Forum » Strojna oprema » Velik disk - problem
Velik disk - problem
alef ::
Pozdravljeni!
Imam problem, oz ne jaz ampak znanec, z diskom ki ga računalnik ne prepozna.
Mašina je stara, Compaq(dobil zastonj ko so v firmi menjali mašinerijo) procesor Pentium 466 MHz, notri sta dva diska - eden je 6.4 GB drugi 4 GB.
Matičana neznana, grafična tudi.
OS je Windovs XP.
Problem je v tem ker je C disk zabasan do konca - manj kot 100 MB free
Probali smo noter montirat povsem nov disk 160 GB pa ga računalnik ni prepoznal oz. je javil da ima disk 6400+nekaj MB...? ?
Disk je potem na novejši mašini sproban in je delal povsem normalno.
Se da to kako rešit?
Hvala za odgovor
Imam problem, oz ne jaz ampak znanec, z diskom ki ga računalnik ne prepozna.
Mašina je stara, Compaq(dobil zastonj ko so v firmi menjali mašinerijo) procesor Pentium 466 MHz, notri sta dva diska - eden je 6.4 GB drugi 4 GB.
Matičana neznana, grafična tudi.
OS je Windovs XP.
Problem je v tem ker je C disk zabasan do konca - manj kot 100 MB free
Probali smo noter montirat povsem nov disk 160 GB pa ga računalnik ni prepoznal oz. je javil da ima disk 6400+nekaj MB...? ?
Disk je potem na novejši mašini sproban in je delal povsem normalno.
Se da to kako rešit?
Hvala za odgovor
solatko ::
To je toliko stara in predvsem zastarela mašina, da so jo namesto na odpad (bi jih nekaj stalo), raje šenkal ljudem, pa imajo sedaj probleme. Na nekaterih ploščah se je dalo nadgraditi bios, za nekaj GB, vendar dvomim, da je sploh še kakšna podpora za te stare MB.
slowie ::
btw: koliko časa traja, da se naložijo XP-ji?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
slowie ::
:) ne, mislil sem, koliko časa traja, da se na tej metuzalemski mašini winXP dvignejo.... :-)
Slowie
solatko ::
Odvisno katere servise imaš vse vklopljene, kaj ti delajo drugi programi, koliko se jih poizkuša vezat na internet.... zasvinjanost mašine (spyware in adaware), tudi do pet minut sem videl mašine startat, predno si lahko kaj počel gor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere komponente za pisarniški računalnik - SSD disk da ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11505 (10405) | gruntfürmich |
» | [ Windows XP ] Razširitev pomnilnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2567 (2037) | martinsm3 |
» | Internet Explorer je najmanj varen brskalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 10902 (8683) | Matevžk |
» | izjemna počasnost v win xp homeOddelek: Pomoč in nasveti | 1129 (1041) | marvin42 |
» | Award BIOS & max. diskOddelek: Strojna oprema | 1023 (923) | Han |