» »

Linux live cd po uporabi windows ne deluje

Linux live cd po uporabi windows ne deluje

b3no2 ::

Zivjo
Imam sledeči problem. Uporabljam Windows XP in dobil se Linux Live CD in ga vstavil v cd-rom potem pa bootal iz njega. Normalno mi je odprl Linux vendar potem ko se hotel nazaj v windows XP sem resetiral računalnik in ko bi moralo začeti zaganjati windowse se prikaže črn ekran in se nič ne zgodi. Nato sem probal še s formatiranjem vendar ko vstavim v cdrom Windows XP (original cd) in hočem da bota iz njega se zgodi enako. Uglavnem karkoli nardim se mi pokaže črn ekran tako da nemorem ne v windowse in ne windows setup. Nekje sem bral da je mogoče MBR uničen samo nevem kaj je to in prosim pomagajte.

Hvala

imallears ::

Nima veze al je MBR uničen al ne, če hočeš bootat z win CD.

Do kje pa pride računalnik? Do press any key to boot from CD..., pa pol klofneš tipko, pol pa črn ekran?

Si probu resetirat BIOS?

Zgodovina sprememb…

Ja napise mi press any key to boot from CD poj pa prtisnem pa črn ekran. A to misls resetirat bios k uzames tisto baterijco iz matične vn za 1 uro. to sm naredu ja

imallears ::

Si probu se enkrat z linux live cd bootat? Dela?

BigWhale ::

Linuksi so ti racunalnik pokvarl!!!!!

ja z linux live cdja mi ga boota normaln.windowsi pa ne

poweroff ::

Zivjo
Imam sledeči problem. Uporabljam Windows XP in dobil se Linux Live CD in ga vstavil v cd-rom potem pa bootal iz njega. Normalno mi je odprl Linux vendar potem ko se hotel nazaj v windows XP sem resetiral računalnik in ko bi moralo začeti zaganjati windowse se prikaže črn ekran in se nič ne zgodi. Nato sem probal še s formatiranjem vendar ko vstavim v cdrom Windows XP (original cd) in hočem da bota iz njega se zgodi enako. Uglavnem karkoli nardim se mi pokaže črn ekran tako da nemorem ne v windowse in ne windows setup. Nekje sem bral da je mogoče MBR uničen samo nevem kaj je to in prosim pomagajte.

Hvala

Emmm... a po prvem rebootu si linux livec CD odstranil izpogona?

In... zakaj hudiča si šel računalnik formatirat?!!?!?
sudo poweroff

BigWhale ::

In... zakaj hudiča si šel računalnik formatirat?!!?!?

Zato ker se tko Windows popravljajo. :>

ja cd sem odstranil iz pogona. Nisem formatirou ce sploh nemorem botat cd od windowsov

Icematxyz ::

Morda imaš okvarjen CD od Windowsev ali pa ne zazna trdega diska. Malo se poigraj v Biosu da bo ti ob zagonu zaznalo trdi disk.

Ampak čisto možno je da je CD od Windowsev okvarjen?

Glede na to da si že sformatiral trdi disk si ga morda v kakšen linux format ext2 ali ext3?

Priporočam ti da greš v linux in še enkrat formatiraš disk z gparted in ustvariš FAT ali NTFS particijo in jo označiš za aktivno. Se pravi da se z nje boota.

Potem pa mislim da bi moralo iti.

pa pravm da nism formatirou.cd ni zanic ker sem probov xp-je iz 3cdjov in visto vendar nic nedela

Icematxyz ::

In kaj si počel v linuxu? Si hotel narediti kakšno particijo za linux recimo? Ali si samo zagnal liveCD Pa ugasnil pa ni delalo več nič?

prizgal sem linux in ga ugasnil nc nisem delov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Črn ekran po nadgradnji

Oddelek: Pomoč in nasveti
51694 (1507) Alexius Heristalski
»

BSOD pri inštalaciji Win

Oddelek: Pomoč in nasveti