Forum » Pomoč in nasveti » obnova formatirane particije
obnova formatirane particije
st0jko ::
Torej formatiral sem eno particijo preveč
S katerim programom priporočate da poskušam obnovit podatke. Bil je quick format, tako da skoraj nič nebi smelo biti izgubljeno.
...right?
S katerim programom priporočate da poskušam obnovit podatke. Bil je quick format, tako da skoraj nič nebi smelo biti izgubljeno.
...right?
keks?
SuperVeloce ::
Ce bo kdo po teh temah iskal informacije... Active@ Partition Recovery sem jaz uporabil, ko sem po pomoti formatiral (quick format) napacno particijo ob instalaciji Win 7.
Pridobis pa jo nazaj tako, da tisto particijo, ki je bila formatirana, najprej brises (ne formatiras, ampak samo brises particijo, ker se ta in tista ki bi jo rad nazaj ne moreta prekrivati), zato da ti tocno na te sektorje postavi nazaj brisano ntfs. oz fat. tabelo (jo funkcija SuperScan najde), ki se je ob quick formatu brisala, kar pomeni CELOTNO HIERARHIJO MAP in imena datotek. izgubil nisem enega podatka s particije z zelo obcutljivimi podatki (oz. se do sedaj NISEM ugotovil, da karkoli manjka). Skoraj sem jokal od srece in takoj letel v trgovino po prenosni disk za vsakodnevni backup! LP
Pridobis pa jo nazaj tako, da tisto particijo, ki je bila formatirana, najprej brises (ne formatiras, ampak samo brises particijo, ker se ta in tista ki bi jo rad nazaj ne moreta prekrivati), zato da ti tocno na te sektorje postavi nazaj brisano ntfs. oz fat. tabelo (jo funkcija SuperScan najde), ki se je ob quick formatu brisala, kar pomeni CELOTNO HIERARHIJO MAP in imena datotek. izgubil nisem enega podatka s particije z zelo obcutljivimi podatki (oz. se do sedaj NISEM ugotovil, da karkoli manjka). Skoraj sem jokal od srece in takoj letel v trgovino po prenosni disk za vsakodnevni backup! LP
SuperVeloce ::
P.S. po quick formatu ta particija ni bila nic uporabljena, zato sem lahko resil 100% podatkov, v nasprotnem primeru se ta % seveda zmanjsa. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14948 (12386) | SloBiscuit |
» | zunanji disk nehal delat. recovery?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5037 (4750) | roller2 |
» | Na eBayu spet prodali ameriške vojaške skrivnostiOddelek: Novice / Diski | 4657 (3258) | Lawler_ |
» | Prvo formatiranje: počasno ali hitro?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2785 (2288) | Brane2 |
» | Prenosni trdi diski z nameščenimi trojanciOddelek: Novice / Zasebnost | 4069 (4069) | poweroff |