» »

Kako vzpostaviti mrežo med računalnikoma?

Kako vzpostaviti mrežo med računalnikoma?

zan126 ::

Lep pozdrav,računalnika imam povezana z utp kablom preko switch stikala.
Zanima me samo kako vzpostaviti mrežo za prenašanje podatkov med omenjenima računalnikoma?

Če mi lahko kdo napiše enostaven postopek,ker sem že vse "pregooglav" pa ne najdem nobenih navodil za nas amaterje.

Hvala za pomoč lp.

gkovac ::

Nekje tukaj (ST) imamo zelo zelo dober "vodič" za amaterje kaj je potrebno narediti, da ti uspe računalniška mreža. Uporabi iskanje in bo.
lp,

Izi ::

Switch oziroma stikalo, po slovensko, se ponavadi uporablja za povezavo treh ali več računalnikov. Samo dva računalnika lahko povežeš med seboj kar direktno z UTP kablom, seveda pa ne bo nobenega problema, četudi imaš vmes Switch.
Kar se hardwareskega dela tiče si najverjetneje že vse pravilno priklopil, vse ostalo so samo še nastavitve za mrežo v Operacijskem sistemu. Kako in kje pa spreminjaš nastavitve mrežnih kartic in lastnosti mreže pa je različno pri vsakem operacijskem sistemu.
Pri Visti ponavadi ni potrebno ničesar nastavljati, samo določiti moraš katere mape oziroma datoteke bi rad dal v skupno uporabo in to seveda na obeh računalnikih.
Pri starih XP-jih pa je ponavadi potrebnega nekaj več nastavljanja včasih celo vpisovanja naslovov preden mreža začne delovati.
Vse imaš podrobno razloženo v prvi temi na tej strani čisto na vrhu, ki je namenjena ravno računalniški mreži.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511371 (4904) SN1P3R
»

Hiter žični router

Oddelek: Pomoč in nasveti
182069 (1480) beta1
»

dva rač. v mreži + internet preko USB UMTS modema

Oddelek: Omrežja in internet
81544 (1325) ZGI
»

utp?