» »

GIF z več kot 256 barvami

GIF z več kot 256 barvami

Nextor ::

Našel sem eno stran, ki prikazuje gif primer, ki vsebuje več kot 256 barv... kako oz. s katerim programom se da shranit taki gif?

jan01 ::

Ne kompliciraš, pa raje shraniš v png...

shraniš že... pol pa se kakneš, ko odpreš ie6 in zagledaš namesto prosojnosti eno veliko sivino ;((

Daj naj malo nekdo, ki se spozna počekira zadevo, ker to bi marsi kateremu developer močno olajšalo zadeve.

Res ne vem nihče nič o tem?

Kako pri p_zdi se da ustvarit gif z več kot 256 barvami?

http://phil.ipal.org/tc.html - link od primera, če ga je mogoče kdo spregledal v prvem postu...

bluefish ::

google najde polno tem s to tematiko. Malo preglej rezultate.

Mogoče kaki konkreten link? Namreč, če bi že našel kaj uporabnega potem verjetno ne bi spraševal...

fiction ::

Tisto z vec kot 256 barvami v GIF-u je grd hack. V bistvu vse skupaj lahko dosezes z animacijo (ki se ustavi
po zadnji slicici). Vsak frame je svoja slika, ki "dorise" nekaj izmed svojih 256 barv iz palete, druge
piksle pa pusti primeru (dorise transparentni piksel), naslednja ima spet drugacno paleto in tako naprej.
Resitev je misljena kot nacin kako z orodji, ki spostujejo GIF standard normalno prikazes tako true
colour sliko, ni pa nikjer govora o tem, da tako sliko lahko enostavno kreiras z vsakim orodjem.
Najverjetneje obstaja kaksen tool za to, ampak jaz ne bi sel v to. Raje naredi PNG pa je.

root987 ::

Za PNGje lahko uporabiš filtre in transparenca dela. Ni najlepša rešitev in ima svoje probleme, a v primerjavi s tem, da greš naredit animacijo ki ti doriše pixle... naravnost čudovito.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

blackbfm ::

Če delaš neko stran, ki uporablja "moderne" tehnologije nevem zakaj se matraš z IE6, ki ga je čas povozil že pred leti.

Če imaš pa stran, ki mora povsod delat potem pa nevem zakaj svinjaš s transparenco:P Kič ni kul.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

urban99 ::

Transparenca je kič? Strogo vzeto je tole en najlepših paradoksov, kar sem jih kdaj slišal :D

Ja na ie6 je transparenca res kič, ker je vse neki čudn:P

@root987: s temi filtri je kurba, ker ne potegnejo čez w3c oz. jih je treba krpat z javascriptom in še to je treba čakat, da se celotna stran naloži, pol še lahko se komaj zakrpa (onload), kar prvih par sec page zgleda res ko en veliki crap.

@blackclw: transparenca kič? ROTFL! Ko boš prišo tak daleč, da boš imel celoten design v enem samem png-ju pol boš doumel zakaj je prosojnost uporabna...

Ne razumeš. Nisem proti. Samo butasto je silit stvari v neko zastarelo tehnologijo.

@root987: s temi filtri je kurba, ker ne potegnejo čez w3c oz. jih je treba krpat z javascriptom in še to je treba čakat, da se celotna stran naloži, pol še lahko se komaj zakrpa (onload), kar prvih par sec page zgleda res ko en veliki crap.

Saj sem reku da je grdo, ampak v primerjavi z nekim čudnim gifom, ki je dejansko animacija... ne vem no, mi je skoraj lepš. To da w3c validatorja ne passaš zaradi filtrov se mi pa ne zdi problem (magari narediš v en ločen CSS, ki ga naložiš le za IE6)
Ko boš prišo tak daleč, da boš imel celoten design v enem samem png-ju pol boš doumel zakaj je prosojnost uporabna...

Čak, vljučuje to tut text al res sam dizajn?
--- George Orwell

Samo design... klik! S takim načinom impletiranja dizajna v html sem svoj server razbremenil za skoraj 50%, saj brskalnik povzroči samo en request na server za celoten dizajn, kar se močno pozna.

Tale filter je popolnoma neuporaben, ker ne omogoča alternative za background-position & background-repeat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nextor ()

To se že tak advanced stvari, da jih verjetno noben browser iz 2001 ne zna delat, tako da bi osebno že dizajn oz. zasnovo drugače si zamislu.
--- George Orwell

Zadeva čist kul lafua, tudi v IE6, zatakne se samo pri prosojnosti png-ja, kar sem ponekod, kjer ni preveč zahteven design, rešil z gifi, ampak pri trenutnem projektu bi pa potreboval več kot teh bogih 256 barv pri gifu ;((

Hm, potem mam pa neki narobe v spominu, da so bli nekoč problemi z backgroundi...

EDIT: A je bil tist mogoče background-position:fixed; ki je delu probleme?
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenil: root987 ()

Malo si zamešo zadeve... klik ;)

Hm, ja, my bad :)
--- George Orwell

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fireworks

Oddelek: Izdelava spletišč
61194 (1104) Binji
»

Prekrasni internet explorer

111472 (1472) ender
»

prozorne slike

192162 (1668) AlexUS
»

Obdelava slike - orodje Resize - Filtri

Oddelek: Zvok in slika
202281 (1862) G@c
»

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
646350 (6350) Poldi112

Več podobnih tem