Forum » Operacijski sistemi » Aktivacija viste dsp
Aktivacija viste dsp
_koki_ ::
Lep pozdrav!
Pred kratkim sem kupil dsp verzijo operacijskega sistema windows vista home premium, ki je pa že bila aktivirana...
Sedaj me pa zanima kako bi lahko to aktiviral da nebi imel težav okrog tega???
Upam da nisem vrgel denarja skozi okno z nakupu aktiviranega operacijskega sistema...
Je možno da bi poklical na MS support ter rekel, da so mi pri uveljavljanju garancije dali drugo osnovno ploščo ali kaj podobnega???
Prosim vas, da pišete o vaših izkušnjah s takšnimi težavami ter predlogi...
Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
Pred kratkim sem kupil dsp verzijo operacijskega sistema windows vista home premium, ki je pa že bila aktivirana...
Sedaj me pa zanima kako bi lahko to aktiviral da nebi imel težav okrog tega???
Upam da nisem vrgel denarja skozi okno z nakupu aktiviranega operacijskega sistema...
Je možno da bi poklical na MS support ter rekel, da so mi pri uveljavljanju garancije dali drugo osnovno ploščo ali kaj podobnega???
Prosim vas, da pišete o vaših izkušnjah s takšnimi težavami ter predlogi...
Za vse odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
cekr ::
Pokliči tja, reci, da ti je nakaj crknilo pa ti bodo povedali novo kodo.
Drugo je pa seveda, če ni ta kopija Viste aktivna že kje na drugem računalniku. Takrat te nič ne reši. Sicer si pa kupil nekaj, kar se brez računalnika sploh ne bi smelo prodajat.
Drugo je pa seveda, če ni ta kopija Viste aktivna že kje na drugem računalniku. Takrat te nič ne reši. Sicer si pa kupil nekaj, kar se brez računalnika sploh ne bi smelo prodajat.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Se zavedam, da se dsp verzija prilaga novim računalnikom po nižji ceni...
Me pa še nekaj zanima, torej če želiš nadgraditi računalnik z sodobnejšimi komponentami, bi potem moral kupiti spet nov operacijski sistem zraven, če ti velja licenca za izključno tisti računalnik (meni se zdi to največja bedarija kaj so si jo zmislili)??
Dobro, to je logično da sistem ne sme bit aktiviran še kje drugje, ampak da ti koda velja samo za osebni računalnik brez možnosti nadgrajevanja je pa absurd!!
Me pa še nekaj zanima, torej če želiš nadgraditi računalnik z sodobnejšimi komponentami, bi potem moral kupiti spet nov operacijski sistem zraven, če ti velja licenca za izključno tisti računalnik (meni se zdi to največja bedarija kaj so si jo zmislili)??
Dobro, to je logično da sistem ne sme bit aktiviran še kje drugje, ampak da ti koda velja samo za osebni računalnik brez možnosti nadgrajevanja je pa absurd!!
bluefish ::
dsp verzije so, če se ne motim, vezane le na matično. Sicer pa brez skrbi, na MS ne bodo postavljali preveč dodatnih vprašanj.
Včeraj sem namestil visto, saj sma se z prejšnjim lastnikom dogovorila, da mu dam nekaj dni časa da si uredi podatke in drug operacijski sistem...
Očitno jo je uspešno deaktiviral, saj nisem imel nikakršnih težav pri aktivaciji viste preko spleta na svojem računalniku, tako da so bile moje skrbi okrog tega odveč!
Iz tega lahko sklepam le to, da nastane problem pri aktivaciji le v primeru, če bi bila ta kopija aktivirana še na katerem drugem računalniku (možno da se tudi motim)...
Hvala vsem sodelujočim v temi za nasvete in hiter odgovor!
Očitno jo je uspešno deaktiviral, saj nisem imel nikakršnih težav pri aktivaciji viste preko spleta na svojem računalniku, tako da so bile moje skrbi okrog tega odveč!
Iz tega lahko sklepam le to, da nastane problem pri aktivaciji le v primeru, če bi bila ta kopija aktivirana še na katerem drugem računalniku (možno da se tudi motim)...
Hvala vsem sodelujočim v temi za nasvete in hiter odgovor!
ender ::
DSP programov praktično nikoli ni problem še enkrat aktivirati, če je od prejšnje aktivacije preteklo dovolj časa (če ga ni, moraš ponavadi klicati na Microsoft, in povedat, da si na novo namestil OS).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cekr ::
Po mojih izkušnjah se vse izniči po pol leta.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je mozen prenos licence? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15574 (13908) | grizl |
» | menjava komponentOddelek: Operacijski sistemi | 1850 (1523) | bedak |
» | Je legalno naložiti Visto na drug računalnik??Oddelek: Operacijski sistemi | 3925 (2831) | nonenone |
» | [Windows] aktivacijaOddelek: Operacijski sistemi | 3137 (2345) | matk |
» | Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 11269 (7938) | CWIZO |