestitev sistema na hp6830sOddelek: Pomoč in nasveti | 2557 (1450) | Zheegec |
» | Pozabljeno geslo na windows accountu (mogoče servis)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1476 (1204) | Cold1 |
» | windows XP in windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2519 (2217) | Jebac18 |
» | Kako formatirati Win 7?Oddelek: Operacijski sistemi | 13446 (13144) | bluefish |